Herinnering aan mijn Chili

by Isabel Allende | Literature & Fiction |
ISBN: 902842010X Global Overview for this book
Registered by Narik on 6/17/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Narik on Monday, June 17, 2024
Herinnering aan mijn Chili is een memoir waarin de waarheid vreemder is dan fictie. Isabel Allende onderzoekt de gebeurtenissen in haar leven en die in het land waarin ze leefde tot de moord op haar vaders neef, president Salvador Allende, tijdens de militaire staatsgreep van Pinochet. Allende neemt ons mee op een zeer persoonlijke rondreis door haar vaderland en brengt het tot leven. Het is het land waar haar grootvader de duivel in een bus zag en hem herkende aan zijn ‘groene gespleten hoeven als een bok’, en waar haar oudtante vleugels kreeg. Het is een plek vol liefdesbetoveringen, geesten en voortdurende familievetes.
Portretten van haar familie en vrienden verdringen zich met levendige beschrijvingen van lokale gebruiken en overtuigingen, en doorheen dit alles schrijdt de ontembare figuur van de jonge Isabel voort. Rebels en hartstochtelijk, een feministe lang voordat ze wist wat feminisme was, haar liefde voor (en soms haar ergernis over) Chili is in elke zin te lezen. Haar ervaringen zorgen voor onvergetelijke, vaak hilarische lectuur die geen enkele bewonderaar van Allende’s schrijven wil missen.

Journal Entry 2 by Narik at Zeist, Utrecht Netherlands on Monday, June 17, 2024
Puntig en humoristisch, met gezonde zelfspot en grote betrokkenheid tekent Isabel Allende een intiem portret waarin het persoonlijke verhaal en de recente geschiedenis van Chili nauw met elkaar zijn verweven.

Journal Entry 3 by Narik at PGGM in Zeist, Utrecht Netherlands on Monday, June 17, 2024

Released 1 mo ago (6/17/2024 UTC) at PGGM in Zeist, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Gelezen en geregistreerd. Nu vrij gelaten.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.