Merten gorilla

by Jakob Wegelius | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by myrtillus of Pori, Satakunta Finland on 9/18/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Monday, September 18, 2023
Ruotsinkielinen alkuteos Mördarens apa. Suomentanut Kati Valli. WSOY, 2017. 646 s.

Palkittu ja ylistetty Merten gorilla on klassisten seikkailuromaanien sukua, huimaava tarina salaisuuksista, ystävyydestä, toivosta ja anteeksiannosta.

Merten gorillan kertoja on Sally Jones, rahtilaiva Hudson Queenin koneenkäyttäjä – ja gorilla. Kun Sally ja hänen Pomonsa, suomalaiskapteeni Henry Koskela, saavat lastikeikan Portugalissa, heidän laivansa haaksirikkoutuu ja kaksikko huomaa joutuneensa mukaan hämäriin salakuljetusbisneksiin. Pian Koskela tuomitaan syyttömänä Alphonse Morro -nimisen miehen murhasta ja koko Lissabon jahtaa ”murhamiehen gorillaa”. Uskollinen Sally päättää todistaa kaikille, että Pomo on syytön, ja siitä alkaa seikkailu, joka vie gorillan Lissabonin sataman hämyisistä kortteleista maailman merille ja aina Intiaan saakka.

Runsas, rikas ja lämmin tarina on täynnä huikeaa seikkailua ja yllättäviä käänteitä. Sitä koristaa Jakob Wegeliuksen oma, upea mustavalkokuvitus.

Journal Entry 2 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Sunday, September 24, 2023
Erikoista, että joku kirjoittaa vielä tällaisen vanhahtavaan tyyliin kirjoitetun seikkailukertomuksen. Kirja on luokiteltu lastenkirjallisuudeksi, mutta mielestäni sen voi aivan hyvin lukea myöskin aikuiset. Kirjasta löytyy nimittäin rankkojakin teemoja. Jännittävä tarina koukuttaa lukijaa alusta loppuun huolimatta 646:sta sivustaan. Kirjan päähenkilö on älykäs, rohkea ja empaattinen gorilla Sally Jones, johon lukija ei voi olla ihastumatta. Muutkin kirjan henkilöt ovat mielenkiintoisia. Mainittakoon heistä suomalainen merimies Henry Koskela, joka on Sally Jonesin rakas pomo.
Harmi, että kirja ei ollut ilmestynyt ennen vuotta 2013. Olisi nimittäin mielelläni lukenut sen oppilailleni. Totuin työni puolesta lukemaan myös lasten- ja nuorten kirjoja. Niistä saattaa löytyä todellisia helmiä.

Journal Entry 3 by myrtillus at Kirjurinluoto in Pori, Satakunta Finland on Monday, June 10, 2024

Released 1 mo ago (6/15/2024 UTC) at Kirjurinluoto in Pori, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan piknikille.

Journal Entry 4 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Saturday, June 15, 2024
Nappasin tämän Kirjurinluodon kesäpiknikiltä lapsukaisen luettavaksi :) En tiedä milloin hän tämän voi lukea, mutta valmiina sitten on. Luin tämän itse viime kesänä ja pidin kirjasta kovin.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.