Tuhatkuolevan kirous

Registered by Pikkis of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 3/29/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Pikkis from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, March 29, 2021
Takakannesta: "Paun äiti kauhistuu, kun Pau leikkaa takareisiin ulottuvan lettinsä. Syytä äiti ei kerro, eikä se ole ainoa asia, joka Paulta salataan. Kun Pau saa 14-vuotiaana kutsun Magia-akatemiaan, hän pääsee osalliseksi ihmeelliseen taikomisen maailmaan, ja salaisuuksien ovet alkavat aueta. Uudet tuttavuudet saavat Paun sydämen läpättämään, ja pelottavat pikilapset rapistelevat varjoissa. Salaperäinen Nubya tuhatkuoleva on antanut Paulle lapsuudessa ainutlaatuisen lahjan - vai onko se sittenkin kirous?"

Ihan kiehtovaa kotimaista fantasiaa Enoranta on kirjoittanut, vaikkakin etenkin tarinan alussa en voinut olla välttymättä ajatukselta, että kirjailija on plagioinut Harry Potteria aika häikäilemättömästi. Yhtymäkohtia Potteriin löytyi pitkin matkaa, mutta tarinan edetessä se alkoi saada enemmän omintakeisia juonenkäänteitä. Tarina tuli minulla jopa uniin, joten ihan nuorille lukijoille en kirjaa voi suositella ja loppua kohti tarina muuttui vieläkin hurjemmaksi. Joitakin aukkoja tarinaan mielestäni jäi ja jäin miettimään, onko tarinalle kenties tulossa jatkoa...

Journal Entry 2 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, August 18, 2022

Released 1 yr ago (8/19/2022 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee postitse ja kuriirikyydin kautta eräälle syyskuun synttärisankarille, jonka toivelistalla kirja oli :)! Onnea ja lukuiloa!

Journal Entry 3 by Sii1 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, September 17, 2022
Kiitos toivelistakirjasta ja synttärilahjasta Pikkis! :)

Journal Entry 4 by Sii1 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 18, 2022
Mielenkiintoinen kirja, joka tuli luettua aika nopeasti. Siiri Enorannan teokset ovat kiinnostaneet jo jonkin aikaa (mm. niiden saamien palkintojen ja/tai palkintoehdokkuuksien takia) ja tämän perusteella olen kiinnostunut lukemaan myös muita tämän kirjailijan teoksia :)

Helmet-lukuhaasteeseen 2022 kirja sopii kohtiin: 13 (lasten- tai nuortenkirja, joka on julkaistu 2000-luvulla), 20 (kirjan hahmoilla on yliluonnollisia kykyjä), 28 (kirjan päähenkilö on alaikäinen), 34 (kirjailijan nimessä on luontosana), 37 (kirjan kansi tai nimi saa sinut hyvälle mielelle (todella kaunis kansi!)) ja 43 (sopii ainakin kolmeen haastekohtaan)

Journal Entry 5 by wingAppelsiiniwing at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, November 21, 2022
Otin kirjan mukaan miitistä, jos vaikka otettais yhteiseksi lukuprojektiksi.

Journal Entry 6 by wingAppelsiiniwing at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 16, 2024
Sainpas luettua, vaikka välillä tarina tuntui vähän tikkuiselta. Minäkin pistin merkille yhteneväisyydet Potteriin ja mietin jo, pystyykö mitään taikuuteen, noitiin ja velhoihin liittyvää enää kirjoittamaan ilman Potterista saatua inspiraatiota, mutta totesin sen kuitenkin olevan mahdollista. Vaikka tarina lähtikin sitten eri suuntaan, olin jo vähän herpaantunut. Vähemmälläkin olisi saanut oikein hyvän kirjan kirjoitetuksi, vai olenko vain laiskistunut?

En tiedä jaksaako tämä kirja pitää perheen teiniä otteessaan (ja jos oli sivuja runsaahkosti äidille, niitä on aivan liikaa tyttärelle!), joten jää nähtäväksi minne kirja suuntaa seuraavaksi.

Journal Entry 7 by wingAppelsiiniwing at Bistro Venla in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 19, 2024

Released 3 wks ago (5/20/2024 UTC) at Bistro Venla in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Toivelistakirjana seuraavalle lukijalle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.