Kätken kirjeesi patjani alle - kirjeenvaihto 1971-2002

Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 12/3/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 3, 2023
Takakannesta:

"Lastenkirjallisuuden maailmantähden ja kasvukipuisen tytön poikkeuksellinen kirjeystävyys.

Toinen on kuuluisa kirjailija ja julkisuuden henkilö, jolla on paljon elämänkokemusta, toinen elämässään eksynyt ja onneton tyttö. Asetelma ei häirinnyt kumpaakaan: siinä kaksi sukulaissielua kirjoitti toisilleen.

Vuonna 1971 löytää 64-vuotias Astrid Lindgren ihailijapostistaan vaativan viestin. 12-vuotias smoolantilainen Sara pyytää Lindgreniä auttamaan häntä pääsemään elokuvan koekuvauksiin. Lindgren ei suostu, mutta toivoo tytön kertovan lisää itsestään. Pian käy ilmi, että elämässään monenlaisiin ongelmiin joutunut Sara kaipasi eniten ymmärtävää ystävää.

Kirjailija kuuntelee herkällä korvalla Saran tunnekuohuisia kuvauksia ja kertoo tälle omista nuoruuden kokemuksistaan. Kun Sara ajautuu yhä uusiin hankaluuksiin, kirjailija pohtii, millainen kirjeystävä hän voisi olla harhailevalle tytölle.

Ainutlaatuinen kirjekokoelma, yli 80 kirjettä, kattaa Astrid Lindgrenin elämän vuodesta 1971 vuoteen 1992. Rakastetusta kirjailijasta paljastuu tuntemattomampia, hauraita puolia.

Viimeisen kirjeen Sara on kirjoittanut vuonna 2012 kommenttina kirjeenvaihtoon.

Astrid ja Sara eivät koskaan tavanneet toisiaan."

Luettu 10.2.2024.
Luin vuonna 2021 Astrid Lindgrenistä kertovan kirjan https://www.bookcrossing.com/journal/14871895/ , joka oli kiinnostava, joten huomatessani, että tällainen kirja on ilmestynyt, kiinnostuin tästäkin. Kirjeenvaihto lastenkirjailijan ja nuoren tytön välillä tuntui jo ajatuksenakin viehättävältä ja kiinnostavalta, onhan itsellänikin ollut nuorempana paljon kirjeenvaihtoystäviä, tosin suunnilleen oman ikäisiäni. Näissä kirjeissä korostui kirjeiden kirjoittajien ikäero: Sara nuorena tyttönä kipuili nuoruudelle tyypillisten ongelmien kanssa ja Astrid Lindgren oli kuin rauhoittava, kaikkea hyvää toivova, järjen ääni Saralle. Sara kehittyi vähitellen aikuiseksi ja voi hyvin kuvitella, että tällä kirjeenvaihdolla oli suuri merkitys hänelle.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 12, 2024
Ei voi kuin ihailla tuota oveluutta, jolla olet kätkenyt kirjan näkymisen luetuissa bc-kirjoissasi :) Tämä toivekirja löytyi Suuresta Synttärikassista pakettiin kääriytyneenä ja tuli avattua kuohujuoman kera (kts. kuva). Kiitos!

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 21, 2024
En kirjaa aloittaessani oikein tiennyt, mistä tässä kirjassa on kyse. Astrid Lindgrenin nimi oli toki tuttu ja muistan lukeneeni kiittäviä arvosteluja kirjasta. Olikin sitten yllätys, että tämä olikin sitten vuosia kestänyt 'autenttinen' kirjeenvaihto Lindgrenin ja nuoren tytön välillä, hyvin paljas ja rehellinen sellainen. Kirja liikutti minua tunnetasolla vahvasti, koska tässä tuli niin selkeästi esiin se, kuinka pelastava merkitys voi olla yhdellä ihmisellä rikkinäisen nuoren auttamisessa. Ihailin Saran kykyä ilmaista itseään ja Astridin lempeän viisasta, toista ihmistä kuulevaa ja arvostavaa vuorovaikutusta. Ihana kuvaus epätavallisesta ystävyydestä.

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at -- Jossain päin Poria in Pori, Satakunta Finland on Friday, June 14, 2024

Released 3 wks ago (6/15/2024 UTC) at -- Jossain päin Poria in Pori, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Toivottavasti kirja löytää seuraavan lukijansa Kirjurinluodon BC-piknikmiitistä tai sen liepeiltä.

Journal Entry 5 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Sunday, June 16, 2024
Nappasin kirjan mukaani kesäpiknikiltä, kiitos!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.