Να σου πω μια ιστορία

by Χόρχε Μπουκε | Literature & Fiction |
ISBN: 9608397154 Global Overview for this book
Registered by emst of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 5/18/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by emst from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, May 18, 2011
Από το διαδίκτυο:
"Δεν μπορώ" του είπα. "Δεν μπορώ!"
"Σίγουρα" με ρώτησε αυτός.
"Ναι. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σταθώ μπροστά της και να της πω τι νιώθω... Ξέρω, όμως, ότι δεν μπορώ."
Ο Χοντρός κάθισε σαν τον Βούδα πάνω σ εκείνες τις φριχτές μπλε πολυθρόνες του γραφείου του. Χαμογέλασε, με κοίταξε στα μάτια και, χαμηλώνοντας τη φωνή όπως έκανε κάθε φορά που ήθελε να τον ακούσουν προσεκτικά, μου είπε:
"Να σου πω μια ιστορία..."
Και χωρίς να περιμένει να συμφωνήσω, ο Χόρχε άρχισε να αφηγείται.
Ο Ντεμιάν είναι ένας ανήσυχος νεαρός φοιτητής που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον "Χοντρό", έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή και να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν τρόπο πολύ πρωτότυπο: σε κάθε συνάντηση, του διηγείται από μία ιστορία, κλασική ή μοντέρνα, "ανατολίτικη" ή "δυτικότροπη", που πηγάζει από τη λαϊκή προφορική παράδοση ή απευθείας από τη φαντασία του "Χοντρού". Οι ιστορίες αρχίζουν να λειτουργούν ως παραβολές, και ο Ντεμιάν κατασιγάζει τις αγωνίες και τις ανασφάλειές του, ωριμάζοντας μάλλον, παρά βρίσκοντας "έτοιμες λύσεις" και "συνταγές ευτυχίας"... Οι σχέσεις μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου δεν είναι -ούτε αυτές- συμβατικές και αναμενόμενες. Καβγάδες, διαφωνίες, συμπάθεια, αντιπάθεια, μίσος και αγάπη αφήνονται ελεύθερα να εκφραστούν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο δύο μοναδικούς λογοτεχνικούς ήρωες με σάρκα και οστά, προσφιλείς και οικείους στον αναγνώστη. Καμία σχέση εδώ με το στερεότυπο του ψυχαναλυτικού ντιβανιού και του οριζοντιωμένου πάσχοντος. Ο διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, διανθισμένος με εξαιρετικές αφηγήσεις ιστοριών, τοποθετούν το "Να σου πω μια ιστορία" στην κατηγορία των λογοτεχνικών βιβλίων, ασχέτως εάν, παγκοσμίως, τοποθετείται κάτω από την ετικέττα: "Βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας".

Released 12 yrs ago (5/18/2011 UTC) at EMST National Museum of Contemporary Art in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:


Tο βιβλίο αυτό αφέθηκε να βρει τον επόμενο αναγνώστη του στα πλαίσια της δράσης "Εκμυστηρεύσεις" του «Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» στον χώρο του μουσείου, στις 18 Μαΐου 2011.


Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα παρουσιαστούν οπτικοακουστικά και ηχητικά έργα από τη συλλογή του ΕΜΣΤ που προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της μνήμης και της προσωπικής εκμυστήρευσης.

Αναμνήσεις, πάθη, ψυχικά τραύματα, ενδόμυχες σκέψεις, ζωή και θάνατος βρίσκονται στον αφηγηματικό πυρήνα των έργων.


Όπως και με τα έργα τέχνης, έτσι και κάθε βιβλίο κρύβει μέσα του τις σκέψεις και τα μυστικά του συγγραφέα αλλά ανακινεί και τις μνήμες των αναγνωστών του.

Αρκετά βιβλία καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα www.bookcrossing.com ώστε οι αναγνώστες τους να μπορέσουν να καταγράψουν τις εμπειρίες τους από την ανάγνωση τους και έτσι κάθε βιβλίο να αποκτήσει το δικό του ημερολόγιο εντυπώσεων – μνήμης.
Καλωσήρθες στο BookCrossing!Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο και τις εντυπώσεις σου από αυτό. Δεν χρειάζεται να εγγραφείς στην ιστοσελίδα για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Παρακαλώ μην το κρατήσεις στην βιβλιοθήκη σου αλλά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του, δινοντάς το σε έναν φίλο ή αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing.

Επίσης, ρίξε και μια ματιά στον Ταξιδιωτικό οδηγό BookCrossing του a1pha, για να σου λυθούν οι απορίες!

Καλό διάβασμα! :)


Journal Entry 3 by wingfeltrewing at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, May 19, 2011
Στο ΕΜΣΤ. Δεν κρατήθηκα. Επαγγελματική διαστροφή. Το διαβάζω ήδη.

Journal Entry 4 by wingfeltrewing at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, May 21, 2011
Ιστορίες, παραμύθια και παραβολές, σε ανάλαφρη διήγηση από ψυχοθεραπευτή της σχολής Γκεστάλτ, με βαθύτερα νοήματα και ψυχοθεραπευτικές τεχνικές να ρέουν υπογείως. Δεν μπορώ να το αποχωριστώ ακόμα. Θέλω να κάνω μια δεύτερη ανάγνωση, δίνοντας έμφαση στα νοήματα και τις τεχνικές.

Journal Entry 5 by wingfeltrewing at Roosters in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, July 28, 2011

Released 12 yrs ago (7/31/2011 UTC) at Roosters in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Ώρα να περάσει σε άλλα χέρια.

Journal Entry 6 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, September 14, 2011
Πήρα το βιβλίο από τη μηνιαία συνάντηση του Ιουλίου αλλά ξέχασα να το καταχωρήσω. Σχεδόν το έχω διαβάσει. Θα επανέλθω με σχόλια.

Journal Entry 7 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, October 3, 2011
Το βιβλιαράκι με τις ιστορίες "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν" μου άρεσε πολύ. Ιστορίες σαν παραμύθια, ευκολοδιάβαστες και με νοήματα εύπεπτα. Διδακτικές ως ένα βαθμό, χρήσιμες σαν πιλότος καθημερινότητας. Μάλλον όμως θα πρέπει να του κάνουμε συχνές επαναλήψεις για να μην τα ξεχνάμε.

Journal Entry 8 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, January 27, 2013

Released 11 yrs ago (1/27/2013 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Είδα ότι αυτό το βιβλίο είναι στη Λίστα Επιθυμιών της Merolia.

Θα της το δώσω με την ευκαιρία του "Γενάθλιο NEW Impulse - Αφιερωμένο (Medley) Release Challenge - 1 Δεκεμβρίου - 31 Ιανουαρίου" που διοργανώνει ο karjim προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τις μάζες από την ημερομηνία των γενεθλίων του.

http://www.bookcrossing.com/forum/28/486231

Journal Entry 9 by Merolia at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, January 27, 2013
Μου το έδωσε στη συνάντηση η taxidiarikopoul. Την ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Journal Entry 10 by Merolia at Halandri - Χαλάνδρι, Attica Greece on Wednesday, May 1, 2013
Διάβασα το βιβλίο και ομολογώ ότι μου άρεσε περισσότερο από όσο περίμενα. Όλες αυτές οι ιστορίες δεν είναι κάτι το εξαιρετικά καινούριο ή πρωτότυπο. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Ο ρόλος τους (όπως το αντιλήφθηκα εγώ) είναι ακριβώς να μας υποδείξουν και ξαναθυμίσουν με απλό και όμορφο τρόπο διάφορες αλήθειες της ζωής, της καθημερινότητας, της ανθρώπινης ψυχολογίας. Δεν ήταν όλες το ίδιο πετυχημένες ή ας πούμε καλύτερα ότι δε μου μίλησαν όλες με τον ίδιο τρόπο, λογικό είναι. Αλλά γενικά, κάθε που διάβαζα λίγο από αυτό το βιβλίο, γέμιζα με ένα είδος ηρεμίας και εσωτερικής αρμονίας. Ευχαριστώ πολύ taxidiarikopoul!!

Αυτό το βιβλίο σαφώς αξίζει να διαβαστεί από πολλούς ανθρώπους, θα σκεφτώ με την ησυχία μου πού θα μπορούσα να το προωθήσω. Μέχρι τότε, αν ενδιαφέρεται κάποιος ας μου στείλει!

Journal Entry 11 by stassa at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, August 25, 2013
Το έπιασα σήμερα στη συνάντηση! Όταν το διαβάσω θα σας πω περισσότερα;)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.