Pakeneva joki

by Edmundo Paz Soldán | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789990520057 Global Overview for this book
Registered by wingNiorawing of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 5/22/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingNiorawing from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, May 22, 2009
(Río fugitivo, 1998)

Takakannesta:

Hienostolukion viimeistä luokkaa käyvä Roby viihdyttää ystäviään plagioimalla suurten salapoliisikirjailijoiden romaaneja "täydellisestä rikoksesta". Mutta Robyn plagioidessa muiden mysteerejä hänen oma elämänsä alkaa tuottaa niitä liiankin kanssa. Kun Robyn pikkuveli kuolee huumeiden yliannostukseen, hän alkaa selvittää, mitä yllätyksellisen kuoleman takana todellisuudessa piilee. Robysta tulee samanaikaisesti rikollinen ja salapoliisi, eikä hän enää tiedä, kenen "täydellistä rikosta" uskoa...

Pakeneva joki on herkän humoristinen kuvaus mieheksi kasvamisesta sekä Cochabamban yläluokasta 1980-luvun Boliviassa. Romaanin suureksi mysteeriksi nousee itse ihmisen olemus, mikä hänestä tekee sellaisen kuin hän on: perinnöllisyys, ympäristötekijät, valinta vai kohtalo? Lopulliseksi arvoitukseksi jää ihmisen ja kertojan asema maailmassa. Hyvä kertoja voi nimittäin olla vaarallinen...


Kohtuukuntoinen kovakantinen kirjaston poisto, jota tarjoan maahaasteilijoille Bolivia-kirjaksi ennen kuin ryhdyn tekemään muita suunnitelmia kirjan suhteen.

Journal Entry 2 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 14, 2009
Bolivia-kirja on perillä. Kiitos, Niora. Ja kirjailijakin on minulle tuntematon:) Ahneen loppua koskeva ytimekäs sanonta tuli mieleeni, kun näin kirjan. Tiiliskivi! Uskon kuitenkin selviäväni.

Edit 31.1.2010: Varattu CandyDarlingille.

Journal Entry 3 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 8, 2010
En osannut pitää kirjaa "herkän humoristisena", vaikka siinä oma läpikäyvä huumorinsa olikin. Robyn ja hänen perheensä tarina oli minusta vain traaginen, vaikka hölmöydellä olikin siinä sijansa. Robyn koulun, luokan ja luokkatovereiden kohdalla traagisuus hellitti. Koulun pikkumaiset juonittelut ja lähes pääaineena ollut juoruilu eivät oleet kovin kiinnostavia. Ehkä ongelmani oli se, että en vain pysty - enkä ole koskaan pystynyt - asettumaan 17-vuotiaan pojan asemaan ja ymmärtämään, miltä maailma sellaisesta näyttää.

Kirjan lukeminen oli minulle jotenkin raskasta, vaikka pidin Paz Soldánin kepeästä tyylistä. Jos 1980-luku ja sen populaarikulttuuri olisivat minulle rakkaita, olisi lukeminen varmasti käynyt helpommin. Ne olivat sangen vahvasti kirjassa läsnä. Minua kiinnosti eniten bolivialaisen keskiluokan touhuilu ja selvityminen lamassa ja poliittisissa kriiseissä, vaikka ne olivatkin vain taustaa Robyn tarinalle.

Rikosjuoni oli liian ilmeinen, vaikka "totuus" jääkin hämäräksi.


Journal Entry 4 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 8, 2010
2010 "KEEP THEM MOVING" # 10

CandyDarlingille kuriiripostina

Journal Entry 5 by CandyDarling from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 20, 2010
Sain kirjan dotdotilta viikko sitten, anteeksi journalin myöhästyminen!

Kirja kiinnostaa, koska sillä voi kuitata maahaastessa Bolivian.

Journal Entry 6 by CandyDarling at Vuosaaren kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 24, 2023

Released 11 mos ago (8/22/2023 UTC) at Vuosaaren kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätin kirjan Vuosaaren kirjaston kirjanvaihtohyllyyn.

-----------------------------------------

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Olisi mukava tietää, mistä löysit kirjan, ja jos päätät lukea sen, olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Sitten voitkin joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai laittaa maailmalle uutta lukijaa etsimään ja ilahduttamaan. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.