Kelpo rouva johtajat

by Alexander McCall Smith | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 1/17/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, January 17, 2023
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Kuinka käy Naisten etsivätoimiston, kun sen johtajien välillä kipinöi riita? Rakastettu hyvänmielen dekkarisarja kuljettaa Botswanan auringon alle.

Naisten etsivätoimisto nro 1:n johtajattarien Mma Ramotswen ja Mma Makutsin ystävyys joutuu koetukselle, kun nuori kanadalaisnainen pyytää heidän apuaan lapsuudenkotinsa etsinnässä. Erimielisyydet johtavat tutkintaa täysin eri suuntiin – mutta entä jos he ovat molemmat väärässä? Jotkin salaisuudet on hyvä jättää menneisyyteen.

Englanninkielinen alkuteos: Precious and Grace (2016)
Suomentanut: Outi Järvinen

Otava 2018

– Tässä sarjassa on ilmestynyt jo parikymmentä (21?) kirjaa ja kaikkein uusimman ohella vain tämä on minulla lukematta. Niinpä en voinut vastustaa kirjakaupan tarjoushintaa 4,95 € :D Illalla töiden jälkeen sitten hain tilaamani kirjan samalla, kun kävin hoitamassa muitakin asioita. Sää ei tosin suosinut ulkoilua tänään(kään), sataa. Etelä-Suomessa on tullut viikossa kuukauden sademäärä, paikoin paljon ylikin, ja nimenomaan vetenä. Lisäksi lumet ovat sulaneet, kun lämpötila on ollut yli viikon plussan puolella. Koko Etelä-Suomi tulvii, tässä Ypäjällä Loimijoen vesi on noussut pelloille ja Loimaantielle. Esimerkiksi Paijojen tilalla on 20 hehtaaria peltoa veden alla. Botswanassa taas kuivuus on ongelma..

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, January 17, 2023
Ai niin, onhan TBR-hyllyssäni myös tämä:
Precious and the Mystery of Meerkat Hill

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, January 31, 2023
Otin tämän lukuun, vaikka kesken on kyllä jo useampikin kirja.. Niistä kaksi on englanninkielisiä ja mielelläni luen väliin jotain suomeksi ;)

Botswanassa on mukava pistäytyä ainakin vuosittain, jos ei useammin :) Menossa on nyt 72/347. Toivottavasti tuo kansikuvan laiheliini on lapsi tai nuori neiti, sillä arvostan kovasti perinteistä botswanalaista ruumiinrakennetta ja sen mukaista asennetta!
"Meillä on perinteinen ruumiinrakenne, ja siksi jalkojen pitää olla leveät ihan tasapainosyistä." (lainaus toisesta Mma Ramotswe -kirjasta)

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, February 1, 2023
Jatkoin kirjan parissa eilen vielä sivulle 124/347. Ei tässä mitään erityistä ole tullut vastaan, mutta koko sarjan viehätys perustuukin samaan rauhalliseen elämänmenoon Gaboronessa, Mochudissa jne. ja ihmisten elämänfilosofiaan :)

Perinteisestä ruumiinrakenteesta on ollut hyötyä hiukan yllättävässä asiassa :D

PS. Sanan 'äiti' partitiivi monikossa on 'äitejä' ;)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, February 2, 2023
Eilen pääsin sivulle 240/347, tai no tänään, sillä taisi kello silloin olla reilustikin yli puolenyön. Mma Ramotswe on joutunut asuntoviraston nuoren virkailijan puhemieheksi :D

Tuntuu, että lukuaikaa on edelleen tosi vähän ja onhan sitä paljon vähemmän kuin haluaisin, mutta on tästä kumminkin tulossa 20. tänä vuonna lukemani kirja ja helmikuu vasta alkoi. Useampi teos on lisäksi kesken eli olen sitten kuitenkin jonkin verran lukenut, vaikkei siltä tunnu.

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, February 5, 2023
Luin tämän loppuun jo jokunen päivä sitten, taisi olla 2.2. Nyt on jo 6.2., kello on 00.10, mutta sivusto elää eri aikavyöhykettä :) Mukava oli tämäkin Botswanan-matka, vaikka tämä ei sarjan parhaisiin osiin kuulukaan. Hyviä elämänohjeita tuli jälleen :)

Suomennoksessa oli muutamia huolimattomuusvirheitä, jossain kohdin oli possessiivisuffiksi väärin ja jostain sanasta puuttui kirjaimia. Enkä ole muistaakseni koskaan törmännyt kirjailijaan tai suomentajaan, kuten tässä tapauksessa, joka ei tiedä, että ennenaikainen on yhdyssana. Toivottavasti sekin oli vain huolimattomuusvirhe.

Kuittaan tällä BC Helmet -lukuhaasteesta kohdan 13: kirjan kansi on värikäs tai kirjan nimi on värikäs.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.