Koskinen ja kreikkalainen kolmio

by Seppo Jokinen | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Niksu of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 12/16/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
11 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 16, 2009
Sainpas tämänkin käsiini ja pääsen jatkamaan Koskisia ilmestymisjärjestyksessä. Olisikohan jouluna aikaa ja mielenkiintoa dekkarimaratonille?

Journal Entry 2 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 27, 2009
Joulupäivien lukemisia, kuten edellisessä journalissa olin ajatellutkin. Vietin lomailuja Koskisen kanssa laivalla Taikashown parissa sekä tämän kirjan kanssa Kreikassa. Olen itsekin käynyt Rhodoksella, joten siksikin oli ihan kiva ympäristö kirjalle, koska osa paikoista oli tuttuja (rannat, akvaario, kaikki kai tietää saaren Demis-ravintolan jne.)

Alku oli tosi puuduttava ja tämän tuntui olevan selkeästi huonompi kuin muut kirjat. Kuitenkin juonen edetessä mielenkiintoni vähän lisääntyi ja tästä kehkeytyikin ihan perusleppoisa sohvalla aivot narikkaan-lukukokemus. Vähän kyllä ärsytti tässä ja edellisen Taikashown juonenkäänteet, voiko tosiaan toinen poliisi suhtautua toisen poliisin murhaan sekaantumiseen niin kuin suhtautui (Taikashow) tai kuinka poliisi voi kuvitella pääsevänsä niin helpolla jos palauttaa murhatun naisen viranomaisille (Kreikkalainen kolmio). Ei kai sen, että on ammatiltaan poliisi pitäisi tuoda minkäänlaisia etuoikeutuksia muihin nähden ja siten saa ammatistaan erityistä suojaa tapahtuneeseen. Ehkä 10 vuotta sitten asia oli noin, mutta tänä päivänä tuntuu siltä, ettei poliisi luota toiseen poliisiin.

Kysyin mieheltä haluaako hän lukea tämän(kin) ja koska vastaus oli "Ei enää Koskisia", laitan kirjan liikkeelle tammikuussaJanuary 2010 Mysteries and Thrillers Release Challengeen osallistuen.

Journal Entry 3 by Niksu at on Wednesday, January 13, 2010

Released 14 yrs ago (1/13/2010 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Erpaxin toivelistalla. Lukuiloa!

Journal Entry 4 by wingerpaxwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 14, 2010
Voi apua! Ihanaa!!! Tunnistin kuoresta käsialan ja ihmettelin, että onkohan nyt joku sekaannus, kun kirjaviestikirjakin tuli jo monta viikkoa sitten. Purskahdin nauruun, kun näin, mitä kuoresta paljastui. Kiitos, kiitos, kiitos Niksu!

Tämähän menee seuraavaksi lukulistalle ja jatkokaan ei varmaan ole ongelma - onhan tätä muutama muukin crossari haikaillut. En uskalla lukea edeltävää journalia, jos kirja olikin ollut pettymys... Mahtavaa! Onneksi näin tämän vasta BC-miitin jälkeen: olisi mennyt hauska miitti ohi, jos olisinkin jäänyt tätä lukemaan...

Journal Entry 5 by wingerpaxwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 26, 2010
Kiitos vielä, Niksu! Nyt on Koskinen ja kreikkalainen kolmio luettu. Kirja ei tuottanut pettymystä!

Koskinen on tätä matkaansa muistellut varsin haikeana monissa kirjoissa. Yllätyinkin, miten "laimeasti" ja jotenkin innottomasti Koskinen suhtautui reissuunsa. Toisaalta purjehdusloma oli jo loppusuoralla ja Koskinen ajautui työnsä puolesta tuttujen asioiden pariin. No, olihan Koskisella taas hetkensä sitten vielä tämänkin kirjan tapahtumien aikana...

Kreikka-fanina jäin tosin jotain kaipaamaan. Toisaalta olin helpottunut, että kirjassa ei esimerkiksi juurikaan hehkuteltu kreikkalaisella ruoalla, sillä nälkä ja matkakuumehan siinä olisi tullut.

Kiitos, Niksu! Kirja jatkaa matkaansa...

Journal Entry 6 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 26, 2010
Kiitos oikein paljon erpaxille tästä toivelistayllätyksestä, jonka sain illan miitissä. Otan tämän lukuun mahdollisimman pikaisesti. Kirja jatkaa sitten toisille Koskis-lukijoille, pidän varattuna Annelikselle.

Journal Entry 7 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 16, 2010
Kreikan reissu Koskisen seurassa on nyt heitetty. Tykkäsin kyllä tästä tarinasta huomattavasti Taikashowta enemmän. Kaikki maininnat pienemmistä Kreikan saarista kiiinnostivat kovasti ja saivat kyllä Kreikka-kaipuun taas nousemaan. Noin yleensä kirjaan olisi voinut ympätä vieläkin enemmän tuota kreikkalaista tyyliä ja teemaa.

Koskisen ja Juusosen yhteiselo ja dialogi erimielisyyksineen (Tampere vs. Savo) oli välillä todella hilpeää luettavaa. Olipa tässä minulle uusi voimasanakin, en ole kuullut kenenkään noituvan aiemmin Perkine-sanaa huutaen :).

Ulkomaisen poliisiyhteistyön kuvauksen kannalta tämä tarina oli ehkä vähän epäuskottava, mutta eipä tuo rentoutuslukemisessa haitannut. Muutoin rikos ja sen ratkaisu oli minusta rakennettu ihan mielenkiintoisesti. Helppolukuinen, mukava kirja.

Seuraavaksi lähetän tuulahduksen Kreikkaa Keravalle.

Journal Entry 8 by wingBookgeowing at Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Friday, April 16, 2010

Released 14 yrs ago (4/19/2010 UTC) at Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annelis kirjoitteli Hiirileikki-kirjan journaliin näin:

"Useassa kirjassa Koskinen muistelee pitkäksi venähtänyttä Kreikan matkaansa, niin tälläkin kerralla. Muistelot ovat herättäneet uteliaisuuteni. Valitettavasti se kirja ei koskaan ole osunut käsiini. Pitääköhän langeta kirjaston kiusauksiin? En ole oikein kehdannut kirjastoon poiketa kun on kirjaröykkiöitä kotona."

Kreikka-Koskisen seuraava osoite oli heti tämän nähtyäni selvä, joten oikein mukavia lukuhetkiä sinne Keravalle!

2010 Keep Them Moving # 16
PRKL-haaste # 15

Journal Entry 9 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, April 21, 2010
Voi, kiitos kaunis, Bookgeo! En ole tätä kirjaa vielä käsiini saanut, joten mukavia lukuhetkiä on tiedossa. Kyllä BookCrosserit ovat ihania! Luettuani päästän kirjan jatkamaan matkaansa.
---

Komisario Koskisen työloma Kreikan helteisillä vesillä.Vihdoinkin - viidennessä seikkailussaan - Komisario Koskinen on päässyt toteuttamaan hartaan ja pitkäaikaisen haaveensa: hän on purjehduslomalla Kreikan saaristossa ystävänsä ja vanhan virkaveljensä Juusosen kanssa. Lomamatka onkin totisesti tarpeen, sillä Koskisen avioliitto on seilannut vakaata kurssia karille.Mutta vaikka tasaiset purjetuulet ja lämmin merivesi hellivätkin rikostutkijoita, ruumiit eivät jätä heitä lomallakaan rauhaan. Kreikan saaristossakin sellainen kelluu heidän venettään vastaan, ja paikallinen poliisi keksii oitis patenttisyylliset ruumiin löytäjistä. Kaksikon asemaa ei paranna ollenkaan se, että ruumis on eläessään ollut Suomen kansalainen...

Journal Entry 10 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 21, 2010
Jossakin sanottiin että tämä olisi heikoin esitys Koskis-sarjassa, mutta en minä sitä huomannut kuten ei miehenikään.
Tämä oli suorastaan herkullinen, koska tässä liikuttiin Rodoksella paikoissa joissa mekin olemme käyneet: Ellin baari, Blue Lagoon -ravintola, satamat, temppelin rauniot ym. Täytyi jopa kaivaa matkamme valokuvat esille ja muistella menneitä.
Kai sitä täytyy vähän todennäköisestä poiketa että saa tarinan tai jännittävän tarinan aikaiseksi. Vaan en antanut muutamien epäuskottavuuksien häiritä nautiskeluani.
Kiitos kirjasta, kierrättäjät!

This book is #83 in my Keep Them Moving 2010 Challenge arranged by Guinaveve.

Journal Entry 11 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Friday, November 26, 2010
Huusin hep-kirjana forumilta. Kiitoksia vielä Annelis!

Journal Entry 12 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, March 29, 2011
Hmm, itse en oikein päässyt tähän kirjaan kiinni. Tykkäsin kyllä Kreikan kuvauksista mutta muuten juoni tuntui jotenkin laimealta. Ehkä mun mielestä Koskinen voi seikkailla vain Tampereella? En tiedä. Mutta jos tämä olisi ensimmäinen Koskiseni niin tuskin enempää haluaisin lukea.

Äitinikin luki tämän ja piti kovasti, ei kuulemma voinut viimeisen 100 sivun aikana laskea käsistään. Eli taas nähtiin miten eri tavalla samaan kirjaan suhtaudutaan =) Jää nyt ainakin vielä hyllyyni.

# 7 for Reduce Mount TBR 2011 Challenge by Dove-i-Libri

Journal Entry 13 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, September 6, 2011
Nappasin kirjan Porin syyskuun miitistä. Kiitos!

Journal Entry 14 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, May 14, 2012
Tämän kirjan kautta pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan komisario Koskiseen. Ei ollut hullumpi tuttavuus ollenkaan. Koskisessa viehättää aito, rehti suomalainen miehisyys. Olkoonpa se sitten vaikka junttiutta vai miten sitä puhumattomuutta nimittäisi.
Voi olla, että tämä osa ei ole paremmasta päästä sarjassa, mutta koin sen ihan mukaansatempaavaksi. Olen kerran käynyt Rhodoksella ja pystyin silti kirjan välityksellä kulkemaan uudelleen tutuissa paikoissa. Muistan jopa miltä poliisitalo näyttää.
Taidanpa joskus lukea lisää Koskista. Toivotaan, että seuraava osa olisi sisällöllisesti antoisampi.

Journal Entry 15 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, May 14, 2012

Released 12 yrs ago (5/15/2012 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti kuljettaa Piikulle.

Journal Entry 16 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, May 17, 2012
Tämä taitaa olla viimeinen Koskinen-kirja joka on minulla vielä lukematta. Kiitos myrtillus!

Journal Entry 17 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, July 2, 2012
Kesälukemiseksi ihan sopiva kirja, vaikkei ihan parhaita Koskisia ollutkaan.

Herra Piiku on tämän lukenut jo joskus aikaisemmin, kierrätän vielä Ollilla ennen kuin päästän kirjan jatkamaan matkaa.

Journal Entry 18 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, September 22, 2012
Kirja palautui minulle ja jatkaa samantien matkaansa toivelistayllärinä.

Journal Entry 19 by wingAppelsiiniwing at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 26, 2012
Ooh, toivelistakirja! Kiitos paljon! Kylläpä piristi tätä sateista ja kiireistä päivää! :)

Journal Entry 20 by wingAppelsiiniwing at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 12, 2018
Aikansa hyllyssä marinoituaan, otin kirjan lukuun. Olihan se taas mukava lähteä Koskisen matkaan, vaikka tällä tavalla miesten kesken reissussa ollessa jutut olivat vähän kuivakoita. Murhamysteerikin tuntui ensin vähän laahaavan, kunnes sitten päästiin oikeille jäljille. Kivaa lukemista leppoisiin arkivapaisiin!

Katsotaan, minne kirja matkaa seuraavaksi :)

Journal Entry 21 by wingAppelsiiniwing at Museokeskus Vapriikki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 20, 2018

Released 6 yrs ago (1/20/2018 UTC) at Museokeskus Vapriikki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Otin kirjan mukaan miittiin.

Journal Entry 22 by Sii1 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 21, 2018
Otin mukaan miitistä :) Edellinen lukemani Koskinen oli hyvä, toivottavasti tämäkin on

Journal Entry 23 by Sii1 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 2, 2019
Tämäkään Koskinen kirja ei onneksi pettänyt, vaan oli taas hyvä lukukokemus. Innostuin lukemaan tämänkin Koskinen kirjan, jonka olin jo melkein unohtanut hyllyssäni olevan :D, kun luin hiljattain toisen Koskinen (hiirileikki) kirjan eläimellinen haastetta silmällä pitäen. Se on vähän hassua, kun luen näitä Koskisia epäjärjestyksessä, mutta ei ole onneksi liikaa haitannut lukemista ainakaan vielä. Tässä kirjassa erityisen huvittavaa oli Koskisen ja Juusosen nahistelut kuin vanha aviopari konsanaan, selvästi olivat viettäneet liian pitkään toistensa seurassa tällä reissulla :D Tällä kertaa en päässyt bongailemaan tuttuja paikkoja, koska en ole käynyt Kreikassa. Helmet-lukuhaasteeseen 2019 kirja sopii kohtaan 23: Kirjan nimessä on jokin maa (kreikka)

Journal Entry 24 by Smeo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, September 25, 2021
Nappasin miitistä mukaani, vien iskälle lukemista :)

Journal Entry 25 by Smeo at BC 2024 Convention in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 5, 2021

Released 2 yrs ago (11/5/2021 UTC) at BC 2024 Convention in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tarjolle miittiin Venlassa :)

Journal Entry 26 by jonnukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 5, 2021
Koskiset kelpaa aina :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.