Happy International BookCrossing Day!
It's a special day for BookCrossing and we hope you'll make it a good one. Ballycumber just posted a short message in the Announcements forum, you can read it here.
Profile Image

wingOBCZ-Scandiwing

Age 17
Joined Monday, September 18, 2006
Recent Book Activity
Statistics
4 weeks all time
books registered 0 194
released in the wild 0 589
controlled releases 0 23
releases caught 0 154
controlled releases caught 0 3
books found 0 421
tell-a-friend referrals 0 75
new member referrals 0 4
forum posts 0 111
Extended Profile
OBCZ-Scandi was van 2006 tot lente 2017 een kleine OBCZ in het Scandinavisch Dorp aan het Paterswoldsemeer. Nu is deze locatie helaas niet meer beschikbaar, noch de dependance in het Harmoniegebouw in Groningen. Daarom hebben we besloten dat we OBCZ-Scandi opheffen. Dit virtuele plankje kan blijven bestaan omdat er hopelijk nog wel meldingen van vele van de 800 boeken van OBCZ-Scandi zullen komen. We hebben de OBCZ feestelijk opgeheven met een boekenspeurtocht in IKEA Groningen, waarbij 39 OBCZ-Scandi-boeken werden verstopt. Meer dan de helft (26) daarvan zijn inmiddels door collega-BookCrossers en twee andere vinders gevonden.
Iedereen heel veel dank voor alle boeken met Scandinavisch thema die jullie ons de afgelopen meer dan 10 jaar hebben geschonken!

Hartelijke groeten van Christoffel, Frakke-Per en violoncellix.

Dit was de tekst van OBCZ-Scandi, die dus niet meer actueel is:

"Het thema van de OBCZ is Scandinavië. Dat betekent dat we boeken in het Scandinavisch hebben en boeken die zijn vertaald uit de Scandinavische talen. Daarnaast hebben we boeken die zich afspelen in Scandinavië.

Het boekenplankje bevindt zich bij de receptie van het Scandinavisch dorp in het Elanderhus.
Het adres is Oude Badweg 1, 9766 TJ Eelderwolde/Paterswolde.
Het dorp is elke dag van 10 tot 10 open.
Zie voor meer informatie over het Scandinavisch Dorp www.scandinavischdorp.nl.

De boeken op ons digitale plankje die zijn aangemerkt als 'available' zijn nog niet losgelaten in de OBCZ. Mocht je een ervan willen hebben, neem dan contact op met de OBCZ. De boeken die zijn aangemerkt als 'travelling' zijn losgelaten in de OBCZ.

We laten niet alleen boeken los in het Scandinavisch dorp, maar ook in het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (Oude Kijk in 't Jatstraat 26). De boeken die we daar loslaten zijn over het algemeen in het Scandinavisch. Voor Finse boeken kun je een kijkje nemen in de gang van Finoegristiek (eerste etage, tweemaal links vanaf de hal van het centrale trappenhuis) waar helemaal achterin een kast met boeken staat. Scandinavische boeken (in het Zweeds, Noors, Deens en IJslands) worden losgelaten op de gang bij Scandinavistiek (tweede etage, in de hal van het centrale trappenhuis eerst links en vervolgens rechts). Soms wordt er ook een boek gehangen aan het mededelingenbord van Scandinavische Talen op de begane grond, in de gang naar het Universiteitstheater en de bibliotheek.

=====================================================================
Vi är en OBCZ i norra Nederländerna som är specialiserad på nordiska språk (inklusiv finska) och böcker som är översatta från nordiska språk. Om du vill fråga oss något, om du vill skicka oss böcker eller åsikter, om du ser nån bok på hyllan som du skulle vilja läsa: PMa!

=====================================================================
Me olemme OBCZ Pohjois-Hollannissa joka erikoistuu pohjoismaiden kielissä kirjoitettuihin kirjoihin ja kirjoihin jotka käännettiin pohjoismaiden kielistä. Jos sinulla on kysyttävää, jos haluat lähettää meille kirjoja tai mielipiteitä tai huomautuksia, jos näet hyllyllämme olevan kirjan jonka haluat lukea: PMaa! "


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.