Profile Image

Nokkosperhonen

Joined Thursday, April 7, 2011
Recent Book Activity
Statistics
4 weeks all time
books registered 0 146
released in the wild 2 211
controlled releases 0 115
releases caught 1 107
controlled releases caught 0 113
books found 6 389
tell-a-friend referrals 0 0
new member referrals 0 0
forum posts 12 1,256
Extended Profile
Luen mielelläni monenlaista kirjallisuutta, niin fiktiota kuin faktaakin. Lempilapsiani on mm. dekkarikirjallisuus, jonka pariin minut on johdattanut Agatha Christien tuotanto, kuten varmasti monen muunkin kirjaharrastajan. Pidän erityisesti brittiläisen yläluokan piiriin sijoittuvista dekkareista, ns. kovaksikeitetyt äijädekkarit eivät oikein kiinnosta. Toinen lempilapseni on ravinnon ja terveyden väliseen yhteyteen liittyvä kirjallisuus - ja kaikki teehen ja suklaaseen liittyvä kiinnostaa. Sarjakuvistakin pidän, suosikkejani ovat Kramppeja ja nyrjähdyksiä sekä Tenavat. Yleisesti ottaen luen mieluummin naiskirjailijoiden kirjoja kuin miesten, kun etsin ehkä tietynlaista samaistumispintaa.

Secret Santa: Suosikkejani ovat Twiningsin hedelmäiset ja marjaiset teelaadut. Herkuista pidän suklaan lisäksi lakritsista, marmeladista, pehmeästä toffeesta ja pähkinöistä (näitä mieluiten ei: salmiakki, kookos, kovat hedelmäkarkit, kuivatut hedelmät). Tarroja tarvitaan aina (BC- tai muut). Lempivärini ovat vihreä, oranssi ja harmaa, en pidä neonväreistä tai sinapinkeltaisesta. Kosmetiikan puolelta tykkään pienistä, matkakokoisista hammastahnoista, suihkugeeleistä, käsivoiteista, jalkavoiteista ja shampoista, ja huulirasva on jatkuvassa käytössä. Plussaa, jos on eläinkokeeton tuote, esim. Body Shop. Kosmetiikassa suosikkimerkkejä ovat myös Schwarzkopf ja L'Oréal. Pidän myös kaikesta alkuperäiseen Charlien enkelit -tv-sarjaan liittyvästä, uusintaversioista en välitä.

Minuun ei oikein vetoa kauhu, scifi tai sota- tai seikkailukirjallisuus. Myöskään historiallinen kirjallisuus ei varsinaisesti kolahda. Chick lit uppoaa silloin tällöin.

Luen enimmäkseen suomeksi, mutta pyrin jatkuvasti kasvattamaan vieraskielisen kirjallisuuden osuutta. Luen mieluusti englanniksi ja ruotsiksi ja vähän helpompaa kirjallisuutta saksaksi. Tanska ja norjakin taipuvat jotenkin, mutta venäjä on ruostunut niin pahasti, että jo lastenkirjojen lukeminen sillä kielellä käy ponnistelusta. Vieraskielisiä kirjoja luen mieluiten alkukielellä enkä käännöksinä toiselle vieraalle kielelle.

Besides Finnish, I like reading in Swedish and English - German, Danish and Norwegian are also ok. My Russian is perhaps a bit too rusty but children's books in Russian are something that I can tackle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.