Runoilijat ja kuolema

by Robert van Gulik | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 3/29/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, March 29, 2023
SAPO – perinteinen salapoliisiromaani

Poo-yangin piirituomari Dee seikkailee jälleen. Tällä kertaa virkaveljensä Lon luona, joka Deen kunniaksi on kutsunut koolle joukon kirjallisesti sivistyneitä herroja – ja yhden naisen. Nainen on kauneudestaan kuuluisa entinen kurtisaani, nykyinen runoilijatar Yoo-lan, jota kuljetetaan pääkaupunkiin syytettynä palvelustyttönsä kuoliaaksi ruoskimisesta. Mutta kuolema vierailee jo ennen illanistujaisia, synkkä viikatemies tempaisee mukaansa nuoren opiskelijapojan ja sievän tanssitytön. Dee ja Lo saavat yhdessä tietoonsa merkillisiä seikkoja, joihin liittyy paikkakunnalla palvotun Mustan Ketun tuhonenteinen mysteeri.

Englanninkielinen alkuteos: Poets and Murder (1968)
Suomentanut: Kristiina Rikman
Tekijän kuvittama

WSOY 1984

– Forssan kaupunginkirjaston poistokirja, viime viikon ostoksia.

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, March 29, 2023
Olen tykästynyt näihin van Gulikin dekkareihin ja 600-luvun Kiinaan. Aiemmin tässä kuussa luin Temppelin aaveen ja Keisarin helmen, onneksi löysin kirjaston poistomyynnistä vielä kolmannen tätä sarjaa :)

Edit: Jaahas, tähän ilmestyi kirjan kansikuva taas kerran itsekseen. Tällä kertaa se sentään ei ole selvästi jonkun toisen bookcrossarin ottama/skannaama/tuunaama. Siinä ollaankin lähellä tekijänoikeusrikkomusta, koska kirjan rekisteröijän kädenjälki yleensä näkyy kuvassa. En ollenkaan pidä tästä ominaisuudesta – en siitä, että minulle tyrkätään väkisin vääriä kirjankansia, enkä siitä, että minun tuunaamani ja kuvaamani/skannaamani yksilölliset kansikuvat loistavat muiden crossarien kirjojen kuvituksena.

* * * * *
Edit 29.11.2023: Kirjan kansikuva kuvattu ja vaihdettu tähän.

Tässä välissä eli viime kuussa luin Kiinalaiset kellomurhat ja tämäkin pitää ottaa pian lukuun, sillä kirja napattiin Virkkeen mitalla XVII -pussukasta. Lisäksi TBR-hyllyssä odottavat Punainen paviljonki ja Kiinalaiset järvimurhat :) Onkohan van Gulikilta suomennettu enemmän kuin kuin nämä kuusi tuomari Dee -kirjaa?

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, November 29, 2023
Työt venyivät taas enkä päässyt näkemään ampumahiihdon maailmancuplähetystä Östersundista, vaikka naisten viesti alkoi klo 16.20 eli työaikani jo päätyttyä, noin periaatteessa. Kisa olisi tullut suorana Areenasta. Tyydyin TV2:n iltaversioon ts. lyhennelmään ja päivällisen jälkeen tartuin tähän kirjaan. Menossa on nyt 140/221 ja kello on 00.20, on 30.11. (sivusto on eri vyöhykkeellä). Lukeminen on kyllä nyt paljon nopeampaa kuin ensimmäisen tuomari Dee -kirjani kohdalla, sillä niin paljon on 600-luvun Kiinassa jo tuttua. Äsken juhlistettiin Sydänsyksyn juhlaa ilotulituksella, ruuti taidettiin kumminkin keksiä Kiinassa vasta 800-luvulla (juu, googlasin) ;)

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, November 30, 2023
Robert van Gulikin Viisi suotuisaa pilveä ja muita kertomuksia on julkaistu e-kirjana tänä vuonna (!) ja sen mainitaan olevan 11. osa tuomari Deen tutkimuksia. Olisiko niin monta suomennettukin? Ainakin tuossa e-kirjassa suomentaja on sama Kristiina Rikman eli uusia suomennoksia tuskin on tehty.

* * * * *
Kas, e- ja äänikirjoina löytyvät nämä, ne kaikki on julkaistu tänä vuonna. Jopas kirjoja riittää! Eikä niitä kolmea aiemmin lukemaani kirjaa edes ole listalla.
1. Kiinalaiset järvimurhat
2. Kiinalaiset sokkelomurhat
3. Kiinalaiset naulamurhat
4. Murha Kantonissa
5. Kaulanauha ja kalebassi
6. Yksi kaksi kolme – kuolema
7. Apina ja tiikeri
8. Runoilijat ja kuolema
9. Punainen paviljonki
10. Tuomari Dee ja varjostimen arvoitus
11. Viisi suotuisaa pilveä ja muita kertomuksia

Kirjasammon mukaan vielä kaksi muuta on suomennettu, Kummitusluostari ja Kiinalaiset kultamurhat. Myös Wikipedian mukaan van Gulikilta on suomennettu 16 kirjaa vuosina 1964–1998 ja ne on julkaistu SAPO-sarjassa.

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, November 30, 2023
Luin kirjan illalla loppuun, sillä kuten jo mainitsinkin, lukutahti nopeutuu, mitä enemmän näitä lukee. Ensimmäinen kirja vaikutti sekavalta ja 1400 vuoden takaiset tavat ällistyttivät, vaikka näissä parasta antia onkin juuri tarinan eksoottisuus: kiinalainen yhteiskunta ja kulttuuri sekä aikamatka noin kauas. Toki van Gulik kirjoittaa sujuvasti ja yleensä juonessakin on mielenkiintoisia käänteitä. Tässä kirjassa vain kaikki se runotouhu uuvutti, vaikka epäilemättä runotaidetta on maassa harrastettu ja arvostettu kauan, joten onhan se silloin olennainen osa kiinalaista kulttuuria.

Paljon oli tässäkin mielenkiintoisia yksityiskohtia, joskaan ei enää niin uusia. Olisipa se melkoista, jos edelleen ainoa julkisen liikenteen muoto olisi kantotuoli :D

Journal Entry 6 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, November 30, 2023
Luin tämän jo 23.9.2023. Piirituomari Dee seikkailee virkaveljensä Lon luona, heillä on selvitettävänä murhia ja pahoinpitelyjä. Jännittävä, suosittelen!

Journal Entry 7 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, November 30, 2023

Released 2 mos ago (11/30/2023 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Luetun kirjan palautus.

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, November 30, 2023
Ja sitten eteenpäin :)

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, November 30, 2023

Released 2 mos ago (12/1/2023 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Käyn huomenna etsimässä yhtä tiettyä joululahjaa ja laitan tämän matkaan samalla reissulla (tai voi olla, että annan sen kuriirille kirjelaatikkoon tipautettavaksi). Lukuiloa Virkkeen mitalla XVII -nappauksen parissa ja hyvää joulun odotusta!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 10 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 10, 2023
Virkkeen mitalla -nappaus olikin vanha tuttu, mutta näitä kyllä lukee useammankin kerran. Kiitos kirjasta ja lakusta, Tarya!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.