Beatles-manifesti

by Einar Mar Gudmundsson | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9524715864 Global Overview for this book
Registered by Chania of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 11/13/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Saturday, November 13, 2010
"Beatles-manifesti on islantilainen aikalaiskuvaus siitä, miten rockmusiikki saapuu islantilaisten koululaisten todellisuuteen 70-luvulla – ja mullistaa heidän elämänsä. Musiikki katkoo monia kahleita ja on rakkauden ohella voima joka muuttaa maailman. Tarinan keskiössä on kommunistilehden lähettipoika Jóhann, jolla on sopimus paikallisen elokuvateatterin lipunmyyjän kanssa – lehteä vastaan hän pääsee ilmaiseksi elokuviin.

Islantilainen Einar Már Guðmundsson (s. 1954) osaa tarinan kertomisen taidon. Hänellä on kyky yhdistää toisiinsa komiikka ja tragiikka, ilo ja suru niin, että lukijalla on käytössään koko tunneskaala.

Suomalaisille lukijoille Guðmundsson tuli tutuksi PN-palkitulla romaanillaan Kaikkeuden enkelit. Häneltä on suomennettu myös romaanit Pyöreän portaikon ritarit, Jalanjäljet taivaalla ja Maanpäällisiä unelmia. Beatles-manifestissa on samaa hulvattoman huumorin ja traagisen todellisuuden yhteentörmäystä kuin Guðmundssonin aiemmissakin romaaneissa."

Journal Entry 2 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Sunday, December 5, 2010
Mukava lapsuus/varhaisnuoruuskuvaus hiukan oudommasta maasta - en ole juuri lainkaan lukenut islantilaista kirjallisuutta. Jollakin lailla tämän tyyppiset lapsuuskuvaukset ovat usein toistensa kaltaisia mutta mielestäni Beatles-manifesti erottui kyllä edukseen - lyhyet kappaleet olivat vähäeleisiä ja kuitenkin kerronta oli sujuvaa ja oikealla tavalla lapsen näkökulmasta kuvattu. Osa nauratti, osa itketti.

Lähtee kuukauden voittajalle palkintokirjaksi :)

Journal Entry 3 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 8, 2010
Kiitos kirjasta, Chania! Muistelisin joskus ainakin selanneeni tätä kirjaa, ehkä olen jopa lukenut sen, mutten kyllä muista siitä mitään. Joten yritetäänpä taas!

Journal Entry 4 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 27, 2010
Kirja muistutti minua hieman Mikael Niemen kirjasta Populäärimusiikkia Vittulajänkältä, sillä tässäkin kirjassa pohjoisen pojat muun muassa hurahtavat 1960-luvun popmusiikkiin. Niemen kirja on kyllä mielestäni parempi, mutta ei tämäkään kirja hullumpi ollut. Äkkinäinen ja aika kurja loppu jätti kuitenkin valitettavan ikävän jälkimaun.

Journal Entry 5 by Kemppu at Rautatieasema / Railway Station in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, December 30, 2010

Released 13 yrs ago (12/30/2010 UTC) at Rautatieasema / Railway Station in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

En jaksanut rontata luettua kirjaa enää junalta kotiin, joten se pääsi vapauteen!

Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 8, 2011
Löysin kirjan asemalta ja muistin laittaa löytöilmoituksen vasta nyt :D ehkä tässä joulua odotellessa ehdin sen lukaisemaan :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.