Kuka vartijoita vartioi

by Leena Lander | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 9/25/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, September 25, 2022
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Vuoden 1895 jouluaattona suomalainen fregatti Palme joutuu merihätään Irlannin merellä Kingstownin sataman suulla. Viisitoista vapaaehtoista miestä lähtee pelastamaan haaksirikkoisia. Myrsky kaataa pelastusaluksen eikä vene käänny takaisin oikeaan asentoon, kuten sen pitäisi. Meripelastajat hukkuvat, mutta kaikki suomalaislaivalla olleet saadaan turvaan tapaninpäivänä, joukossa kapteenin vaimo ja pieni lapsi.

Palmen tapaus on aikansa suuri mediatapahtuma ja tragedian jälkeen perustettu avustussäätiö kerää lyhyessä ajassa hämmästyttävän summan. Kapteenia houkutellaan liittoutumaan säätiötä hallinnoivien liikemiesten, pappien ja aristokraattien kanssa. Syntyy ahneuden ja korruption kierre, jossa voimakastahtoisen varustajaisän alistama poika yrittää epätoivoisesti paikata aiheuttamansa tappion.

Tapausta ja sen jälkeistä tutkimusta seuraava Irish Timesin toimittaja alkaa tajuta jutun johtavan syvälle Ison-Britannian yläluokkaan, kenties kuningashuoneeseen asti. Kapteenin vaimo joutuu ratkaisemaan, voiko rakkautta olla ilman kunnioitusta. Palmen ensimmäisen perämiehen pitää valita oma suuntansa: onko hän uskollinen totuudelle vai työnantajalleen. Kompassin lähellä oleva magneettikenttä häiritsee aina suunnan valintaa. Perämiehen ja kapteenin vaimon välillä on sellainen.

Navigoinnissa oikeaan määränpäähän johtava tosisuunta saadaan, kun kompassisuuntaan tehdään eksymän ja erannon edellyttämät korjaukset. Vuodenvaihteen viikot näyttävät, koskeeko sama ihmismielen suunnannäyttäjää vai lähdetäänkö noudattamaan väärää kurssia, jossa lähtöpisteen mitättömältä tuntuva eksymä kertautuu lopulta valtavaksi harhautumiseksi.

Kuka vartijoita vartioi kuvaa kolmea vuodenvaihteen viikkoa vuosina 1895 ja 2012. Tarinan nykytasossa onnettomuutta tutkii Palmen kajuuttapalvelijaksi päätyneen salamatkustajan pojantyttärentytär yhdessä eläkkeellä olevan kommodorimiehensä kanssa. He ovat matkustaneet joulun juhlakaudeksi Irlantiin selvittääkseen isoisän arvoituksen. Mitä tapahtui pojalle, joka karkasi turkulaisesta orpokodista ja kätkeytyi satamasta lähteneeseen laivaan?

Trilleriksi kehittyvä romaani on tarina uljuudesta, kiitollisuudesta ja petoksesta. Tiukasti tositapahtumiin perustuva Kuka vartijoita vartioi on Leena Landerin uuden romaanisarjan vangitseva avaus, kirjava joukko ihmismielen meriselityksiä.

Siltala 2015

– Forssan kaupunginkirjaston poistokirja, toissapäivän ostoksia :)

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, October 7, 2022

Released 1 yr ago (10/9/2022 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä Landerin kirja on sigyn22:n toivelistalla ja kun kerran pippis lupautui – jälleen kerran! – kuriiriksi, otan kirjan mukaan Forssaan sunnuntaina :) Kahvittelupaikasta ei ole vielä tietoa, Forssassa ei näytä olevan liiemmin paikkoja avoinna sunnuntaisin..

Lukuiloa saajalle ja kiitokset kuriirille!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 3 by sigyn22 at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, March 18, 2023
Kiitos toivelistakirjasta Tarya. Ja kiitos myös Pippis kuriroinnista.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.