Heldhaftige missies in WOII

by Peter Jacobs | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789045210681 Global Overview for this book
Registered by Poofy of Koog aan de Zaan, Noord-Holland Netherlands on 10/18/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Poofy from Koog aan de Zaan, Noord-Holland Netherlands on Monday, October 18, 2021
30 HELDHAFTIGE MISSIES DIE HET VERLOOP VAN WOII HEBBEN BEPAALD

Britse commando's, gevechtspiloten en mariniers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot aantal heldhaftige raids uitgevoerd; op het land, ter zee en in de lucht. Dappere acties als de overval op Rommel, de verrichtingen van de Cockleshell Heroes, de Dam Busters en het tot zinken brengen van de Bismarck zijn dan ook legendes geworden.

Uiteraard waren niet alle missies een overweldigend succes; sommige gingen desastreus mis maar de mannen die deze missies uitvoerden, deden dit met buitengewone moed en het besef dat ze het mogelijk niet zouden overleven.

Peter Jacobs beschrijft op aangrijpende wijze een aantal van de heldhaftigste missies die tijden de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden: de mislukte raid op Dieppe, de amfibische aanval op het droogdok bij St Nazaire, de parachutisten die de radarinstallatie bij Bruneval ontmantelden en later de Pegasusbrug veroverden om de weg voor D-Day vrij te maken, en de aanval van RAF Mosquito's op de gevangenis van Amiens om leden van het Franse verzet te bevrijden.

Heldhaftige missies in WOII is een boeiend en aangrijpend verslag van dertig heldhaftige missies dat geschiedenisliefhebbers zal aanspreken.

Peter Jacobs kwam in 1977 bij de Royal Air Force en vloog daar als navigator op de luchtverdedigingsversie van zowel de F-4 Phantom als de Tornado F.3 en vervulde staffuncties bij 11 Group, het RAF Strike Command en het Britse ministerie van Defensie.

Dag boek, het ga je goed

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.