Koskinen ja kreikkalainen kolmio

by Seppo Jokinen | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by BlackDevil of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/14/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by BlackDevil from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 14, 2007
Komisario Koskinen on päässyt toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa: hän on purjehduslomalla Kreikan saaristossa ystävänsä ja vanhan virkaveljensä Juusosen kanssa. Lomamatka on totisesti tarpeen, sillä Koskisen avioliitto on seilannut vakaata kurssia karille.

Mutta vaikka tasaiset purjehdustuulet ovat suotuisat, eivät ruumiit jätä kumppanuksia lomallakaan rauhaan. Kreikan saaristossakin sellainen kelluu heidän venettään vastaan, ja paikallinen poliisi keksii oitis helpot syylliset ruumiin löytäjistä. Koskinen ja Juusonen alkavat selvittää tapausta omin nokkinensa ja omin lupinensa. Pian Rhodoksen auringon alla hikoilee kaksi hämmentynyttä rikostutkijaa ratkaisemassa kuolemantapausta, jolla on sangen yllättäviä yhteyksiä.

-----

2000, sid., 304 sivua


Jyväskylän kaupunginkirjaston poistomyynnistä ostettu.

Journal Entry 2 by BlackDevil from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, October 29, 2007
Ihan ok perusdekkarikamaa, leppoisa ja toki ammattitaitoinen, mutta Jokisen muuhun Koskis-sarjaan verrattuna, tämä on kyllä aika löysä ja yllätyksetön. Tämä tuntuu jäävän ikäänkuin joksikin "välityöksi", josta puuttuu Jokisen romaaneille tyypilliset elementit. Esimerkiksi ytimekäs suomalaisen arkitodellisuuden kuvaus ei saa nyt tilalle mitään Rhodoslaisesta turistimenosta.

Onneksi seuraavassa eli kuudennessa osassa palataan sitten takaisin Tampereelle ja vuorossa on aiheeltaan hyvin kantaaottava Hukan enkelit, joka sijoittuu vammautuneiden palvelutaloon. Jokisen tuttuun tapaan voidaan rivien välistä lukea kannanottoja yhteiskunnan tilasta ja jälleen pääosassa on ihan tavallisia ihmisiä ammattirikollisten sijaan, jotka ovat enemmänkin ajautuneet epätoivoisiin tekoihin, kun muuhun ei enää ole ollut mahdollisuuksia. Koskinen itsekin on hyvin tavallinen, keski-ikäinen ja ylipainoinen, hieman juro, mutta kuitenkin oikeudenmukainen, joka välittää ja jolla on tunteet. Kuvaukset on realistisia ja henkilöhahmot lähes eläviä.

Ilmeisesti Koskisen lomailut parin kirjan verran ovat siis tehneet hyvää sekä komisariolle itselleen että kirjailijalle, nimittäin tuo seuraava kirja (Hukan enkelit) sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka –palkinnon vuonna 2002.

Ari Haasio kirjoittaa: "Seppo Jokisen teoksissa on perussuomalainen vire. Hänen kirjansa ovat hieman melankolisia, väliin traagisia mutta silti toiveikkaita. Vieraantuminen, ahdistus ja sosiaaliset ongelmat ovat asioita, joita Jokinen kirjoissaan käsittelee. Hänen teoksissaan on voimakas yhteiskunnallinen perusta. Kirjailijan näkemykset ja kannanotot tulevat esiin hillitysti ja hienovaraisesti." (Ari Haasio Kotimaisia dekkarikirjailijoita, 2001 s. 58)

Journal Entry 3 by BlackDevil at Ravintola Knossos in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 2, 2008

Released 16 yrs ago (1/2/2008 UTC) at Ravintola Knossos in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Käytävällä, ravintolan sisäänkäynnin ulkopuolella on pieni "somistuspöytä", jossa pöytäliina ja jotain muuta rekvisiittaa ravintolaan liittyen. Jätän kirjan tälle pöydälle tuossa kolmen aikaan iltapäivällä. (En tiiä mitä tuli sössittyä tuon vapautusajan kanssa, kun noin heitti...)

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 2, 2008
Aika hieno suoritus, BlackDevil: sait koko Perhe Lukutuolin sinkoilemaan ympäriinsä :) Lopulta se oli armas mieheni, joka kesken työpäivänsä kävi noutamassa kirjan kreikkalaisravintolan edestä - aika kekseliäs ja hauska vapautuspaikka sinänsä! Tätä vauhtia bookcrossing-harrastuksesta eivät kärsi pelkästään kotityöt, vaan ne leipätyötkin...
Tästä tulee varmaankin toinen Koskis-dekkarini, yhden olen lukenut aiemmin.

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 13, 2008
Minäkin valitsisin adjektiivin 'löysä', jos pitäisi yhdellä sanalla kuvailla tätä kirjaa. Pidin kuitenkin kirjan rennosta ja jouhevasta ilmapiiristä, sekä siitä suomalaisen miehen kuvasta, jonka Jokinen mieshahmojensa kautta tarjoaa. Erityisen kotoisiksi Koskisen ja Juusosen hahmot tulivat varmaan sitä kautta, että toinen oli savolainen ja toinen tamperelainen - omat juureni ovat Savossa ja nykyelämäni Tampereella :) Tämän kirjan lukeminen oli rentouttavaa, koska sitä lukiessa ei tarvinnut pinnistellä - siitä erityinen plussa.

EDIT 190108

Tämä kirja tulee vapautumaan piakkoin. Osallistun sillä bookcrossaaja Alejandan suomenkielisellä foorumilla esittämään haasteeseen suomalaisten kirjojen vapauttamiseksi!

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Koskikeskus in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2008

Released 16 yrs ago (1/20/2008 UTC) at Koskikeskus in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu samaan paikkaan, mistä löytyikin, eli Ravintola Knossoksen ulkopuolella olevalle pienelle pöydälle noin klo 15 iltapäivällä.

Journal Entry 7 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2008
Matkan varrelta mukaan poimittua.

Edit 08-Apr-08:
Bookgeolle seuraavaksi.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.