Isäni tytär: Isäkuva ja naisen identiteetti

by Anja Laurila | Parenting & Families |
ISBN: 9516254462 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/12/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, March 12, 2011
Kirjapaja, 1997.

Esittely www.lounakirjailijat.net:

"Anja Laurila käy läpi isän vaikutusta naisen elämään psykologiselta kannalta. Vaikka isä ei olisikaan tyttären huoltaja, on isällä – kuvitellullakin – Laurilan mukaan suuri vaikutus naisen minäkuvaan. Kirja pyrkii kannustamaan jokaista naista käymään läpi isäsuhdettaan, tekemään sovintoa oman menneisyyden kanssa ja rakentamaan myönteistä minäkuvaa. "

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 6, 2011
Tämä kirja oli positiivinen yllätys! Mielenkiintoisia näkökulmia isä-tytär -suhteisiin ja toisaalta tietoutta itsetunnon rakentumisesta. Kirjassa oli useita naisten tarinoita isäsuhteisiin liittyen, eikä tätä tekstiä voinut olla lukematta peilaamatta koko ajan omaan lapsuuteen ja omaan isään. Tuli siis samalla tehtyä jonkinlainen sukellus varhaisvuosiin.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Sorsapuisto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 11, 2012

Released 11 yrs ago (9/11/2012 UTC) at Sorsapuisto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Sanatarkkaan-haasteen vapautus Sorsapuistoon Istuva nainen -patsaalle!

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin, seuraavat linkit ovat avuksesi.
Bookcrossingista suomeksi: http://bookcrossingfinland.net/wiki/
Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30Journal Entry 4 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 11, 2012
Jaaha, lukutuolilla näkyy olevan villi (= vapautus-) päivänsä taas kerran. ;-)
Tein lähtöä Kalevaan, kun näin vapautusilmoituksen putkahtaneen sähköpostiin. Jostain syystä tutkin sitä tarkemmin, ja tässä sitä sitten ollaan. Kirja oli vapautunut likipitäen matkan varrelle, sen aihe, isä-tytär-suhde, kiinnostaa ja kaiken lisäksi lukutuoli tuntuu suosittelevan kirjaa. Minäpä siis tein pienen mutkan ja kuljin Sorsapuiston kautta. Ja siellähän Isäni tytär oli odottamassa minua, istuvan naisen hellässä huomassa. Kiitos, lukutuoli!

Lisäys: kirja on varattu ja siirtyy aikanaan minulta erpaxille.

Journal Entry 5 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 19, 2012
Kun jonkun sanotaan nousseen väärällä jalalla, tiedämme hänen olevan pahalla tuulella, hänen päivänsä alkaneen — ja jatkuneen — kehnosti tms. Vaan mitäpä sanotaan, kun kirjan lukeminen menee alusta asti jotenkin pieleen: lukea silmät kierossa?
Sanotaan mitä hyvänsä, minulle kävi niin. Alussa kiinnitin huomiota epäolennaiseen, eikä jatko sujunut yhtään sen mallikkaammin. En nyt ala puida kaikkia harminaiheitani, toteanpahan vain tunteneeni itseni ja isäni jotenkin kummajaisiksi kirjan esittelemässä porukassa.
Hyvää kirjassa oli se, että haastattelut oli stilisoitu luettavaan muotoon. Toisaalta se tietysti herättää kysymyksen siitä, kuinka paljon kirjoittaja onkaan niitä muokannut. Yllättävää oli se, että kirjan viimeinen luku, Eheytyminen ja itsehoito, sujui minulta sulavimmin. Yleensä suorastaan välttelen kaikenmoisia itsehoitotekstejä.
Pelottavaa oli se, että kirjan luettuani jäin miettimään, paljastanko itsestäni/isäsuhteestani jotain ikävää, jos/kun tunnustan etten tykännyt tästä kirjasta yhtään. No nyt se on tehty. Huoh.

Olisi hirveästi harmittanut, jos en olisi saanut tätä kirjaa käsiini. Kiitos siis tästäkin lukukokemuksesta, lukutuoli!
Huomisessa miitissä Isäni tytär muuttaa erpaxin luo.

Journal Entry 6 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 20, 2012

Released 11 yrs ago (9/20/2012 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin ja erpaxille. Toivottavasti saat tästä paljon irti. (Vieläkin mietityttää, mikä meni vikaan. Oliko Laurilan tyylissä jotain mikä sai minut vastahankaan heti kättelyssä, vai missä oikein mätti? Pitää ehkä joskus lukea kirja uudestaan ihan vain sen selville saamiseksi. Silloin voisi sisältökin aueta toisin.)

Journal Entry 7 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 20, 2012
Onneksi tämän minuakin kovasti houkuttaneen kirjan kävi tuttu crossari poimimassa sieltä patsaalta! Otan heti lukuun, jahka saan tuosta muutaman Sanatarkkaan-kirjan alta pois. Luin jo tuossa Tarnankin kommentit kirjasta. Mielenkiinnolla odotan, mitä kirja itselle antaa.

Kiitos paljon tästä kirjasta, Tarna! Nauratti, kun se oli vapautuspussissa...

Journal Entry 8 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, September 30, 2012
Ei sattunut onnekseni kohdalleni osumaan tälle päivälle kierosilmäistä lukupäivää tuota Tarnan vertausta käyttäen. Pidin Laurilan käsittelytavasta. Antoisa kirja, vaikka jotain jäin vähän kaipaamaan.

Kiitokset kirjasta. En nyt ainakaan heti pakkaa sitä tuohon vapautuspussiin takaisin, vaan yritän ensin viedä tämän joskus miittiin.

Journal Entry 9 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 3, 2012
Kirja oli tarjolla miitissä ja kun ei kenellekään kelvannut, nappasin uudelleen itselleni :) Tarnan kommenttien jälkeen alkoi tehdä mieli lukea uudelleen...

Journal Entry 10 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 13, 2012
Hih! Tarnan kommenttien jälkeen minun oli tietysti otettava tämä uusintalukuun. Toinen syy siihen oli se häiritsevä seikka, etten jostain syystä muistanut kirjasta juuri mitään.
En yleensä tykkää lukea ns. itsehoidollisia oppaita, mutta vaikka tässä kirjassa niitä elementtejä onkin, pidin kuitenkin lukemastani edelleen. Laurila tarkastelee vanhempien vaikutusta identiteettiimme ja itsetuntoomme monelta kannalta ja tosiasiat nöyrästi hyväksyen, mutta painottaa mukavasti omaa vastuutamme siinä, kuinka itseä voi eheyttää silloinkin, kun suhde esimerkiksi isään on ollut vahingollinen.
Luulen, etten lue tätä kirjaa enää kolmatta kertaa, joten pääsee taas jatkamaan matkaansa!

Journal Entry 11 by winglukutuoliwing at Kuopio, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Wednesday, October 17, 2012

Released 11 yrs ago (10/17/2012 UTC) at Kuopio, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja pääsi kanssani ravintola Kreetaan kuopiolaisten BC-tapaamiseen. Löysi sieltä uusia isäsuhteen pohtijoita?Journal Entry 12 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, October 18, 2012
Nappasin kirjan Lukutuolin suosituksesta.

Journal Entry 13 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, January 14, 2015

Released 9 yrs ago (1/14/2015 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Muuttotyhjennys.

Journal Entry 14 by kiksu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 20, 2015
Jaahas, tämä kirja palasi sitten Tampereelle takaisin. Kuriirin käsissä ollut jo tovin, mutta tänään kohtasimme.

Pyysin tätä kirjaa sumakon muuttotyhjennyksestä, kun muistelen lukeneeni joskus jonkun Laurilan äitiyttä käsitelleen kirjan ja se osui silloin kohdilleen. Katsotaan nyt sitten miten tämän kanssa käy.

Journal Entry 15 by kiksu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, April 22, 2024
Kirjan aihe lienee ajaton, mutta ehkä ajanhammas tässä mielestäni hieman jo näkyi. Onhan se julkaistu melkein 30 vuotta sitten ja sitä myöten sitaattien naiset ja heidän tarinansa ovat aivan eri sukupolvea kuin itse olen. Toki niistä sai edelleen paljon poimittua ja itsetunnon rakentumisen elementit ovat varmasti samoja, mutta ehkä kirjan kuva naisesta oli kuitenkin aika kapea, semmoinen olo itselleni jäi. Laitan kirjan kuitenkin jatkamaan matkaansa sopivassa kohdassa!

Released 1 mo ago (4/24/2024 UTC) at Sampolan kirjasto (bookcrossing-pöytä) in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapaana!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.