Kaikki minun isäni

by Anja Snellman | Literature & Fiction |
ISBN: 9789510442449 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 11/24/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 24, 2021
Uutuuskirja edullisesti kirja-antikvariaatista.


Kustantajan sivuilta:

"Katkeransuolainen isänkaipuu kutsui sinua, moni mies ja aate sai hetken olla isäsi, ja sinä hiukan aikaa sen isän tyttö.

Kirjailija on kutsuttu nuorten yhdenvertaisuusaktivistien lukupiirin vieraaksi puutaloon, joka herättää muistoja yli 40 vuoden takaa – esikoisromaanin syntyajoilta, palavasta aatteesta ja ihmisistä, joita ei enää ole. Muistot hyppivät kauemmas menneisyyteen, Kallioon ja kotiin, jota hallitsee arvaamaton ja monin tavoin haavoittunut isä.

Perheen kuopus Ama kirjoittaa päiväkirjaa ja etsii kiihkeästi isää kaikista miehistä, joihin tutustuu. Isäkandidaateista ristiriitaisin on lapsuudenystävä Jan, jonka tekoja Ama salailee ja peittelee, kuten Ensio-isän tekosia aikanaan.

Anja Snellman kirjoittaa hypnoottisen vangitsevasti sukupolvien ja sukupuolten välisistä valtasuhteista. Hän tulkitsee havahduttavasti kirjailijan tuntemuksia ajassamme, jossa jälleen kerran erilaiset aatteet ja ilmiöt pyrkivät kaventamaan ajattelun ja kirjoittamisen vapautta."

WSOY, 2021.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 26, 2023
Anja Snellman on ollut nuoruusvuosistani asti niitä kirjailijoita, jonka kaikkiin kirjoihin olen halunnut tutustua tuoreeltaan. Osasta olen pitänyt paljon, toisista en - tämä uusimmainen jätti ristiriitaisen jälkimaun. Pidin armottomasta ja suorastaan raa'asta rehellisyydestä, jolla Snellman kuvaa isän alkoholisimia ja renttuutta, ja siitä, että hän pyrkii näkemään ylisukupolviset traumat sen taustalla, miksi isästä on tullut juuri sellainen mies kuin hän on. Janin ja Me Too -henkeen liittyvän teeman käsittely jäivät vieraammiksi, ja kaiken kaikkiaan koin vaikeaselkoisena kirjailijan valitseman sinä-muotoisen kerronnan. Vaikeaselkoisuutta toivat myös sanavalinnat ja kiihkeänä ryöppyävä kieli. Kirjan lukemisen jälkeen jäin lukijana pohtimaan isäsuhteen merkitystä miesvalinnoille ja tunsin suurta kiitollisuutta omaa, jo edesmennyttä, isääni kohtaan!

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Saturday, September 30, 2023

Released 4 mos ago (9/30/2023 UTC) at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistalukemista Chanialle, joka tulee tänään vierailemaan Tampereen Räntämiittiin.

Journal Entry 4 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, October 2, 2023
Kiitos! Minulla on menossa hidas Snellman-projekti. Olen lukenut useita hänen kirjojaan vuosien mittaan, mutta useita on lukemattakin vielä, ja niihin paneudun parin seuraavan vuoden aikana.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.