Armon Anneli

by Minna Lindgren | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTyrnimarjawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/1/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTyrnimarjawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, August 1, 2022
Savonlinnan kirjaston poistokirja.
************
Kuvaus:
Anneli Kaulimo on jättänyt opettajan työnsä. Kouluttautuminen eläinlääkäriksi ja muutto maalle ovat uusi alku, jos kohta ei sellainen kuin Anneli on ehkä kuvitellut. Työ koostuu lähinnä eläinten lopettamisesta.
Anneli ajelee keikalta toiselle tietymättömillä teillä ja kohtaa jos jonkinlaista eläinrakkautta. Kaikilla on oma käsityksensä siitä, kuinka kärsimykseen pitäisi suhtautua: yksi haluaa pitää tuotteensa mahdollisimman monilukuisina, toinen ampuu tuosta vain, kolmas haluaa pitkittää rakkaan lemmikkinsä elämää kaikin mahdollisin keinoin.
Päätyessään suorittamaan lakisääteisiä tarkastuksia karjatiloille Annelista tulee ei-toivottu hahmo niin yrittäjien kuin viranomaistenkin silmissä. Samalla hän joutuu puolisonsa kanssa eettisille painisille, kun parantumattomasti sairaan lähisukulaisen tila pahenee eikä kivunlievitys lievitä kipua. Pitäisikö eläimiä hoitaa kuin ihmisiä, vai juuri toisin päin? Onko Anneli radikalisoitumassa?

Armon Anneli on hauskanvakava romaani eläimistä, ihmisistä ja eutanasiasta. Minna Lindgren käsittelee mitä tärkeintä aihetta silmät avaavan huumorin avulla, eikä Annelin kyydistä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteitakaan.
************
Luettu 2.8.22
Hmm, mitähän tästä nyt osaisi kirjoittaa?! Ihan luettava välipalakirja ja painavaa asiaakin väliin siroteltuna. Beethovenia tässä on liikaa minun makuuni.
Ihmisten ja eläinten hoidoista olen pitkälti samaa mieltä Lindgrenin kanssa. En ymmärrä eläinten inhimillistämistä, eläin on ”se” eikä ”hän”. ”Tuu mamin syliin”-tyyppiset lepertelyt saavat ihoni kananlihalle!
Sen ymmärrän että monelle lemmikki on elämän ykkösasia ja jopa ainoa ystävä ja kaikkia eläimiä pitää kohdella hyvin. Mutta rajansa kaikella hoitamisella ja hössöttämisellä ja minusta Armon Anneli totesikin useampaan kertaan osuvasti että hoitoon olisi pitänyt passittaa lemmikin omistaja lemmikin sijaan.
****************
3.8.22
Kirja löytyi muutamalta toivelistalta ja päätin nyt lähettää sen Poriin.


Journal Entry 2 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Thursday, August 11, 2022
Kiitos yllätyksestä. Hauska kortti päätyy seinälle.

Journal Entry 3 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Sunday, July 16, 2023
Ei tämä Ehtoolehtojen veroinen ole, mutta oiva kesäkirja silti. Mitä eläimen inhimillistämiseen tulee, olen edellisen lukijan kanssa samaa mieltä. Eläin on se, ja minä en ole koiralle äiti, mami enkä mamma. Luin joku aika sitten Tervonen kirjaa Ukko. Oli pakko jättää luvut kesken, kun en kestänyt sitä jatkuvaa hän-kerrontaa.

Journal Entry 4 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, July 19, 2023

Released 1 yr ago (7/19/2023 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hippa myrtillus!

Journal Entry 5 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, September 13, 2023
Kiitos! Nyt näitä on hyllyssäni jostain syystä kaksi.

Journal Entry 6 by myrtillus at Kirjurinluoto in Pori, Satakunta Finland on Monday, June 10, 2024

Released 1 mo ago (6/15/2024 UTC) at Kirjurinluoto in Pori, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan piknikille.

Journal Entry 7 by wingPamina_81wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 15, 2024
Porin kesäpäivä-miitistä poimin mukaani. Ehtoolehdot olen lukenut ja niistä tykännyt, niin ajattelin ottaa tämänkin nyt lukuun. Joku muukin ei-Ehtoolehto hyllystä löytyy, saa nähdä onko näillä kirjoilla väliä, missä järjestyksessä lukee.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.