150 lifehackingtips - Om slimmer en efficiënter te werken (2e uitgebreide en herziene druk)

by Martijn Aslander e.a. | Other |
ISBN: 9789089650481 Global Overview for this book
Registered by Moonplanet of - Ergens in de provincie, Zeeland Netherlands on 5/10/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Moonplanet from - Ergens in de provincie, Zeeland Netherlands on Friday, May 10, 2024
Titel: 150 lifehackingtips - Om slimmer en efficiënter te werken (2e uitgebreide en herziene druk) (op Goodreads, op Librarything)
Auteur: Martijn Aslander, Frank Meeuwsen, Taco Oosterkamp, Sanne Roemen, Filips Jager, Erno Hannink, Lykle de Vries, Anja Wassenaar, Tanja de Bie, Ton Wesseling, Roel Willems, Greald Henstra, Hein Halfschepel, Guus Pijpers, Matthijs Roumen, Sjoerd Blauw, Gina Trapani, Bob van Duuren, Frans Baar, Erno Mijland, Bert Verdonck, Jim Stolze, Arjan Zuidhof, Patrick Mackaaij, Taco Jan Osinga, Alex Vermeule, Mischa Coster, Niels Gouman, Martijn Engler, Jasper Jobse, Arjan Broere, Robert Ilbrink, Joost Plattel
Taal: Nederlands
Serie: Het Nieuwe Werken
Soort uitgave: paperback
Aantal pagina's: 186
Uitgever: Van Duuren Media B.V.
Jaar van publicatie: origineel juni 2008, mijn editie maart 2010 (2e druk). De vorige versie had 100 tips, de derde editie heeft 175 tips.
ISBN-nummer: 9789089650481
Trefwoorden: lifehacking, handige tips voor het dagelijks leven
Waarom ging ik het lezen: Ik vond dit boek in een stationsboekenkastje en het klonk interessant.
Aanrader: Een beetje.
Leeftijdscategorie: 14+
Kopen / Lenen / Laat maar zitten: Lenen.

Korte samenvatting:
Allerlei tips om je leven net een beetje makkelijker te maken, vooral op het gebied van werken met de computer en planningen maken.

Achterkanttekst:
Lifehacking? Is dat inbreken in computers? Nee, hacken betekent het modelleren van je informatiegedrag naar eigen behoefte, of dat nu gaat om e-mail, je telefoongedrag of het organiseren van je leven. Zodat het leuker en beter wordt! Lifehacking is daarmee een mix van timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Wie wordt niet dagelijks overspoeld met allerlei soorten informatie? Hoe kun je er nu voor zorgen dat je overzicht houdt en voorkomt dat je gaat lijden aan informatiestress? De kunst is de informatie op te sporen, te organiseren, te filteren en te delen. Dat is waar lifehacking over gaat, over meer doen, in minder tijd op een leukere en slimmere manier. Tijd overhouden om te creëren en je te richting op zaken die je echt belangrijk vindt. Lifehacking wordt daarbij geïnspireerd door Getting things done van David Allen. Een handige en complete manier om prettig en efficiënt te werken zonder stress.

Voor wie is dit boek bedoeld? Voor iedereen die in zijn werk gebruikmaakt van een computer, maar geen idee heeft hoe je met een kleine inspanning een hoop dagelijkse taken veel makkelijker voor elkaar krijgt. Voor iedereen die veel op het web werkt, maar nog nooit van RSS gehoord heeft. En voor mensen die de schoonheid van een slimme vondst kunnen waarderen, en er hun voordeel mee doen.

Op lifehacking.nl schrijft een team lifehackers over deze vondsten, en dragen de lezers bij in onze zoektocht naar slimme hacks in deze wereld.

Eerste alinea van het Voorwoord:
Toen we in september 2007 startten met Lifehacking.nl hadden we het idee dat we een kleine, voorzichtige start zouden maken in het Nederlandse taalgebied met onze softwaretips en persoonlijke productiviteits-ideeën. Nog geen jaar later, in juni 2008 zag het boek 100 Lifehackingtips het licht. Een echt boek op papier. Een medium dat gezien onze online levensstijl toch echt passé zou moeten zijn. Maar niets bleek minder waar, de lezers van lifehacking.nl gaven aan dat een boek, naast events en een tijdschrift, wel degelijk gewenst was. Als tijdsdocument, als naslagwerk.

Spelfouten/Typefouten:
- blz 20
op een andere wij =
op een andere wijze
- blz 30
Bij nr 8 staat zowel "Mindology" (2x in de tekst) als "myndology" (in de url).
- blz 49
Er staat bij "In het kort" een lege regel tussen "perfect" en "updaten", wat niet moet.
- blz 67
[...] om het direct te verwijderen =
[...] om het direct te verwijderen.
- blz 185
Het stukje van Arjan Broere is geschreven in de eerste persoon (ik), elk ander stukje in de derde persoon (hij/zij).

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.