Myrskylasi

by Anna-Kaisa Linna-Aho | Literature & Fiction |
ISBN: 9789511455240 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/25/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 25, 2023
Takakannesta:

"Jatkosota on loppunut, Ellen palaa kotiseudulleen auttamaan vanhan kartanon maatöissä. Rintamalla Ellen tunnettiin toisella nimellä, toisena henkilönä.

Kartanon ainoalta perilliseltä, hurjaluonteiselta Valdelta, Ellen ei voi kuitenkaan salata mitään. Heidän välillään vallitsee pelko ja kummallinen, herkkä luottamus.

Kartanon naapurissa asuu myös Lydia, jonka mies on haavoittanut sodassa mielensä. Ellen, Valde ja Lydia joutuvat kukin kohtaamaan sen, miten elää menetysten ja ahtaiden normien keskellä, miten tulla rakastetuksi vaikka maailma ja tunteet myrskyävät."

Otava, 2023.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 19, 2023
Paperijoutsenen lukemisesta on jo sen verran kauan aikaa, etten juurikaan muistanut näitä henkilöitä, joiden elämää tässä jatko-osassa seurataan. Se ei suorastaan haitannut, sillä kaunis ja soljuva teksti imi mukaansa vahvasti. Tunnelmaltaan hyvin vangitseva kirja, jonka henkilöt tulivat lähelle. Erityisen hienosti tässä kirjassa kuvataan niitä mielen järkkymisiä, joita sota aiheuttaa, ja näiden järkkymisten vaikutuksia läheisiin. Usein tulee ajatelleeksi enemmänkin sodassa menehtyneitä ja heidän omaisiaan kuin näitä, jotka ovat jääneet henkiin. Tässä kirjassa oli jotain hyvin suomalaista myös liittyen ahtaisiin normeihin, hyväksymättömyyteen ja puhumattomuuteen, vaikka toivoakseni nämä asiat ovat hieman muuttuneet jatkosodan jälkeiseen aikaan verrattuna.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at RABCK, A RABCK -- Controlled Releases on Saturday, August 19, 2023

Released 9 mos ago (8/19/2023 UTC) at RABCK, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Paljon onnea syntymäpäivänäsi!

Journal Entry 4 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 21, 2023
Paljon kiitoksia postilaatikosta viikonlopun jäljeltä löytyneestä ihanasta synttäriylläristä! Tämä uutukainen oli toivelistallani, koska pidin Paperijoutsenesta kovasti, onpa upeaa päästä lukemaan jatkoa tarinalle. Kiitokset myös oikein osuvasta kortista, lukutuoli!

Huolehdin toki tämän herkullisen kirjan jälkeeni uusille toivojilleen.

Journal Entry 5 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 12, 2023
Oli hienoa päästä lukemaan jatkoa Paperijoutsenelle. Muistin kirjan henkilöt vielä aika hyvin ja edellisen kirjan tapahtumia nousi myös mieleeni tämän tarinan edetessä. Linna-ahon taitava, kaunis ja herkkä kieli oli nautinnollista luettavaa. Tarina toi henkilöidensä surut ja kipupisteet aidon lähelle ja ajoittainen tuska oli helppo aistia. Kirjailija kuvasi hienosti myös sodanjälkeisen ajan vaikenemisen ja selviytymisen vähän kuin yhteiskunnallista pakkoa sekä kamppailua siinä, kun salaisuudet ja tuska sitten uhkaavatkin paljastua.

Toivottavasti suomalaiset olisivat kuluneina vuosikymmeninä oppineet edes jotain siitä, että avoimuus ja tunteiden käsittely auttavat ja ettei kaikkea kipua tarvitse kantaa yksin.

Lämmin kiitos hienosta lukukokemuksesta, lukutuoli! Luen ehdottomasti lisää Linna-ahon tuotantoa jatkossakin.
***
Osallistun tällä kirjalla Presidenttipeliin.
Mannerheim mainitaan sivulla 122.

Journal Entry 6 by wingBookgeowing at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases on Tuesday, September 12, 2023

Released 8 mos ago (9/12/2023 UTC) at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistahaku ei tällekään kirjalle kunnolla toimi, mutta PKS-vakimiittailijoista löysin tämän ainakin toukokuun ja Flowerin toivelistoilta. Annan tämän illan miitissä aluksi toukokuulle, koska Flowerille on jemmassa toinenkin uutukainen :).

Antoisia lukuhetkiä ja värikästä syksyä!

Journal Entry 7 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 12, 2023
Kiitos kirjan kierrättäjät, pidin todella paljon Paperijoutsenesta. Suuri ilo siis saada tämä jatko-osa käsiini, pitänee jättää kalenteriin aikaa lukuhetkille, jotta jaksaa ja ehtii tarttua kiinnostaviin kirjoihin, jota aina hyllyyn ilmestyy.

Journal Entry 8 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 3, 2023
Luen kirjaa nautiskellen.

Tarjolla säteeksi:

Flower78
Smabbe
MMer
Tmarju
ChaniaPiikulta voi kysyä säteen lopussa, onko tämän lukeminen ajankohtaista

Journal Entry 9 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, October 7, 2023
Luin kirjan viimein loppuun. Lukeminen kesti pitkään osin sen tähden, että olen hidastanut lukutahtiani vähentämällä siihen käyttämääni aikaa. Mutta ehkä myös tämän tarinan jännite ei ollut niin vahva. Osin paikkailtiin esikoisen tarinan aukkoja, joka osin mietitytti minua, koska Paperijoutsen oli itsessään niin ehyt ja vaikuttava teos aukkoineen. Kirjailijan valinta jatkaa tarinaa sisälsi sikäli ison riskin ja odotankin kiinnostuneena muiden lukijoiden ajatuksia asiasta. Henkilöitä katsottiin tässä lempeästi ja ymmärtäen, sanoisinko jopa hellästi. Sodan jättämät vammat eivät olleet vain fyysisiä ja kirja olikin iso kunnianosoitus niille, jotka eivät saaneet virallista sotainvalidin statusta vaan joutuivat kantamaan läheisineen häpeää hulluudestaan ja heikosta luonteenlaadustaan sen sijaan, että olisi tunnustettu työkyvyn menneen sodan vuoksi.
Valde pääsee läpivalaisuun tässä kirjassa. Tätä kirjoittaessa nousi mieleen ajatus, että olisi kiinnostavaa ottaa tämän kirjan jälkeen Paperijoutsen uudelleen luettavaksi.
Luin läpi tähän kirjoittamani ja pohdin uudestaan, että oliko sittenkin niin, että vaikka juonellinen jännite ei ollut vahva, niin kirja kuvasi niin vahvoja jännitteitä ihmisten välillä, että lukijana tahdoin välillä levätä. Todella taidokkaasti kirjailija kuvaa luomaansa miljöötä ja pienin, herkin yksityiskohdin ja havainnoin.
Ensi viikolla tämä pääsee seuraavan lukijan käsiin.

Journal Entry 10 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Tuesday, October 10, 2023

Released 7 mos ago (10/10/2023 UTC) at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyvää suomalaisen kirjallisuuden ja Aleksis Kiven päivää! Tässä toivomasi kirja. Sinun jälkeesi jatkaa matkaa näillä näkymin Smabbelle. Kuukauden lukuaikaa on mahdollista myös venyttää tarvittaessa, ainakaan vielä säde ei ole kovin pitkä.

Journal Entry 11 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 10, 2023
Kiva, kun järjestit tästä kirjasta säteen, toukokuu. Kiitokset kirjasta, mielenkiintoista päästä lukemaan tämä. Yritän lukea tämän mahdollisimman pian, jotta seuraavankaan lukijan ei tarvitse odotella liian pitkään.

Journal Entry 12 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, October 14, 2023
Oli mielenkiintoista lukea jatkoa Paperijoutsenen tarinaan. Tämä kirja tulikin luettua parissa päivässä. Lukiessa tosin harmittelin vähän sitä, että en enää muistanut tarpeeksi hyvin henkilöitä enkä Paperijoutsenen tarinaa. Parasta olisi ollut, jos olisi lukenut nämä kirjat ihan peräkkäin.

Tämä oli todella hienosti kirjoitettu, koskettava tarina. Kirjassa oli joitain kohtia, joita jäin ihan ihmettelemään, että miten joku osaakin sanoittaa asian noin hyvin. Sodan arvet ovat monella tavalla hirvittävät ja niitä kuvattiin tarinassa realistisesti. Järkyttävää, ettei Sashan ongelmia hyväksytty sodan aiheuttamiksi, vaan nähtiin lähinnä heikosta luonteesta johtuvina. Lukiessa tuli ajateltua myös näitä nykyajan tapahtumia.

Toivottavasti Linna-Aho kirjoittaa lisääkin, mielelläni luen.

Presidenttipeliin tästä tulee Mannerheim, joka mainitaan sivulla 122.

Journal Entry 13 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 19, 2023

Released 7 mos ago (10/19/2023 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja matkaa paketissa Tampereelle ja päätyy kuriirin välityksellä Smabbelle. Kiitokset lukutuoli-kuriirille ja hyviä lukuhetkiä Smabbelle!

Journal Entry 14 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 25, 2023
Kiitos kirjasta. Yritän lukea mahdollisimman pian, että kirja pääsee säteen seuraavalle lukijalle.

Journal Entry 15 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 23, 2023
Olihan hyvin kirjoitettu jatko-osa Paperijoutsen-kirjaan. Tykkäsin kovasti, tykkäsin varmaan jopa enemmän kuin ensimmäisestä osasta. Ehdottomasti seuraan Linna-Ahon kirjailijataivalta, vaikkakin toivon ettei hän tähän enää tekisi jatko-osaa. Tässä oli kaikki jo sanottu ja tarina päättyi kauniisti.

Journal Entry 16 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 25, 2023

Released 4 mos ago (12/25/2023 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee seuraavana arkipäivänä postin mukana seuraavalle lukijalle. Oikein hyvää ja kirjarikasta uutta vuotta!

Journal Entry 17 by wingMMerwing at Kiuruvesi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, December 29, 2023
Posti ylitti itsensä nopeudella.

Journal Entry 18 by wingMMerwing at Kiuruvesi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, January 3, 2024
Ellen ei kelvannut eräille sodassa edes Kyöstinäkään. Tämä seikka sai ratkaisunsa tässä kirjassa. Juonen käänteet saivat paikkansa.
Kirjailijan teksti on sujuvaa, että tuli luettua nopeasti. Mutta välillä jäin miettimään sotaa ja sen seurauksia myös nykyaikana.

Journal Entry 19 by wingMMerwing at Kiuruvesi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, January 8, 2024

Released 4 mos ago (1/8/2024 UTC) at Kiuruvesi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee postin matkassa jatkamaan matkaa.

Journal Entry 20 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Saturday, January 13, 2024
Tämä rinkikirja saapui mulle jo kolme päivää sitten, mutta sivun toimimattomuuden ja omien työkiireiden vuoksi vasta nyt pääsen rekisteröimään sen.
Olen ehtinyt kirjaa lukea jo yli puolivälin ja jokin tässä koukuttaa. Muistan, että Paperijoutsenessa oli sama juttu.

Journal Entry 21 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Tuesday, January 23, 2024
Tämä Myrskylasi tuli luettua lähes yhdellä kertaa.
Henkilöt olivat tuttuja jo Paperijoutsenesta, joten heihin ei tarvinnut erikseen tutustua.
Kieli ja tyyli kirjoittaa ovat sujuvia ja vaikkei tämä minulle tutuinta genreä olekaan, niin helposti sujui.
Kokonaisuutena sanon, että hyvä, kun luin.

BC-Helmet 2024 lukuhaasteessa tämä on mulle nro 27 (kirja kertoo jälleenrakentamisesta)

Kirja jatkaa tällä viikolla matkaansa säteen seuraavalle (viimeiselle?) osallistujalle.

Journal Entry 22 by Tmarju at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, January 24, 2024

Released 3 mos ago (1/24/2024 UTC) at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähti säteilemään Chanialle seuraavaksi.

Journal Entry 23 by wingChaniawing at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Tuesday, January 30, 2024
Kiitos! Taidan lukea tämän kohtalaisen pian!

Journal Entry 24 by wingChaniawing at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, March 4, 2024
Ehdottomasti hieno jatko-osa Paperijoutsenelle! Kaunis ja haikea, pieniä onnenhetkiä raskaiden aiheiden keskellä.

Journal Entry 25 by wingChaniawing at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, March 18, 2024
Varattu Taryalle!

Journal Entry 26 by wingChaniawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 5, 2024

Released 1 mo ago (4/19/2024 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Taryalle (Kansainvälisessä BC-kokoontumisessa).

Journal Entry 27 by wingTaryawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 19, 2024
Tällainen löytyi Tampereen RABCK-pöydästä tai en minä sitä löytänyt, olin vain kovin tyytyväinen viedessäni sinne omia tuomisiani, mutta onneksi taavina oli tarkkana ja silmäili myös aakkosissa viereiset nimimerkit :D

Kiitos toivelistakirjasta! Paperijoutsenen luin helmikuussa 2021; saa nähdä, miten paljon siitä muistan ;)

Hyvää kevään jatkoa, vaikka huomenna näyttääkin lunta satavan myös Mansessa.. :(

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.