Het beste boek: Een zak vol knikkers; Aasgier van de golven; Het gebeurde bij de haviksheuvel; Vlucht naar Landfall

by Joseph Joffo; Wilbur Smith; Allan W. Eckert; G.M. Glaskin | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingKafka1954wing of Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on 6/19/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingKafka1954wing from Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, June 19, 2023
Gekregen voor BookCrossing!

EEN ZAK VOL KNIKKERS; Joseph Joffo
Joseph Joffo's relaas over twee bijdehante joodse jongens, die in het door de Duitsers bezette Frankrijk voor de Gestapo op de vlucht zijn, is een van de meest merkwaardige gedenkschriften over de tweede wereld-oorlog. Joe was pas tien en zijn broertje Maurice net twaalf jaar toen hun vader hun vertelde dat ze getweeën Parijs moesten verlaten om naar het onbezette deel van Frankrijk te vluchten. En zo begonnen twee dappere jochies, zonder papieren en met maar weinig geld, aan een tocht door het Franse platteland die drie jaar zou duren. En hoe ongelooflijk het ook klinkt, ze hadden onderweg soms nog plezier ook, terwijl ze zich met veel bluf een weg naar de veiligheid zochten. Maar daarnaast kenden ze ook het misselijk makende gevoel van angst, want ze wisten met stellige zekerheid dat één fout hen onherroepelijk in een concentratiekamp zou doen belanden.

AASGIER VAN DE GOLVEN; Wilbur Smith
Nicholas Berg, de "Gouden Prins" van Christy Marine ; geducht, flamboyant... Als directeur van deze reusachtige rederij bezat hij alles — rijkdom, macht en aanzien. Thans is hij echter niet alleen zijn positie, maar ook zijn aanbeden vrouw, Chantelle, een exotische schoonheid, kwijtgeraakt aan zijn rivaal Duncan Alexander. De zeesleper Warlock is het enige dat hem nog rest. Maar de Warlock paart gratie aan snelheid, en is daarbij de krachtigste sleper ter wereld. Wanneer dan een reusachtig luxe passagiersschip in moeilijkheden geraakt in de verraderlijke wateren van Antarctica stormt Nick er met de Warlock op af, in een wedloop tegen de tijd om een miljoenenprijs in de wacht te slepen. In een woest aanzwellende storm waagt Nick zijn leven om een mooie jonge vrouw te redden, de betoverende Samantha. Terwijl hun hartstocht uitgroeit tot liefde moet Nick het tegen formidabele tegenstanders opnemen in een strijd om zijn vermogen en zelfrespect terug te winnen. Wederom een verhaal vol opwindende actie van deze succesvolle auteur.

HET GEBEURDE BIJ DE HAVIKSHEUVEL; Allan W. Eckert
De wereld van de kleine Benjamin MacDonald bestond uit prairiegras en de rotsachtige oevers van de Red River. Ben hield ervan veldmuizen op te sporen en vogels te bespieden, en hij vond het veel fijner tegen dieren te praten dan tegen mensen. Verlegen, ondermaats en geobsedeerd als hij was door alles wat leeft in de natuur, werd de jongste van de MacDonalds beschouwd als een "buitenbeentje" — en dit schiep zowel moeilijkheden thuis als in de omgeving. In de zomer dat Ben zes jaar was geworden, werden door een schokkende gebeurtenis, die gepaard ging met een kleine tragedie, trouw, liefde en moed van Ben en zijn hele familie danig op de proef gesteld. In dit relaas, dat berust op een waar gebeurd voorval, over de beproeving van een buitengewoon kind in de wildernis, vertelt Allan Eckert hoe een gezin naar saamhorigheid groeit — rauw, teder en diep roerend. "Alleszins gedenkwaardig... Wellicht bestemd ooit een klassiek werk te worden", aldus de Louisville (Kentucky) Times. "Een indrukwekkend boek... Het leven in de natuur is werkelijk prachtig geobserveerd. Een vreemd, wonderbaarlijk avontuur", schreef The Times Literary Supplement (Londen).

VLUCHT NAAR LANDFALL; G.M. Glaskin
Een vliegtuig moet een noodlanding maken in een onherbergzaam gebied in Australië... er zijn slechts zeven overlevenden.., dan volgt de wonderbaarlijke ontdekking van een vruchtbaar ravijn met een klaterende, onderaardse rivier, waar veelkleurige parkieten rondvliegen — en dat allemaal midden in de woestijn... Maar hiermee begint het verhaal pas. Want ook in dit vreemde en nieuwe paradijs zijn menselijke eigenschappen zoals hebzucht, jaloezie en liefde niet vreemd. Zeven overlevenden en hun aantal vermindert... Gerry Glaskin schreef een boek vol vreemde gewaarwordingen. Voor de zeven overlevenden was Landfall een toevluchtsoord, een tijdelijke verblijfplaats. Maar voor twee onder hen werd het een dierbaarder plek. Diep in hun hart voelden ze dat het een thuishaven was.

Released 2 mos ago (9/27/2023 UTC) at Zwerfboekenrek ziekenhuis Sint Jozef in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Goeie reis, boek!
Maak maar veel nieuwe vrienden...


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.