Älä mene pois

by Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 1/12/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, January 12, 2024
atena.fi:

"Kaiken se kestää. Tai sitten ei.

Yejide toivoo ihmettä, lasta. Akin-puolisokin haluaa lapsen, anoppi ei muuta ajattelekaan – ja Yejide yrittää parhaansa. Hän tekee raskaita pyhiinvaelluksia, tanssii näkijöiden kanssa ja turvautuu perinteisiin uskomuksiin. Mutta kun anoppi lisää kierroksia ja pakottaa poikansa ottamaan toisen vaimon, asiat mutkistuvat. Alkaa kateuden, petoksen ja epätoivon aika.

Nigerian sosiaaliset ja poliittiset pyörteet värittyvät Älä mene pois -romaanin väkevillä äänillä, syvillä sävyillä, pelolla ja epäluulolla. Adebayo kertoo tarinan aviollisen rakkauden hauraudesta, perheen hajoamisesta ja suuresta epäonnesta. Hän näyttää äitiyden toiveen raaimmillaan.

Tiheätunnelmainen romaani kutsuu Yejiden ja Akinin kotiin, jonka tunnelmaa toinen vaimo kiristää. Moderni nuoripari joutuu taipumaan maansa poliittisiin kiemuroihin ja perinteisiin perhekäsityksiin. Samalla kyseenalaistuvat äitiyden ja naiseuden pelimerkit, ja lapsettomuus sysää liikkeelle syviä sisäisiä virtoja ja mehevän, yllättävän juonen."

Atena 2018
Englanninkielinen alkuteos Stay With Me

Journal Entry 2 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, February 4, 2024
Kun miettii kirjan juonenkäänteitä hiukan etäänpää, huomaa että nehän ovat kuin Kauniissa ja rohkeissa. Mutta kirjan tapahtumina, afrikkalaisessa yhteiskunnassa, ne ovat erittäin uskottavia ja todentuntuisia. Tykkäsin.

Presidentti Ibrahim Babangida mainittiin muutamaan kertaan, mm sivulla 34:
"Herätessäni Akin oli kotona. Hän kertoi, että uusi valtionpäämies oli Ibrahim Babangida. Lähiviikkojen kummallisin asia oli, että Babangida kutsui itseään paitsi valtionpäämieheksi myös presidentiksi, ja nimitys otettiin yleiseen käyttöön, aivan kuin vallankaappaus olisi ollut sama asia kuin vaalit."

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.