Kätkössä kauniin ikuisen

by Katherine Boo | Nonfiction |
ISBN: 9789510390870 Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/18/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, July 18, 2021
Kittilän kirjaston löytöjä.

Kovakantinen kirja, WSOY 2012, 288 sivua. Englanninkielinen alkuteos Behind the Beautiful Forevers.

Takakannesta:

"Pulitzer-voittajan häikäisevä tositarina Annawadin slummin asukkaiden elämästä ja unelmista

Talouskasvustaan huumaantuneen nyky-Intian sydämessä yhteiskunnan vähäosaiset sinnittelevät hankkiakseen jokapäiväisen leipänsä. Mumbain lentokentän luksushotellien liepeille varkain nousseessa Annawadin slummissa nuori Abdul tonkii rottia kuhisevia jätteitä ja taistelee kierrätyskelpoisesta tavarasta. Kolmen lapsen äiti Asha hyödyntää virkakoneiston korruptiota, jotta kaunis Manju-tytär valmistuisi yliopistosta. Yksijalkainen Fatima sonnustautuu joka päivä parhaimpiinsa ja leventää perheensä leipää kaupittelemalla itseään.

Kun jätteidenlajittelija Abdulin perhettä syytetään Fatiman yllyttämisestä itsemurhaan, pääsevät sitkeästi elävän kastijaon ja taloudellisen epätasa-arvon synnyttämät jännitteet purkautumaan. Jokainen haluaa nousta ryysyistä rikkauksiin, mutta kenellä on oikeus parempaan huomispäivään?

Kätkössä kauniin ikuisen on huikea tositarina paremmasta huomisesta unelmoivien ihmisten toiveista, pettymyksistä ja loputtomasta kekseliäisyydestä maasa, joka on yhtä aikaa kaoottinen, dynaaminen, epäoikeudenmukainen ja mahdollisuuksia täynnä."

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 28, 2021
Pysäyttävä ja hätkähdyttävä tositarina. Olisinpa hoksannut lukea heti aluksi kirjan lopusta Katherine Boon kuvauksen teoksen koostamisesta Annawadin slummiperheiden parissa vuosina 2007 - 2011. Tuon kuvauksen jälkeen koin henkilöiden ja ympäristön avautuvan vielä vahvemmin.

Valtava korruptio, kiristys, kilpailu ja äkkiä loppuva lapsuus elämän edellytyksinä hämmentävät pohjoismaalaista lukijaa. Intian kastijärjestelmästä tiedän liian vähän, jotta kaikki siihen tehdyt viittaukset ja selitteet olisivat minulle täysin avautuneet. Äärimmäisen köyhyyden keskellä elävien kekseliäisyys, selviytymisvietti ja silti säilyvä usko huomiseen koskettavat ja asettavat omia murheita vahvasti perspektiiviin.
***
Osallistun tällä kirjalla Delennan Matkustan ympäri maailmaa -haasteeseen: Intia.

En ole käynyt Intiassa eikä maa ole matkahaaveissani juurikaan esiintynyt.

Journal Entry 3 by wingBookgeowing at Wishlist Tag Game, A RABCK -- Controlled Releases on Saturday, August 28, 2021

Released 2 yrs ago (8/28/2021 UTC) at Wishlist Tag Game, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein hippa-kirjan outa1977:n postilaatikkoon retkeiltyämme puolison kanssa Sastamalan Lantulan kylällä Rusin reitillä. Marjoja ja sieniäkin löytyi, joskin kyllä hirvikärpäsiäkin.

Journal Entry 4 by wingouta1977wing at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 29, 2021
Kiitos kirjasta! Hirvikärpäsiä on nyt kuulemma paljon.

Journal Entry 5 by wingouta1977wing at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 8, 2021
Kliseisesti voin todeta, että tämä antaa hyvin perspektiiviä siihen kuinka hyvä on asua Suomessa. Täälläkin on köyhyyttä, mutta ihmisillä tasa-arvoisemmat mahdollisuudet selviytyä elämästään. Eikä maamme ole juurikaan korruptoitunut.
Hurjaa, suoraa tekstiä. Boon huomaa olevan enemmän journalisti kuin kirjailija. Kerronta oli aika suoraviivaista, nopeaa -voisin sanoa paikoin jopa hengästyttävää. En toisinaan meinannut pysyä tarinan perässä ja lukeminen kävi raskaaksi.
Mietin, että kuvat olisivat elävöittäneet tarinaa. Katson mielelläni aina kuvia.

Journal Entry 6 by wingouta1977wing at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 27, 2021

Released 2 yrs ago (12/28/2021 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Turussa toivottiin tätä, joten pistän pakettiin.
Lukuiloa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Journal Entry 7 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, January 2, 2022
Voi kiitos outa1977 uuden vuoden yllätyskirjapaketista ja kortista. Terkut myös Bookgeolle, joka oli rekisteröinyt nämä kolme kirjaa :)

Journal Entry 8 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, January 16, 2023
Ei tämä ollut mikään maailmankirjallisuuden mestariteos, mutta hyvin vaikuttavaa tekstiä, koska tarinat olivat tosia. Harvemmin tulee sanottua näin, mutta tämä olisi ehkä toiminut paremmin dokumenttielokuvana.

*** Nappaan mukaan Turun minimiittiin 1.2.

Journal Entry 9 by eijukka at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, February 2, 2023
Kiitos Piiku kirjasta ja miittiseurasta!
Kiinnostava vaan ei mikään kevyt lukuelämys lienee edessä. Intia on jonkin verran tuttu maa, koska tytär asusteli siellä puolisen vuotta. Onkohan kymmenessä vuodessa kirjan ilmestymisen jälkeen tapahtunut paljon edistystä tässä valtavassa maassa, jossa vastakohdat ovat todella suuret?

Journal Entry 10 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, January 17, 2024
Aikoinaan Mumbaihin lähti postia vuosien ajan World Visionin kummitytöllemme, kunnes hanke päättyi ja saimme uuden kummilapsen Kambodzasta. Hyväosaisena oli hieman vaikeaa lukea näiden slummissa asuvien ihmisten elämästä ja selviytymisestä karseissa oloissa, mutta samanlaisia unelmia ja toiveita heillä on. Jotkut onnistuvat, toiset eivät. Monenlaisia taitoja tarvitaan ja kekseliäisyyttä.
Kirjailija kyllä tuntee kuvattavansa ja todellisiin ihmisiin perustuva kirja on vaatinut valtavasti tutustumista ja perehtymistä slummien elämään ja ihmisiin. Voi vain ihailla hänen rohkeuttaan ja empatiakykyänsä.
Kirja matkustaa mukanani Helsinki/Espoon reissulle ja vapautuu kirjasto Sellon vaihtohyllylle, sillä paikalliset miititkään eivät näytä osuvan kohdallemme pääkaupunkiseudulla.

Journal Entry 11 by eijukka at Kirjasto Sello, kierrätyshylly in Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 17, 2024

Released 5 mos ago (1/20/2024 UTC) at Kirjasto Sello, kierrätyshylly in Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Löytäjälle kiinnostavia lukuhetkiä!

Journal Entry 12 by wingerpaxwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 24, 2024
Hei, löysin tämän Kampin suutarin kierrätyshyllystä. Olisipa ollut mukava tavata, eijukka! Harmi, kun ei oikein suunnitelmat osuneet kohdilleen. Terkut ja kiitokset journaleista kaikille! Kirja päätyi lukupinooni.

Journal Entry 13 by wingerpaxwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 16, 2024
Aloitin lukemalla Katherine Boon kuvauksen teoksen koostamisesta Bookgeon journalin ansiosta. Se kannatti, toi tosiaan lisää painoarvoa siihen, mitä kirjassa kerrottiin. Tämän koostaminen on vaatinut kirjailijalta pitkäjänteisyyttä ja ymmärrystä.

Katsoin, että Makke on lisännyt tämän toivelistalleen 20.1.2024. Kirja jatkoi matkaansa Turun-miitistä.

Journal Entry 14 by wingerpaxwing at Controlled release, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Monday, April 8, 2024

Released 3 mos ago (3/16/2024 UTC) at Controlled release, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:


Read and Release at BookCrossing.com...


Journal Entry 15 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, April 13, 2024
Enpä muistanut, että tällainenkin oli toivelistalla, mutta erittäin mieluisa yllätys, suuret kiitokset!

Journal Entry 16 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, May 5, 2024
Luin tämän jo vappuaattona loppuun, mutten oikein osannut kirjoittaa mitään. En oikein vieläkään. Loppusanat olisi tosiaan kannattaut lukea ensin. Idea kirjassa on hyvä, ja kirjoittaja tuo hyvin esille rakenteellisia epäoikeudenmukaisuuksia ja vääristymiä. Kurjuutta vaan on niin paljon, että kestäminen on vaikeaa, vaikka kirjoittaja itse mainitsi halunneensa vältellä tätä nälkälapset silmät täynnä kärpäsiä -kuvastoa. Toivo oli sellaista, että kun se hetken pilkahteli, niin välittömästi tuli jyrätyksi. Kaikki tuntuvat käyvän jatkuvaa sotaa kaikkia vastaan, ja välistä vetävät nekin, joiden pitäisi auttaa.

Mietin sitä, kuinka hyvin tai huonosti Suomessa onnistuu vastaavista oloista maahan tulevien ihmisten kotouttaminen. Jos on kasvanut jossakin tällaisessa, ei paljon auta, jos sanotaan, että vaikkapa virkahenkilöstöön (tai poliisiin, herra varjele!) voi keskimäärin luottaa ainakin jonkin verran. (Sulkeissa olevaan esimerkkiin toki mieluiten vain, jos on valkoinen ja antaa siistin ja asiallisen vaikutelman.)

Hunun terdemiittiin tarjolle.

Journal Entry 18 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, May 20, 2024
Otin miitistä mukaani.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.