Parhain sä oot

by Pirkko Arhippa | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 11/12/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, November 12, 2018
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Elisa Hallman on palaamassa myöhäisestä työvuorosta Naantalin rannan ravintolasta. Hän ei pidä kiirettä. Elisa tietää, että 14-vuotias Sanna-tytär on omatoiminen ja pärjää yksin.

Aamulla iäkäs koiranulkoiluttaja löytää Elisan pensaikosta. Vaaleat hiukset ovat veren tahrimat, pää on murskattu kivellä. Komisario Varpu Ahava ja hänen työtoverinsa Tiia Vuoristo saavat selvitettäväkseen raa'an surman.

Elisa Hallman oli ollut pätevä ja pidetty työssään tarjoilijana, mutta hänen yksityiselämänsä ei vaikuta yhtä säröttömältä. Sosiaalityöntekijä on huolehtinut tyttärestä, joka on joutunut kypsymään liian varhain. Ex-appivanhemmat eivät salaa antipatioitaan Elisaa kohtaan.

Mutta riittäisikö katkeruus motiiviksi murhaan? Millaisia suhteita ja ristiriitoja särkyneen perheen varjoihin kätkeytyykään?

Pirkko Arhippa on tehnyt kotimaisessa jännityskirjallisuudessa ainutlaatuisen uran. Hänen dekkareitaan on julkaistu jo kuudella vuosikymmenellä 60-luvulta alkaen. Sä parhain oot (p.o. Parhain sä oot. Lat. huom.) on Arhipan 36. rikosromaani. Pirkko Arhippa asuu Naantalissa.

Kustannus-Mäkelä Oy 2014

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, December 20, 2021

Released 2 yrs ago (12/20/2021 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Aloitin eilen toisen Arhipan kirjan, Kipunuoran, ja tämä saa mennä ensin lukulainaan :)

Journal Entry 3 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, January 9, 2022
Jännitysromaanissa murhia ja koiranpuremia, joista sivuvaikutuksia useammalle.
(Luettu 21.12.2021)

Journal Entry 4 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, January 15, 2022

Released 2 yrs ago (1/15/2022 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Parin luetun kirjan palautus.

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, October 1, 2022
Otin tämän lukuun nyt illalla kotiuduttuani päivän turneelta. Olen tykännyt kaikista lukemistani Varpu Ahava -kirjoista, varmaan tästäkin :) Heti alkusivuilla on käynyt Elisasta ilmi asioita, joihin ehkä liittyy myös se, miksi 32-vuotiaalla Elisalla oli 14-vuotias tytär..

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, October 2, 2022
Tänään oli mukavan tuuletonta eikä iltapäivällä enää sadellut. Aurinkoa ei näkynyt, mutta pihalla tarkeni hyvin istuskella, joten ei kun pihakahveille kirjan kanssa :D Pihakahvimielessä kesä jatkuu siihen saakka, kun on lunta maassa, kyllä toppatakki yllä ja teddyvuoriset kumpparit jalassa tarkenee istua ulkona kahvimukin kera lukemassa! Välillä kävin poimimassa pussillisen omenoita syötäväksi itselle ja kauriille noukin kaksi ämpärillistä omppuja toisen puun alta. Kauriit eivät tänä vuonna ole jostain syystä uskaltaneet tulla talon lähellä olevien omenapuiden luo, joten olen pari kertaa vienyt omenoita tuonne entisen kanalan luo, omenapuun alle. Sen puun omenat ne syövät aina ensimmäiseksi ja nytkin paikalle on vahvat polut kahdesta suunnasta. Kirja edistyi siinä puuhastelun ohessa vain sivulle 60/212, sillä istuessani taisin enimmän aikaa täyttää viime viikolla ilmestyneen Krypto Pelikaanin sivuja ;) Kun sitten vaihdoin taas kirjaan, alkoi olla jo niin hämärää, että pihan pöllölamput syttyivät eikä kirjaa nähnytkään kauan lukea.

Ei voi kuin taas todeta, että nämä Arhipan kirjat sopivat minulle. Onneksi nainen on ollut tuottelias, luettavaa kyllä vielä riittää! :D

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, October 4, 2022
Aikaa lukemiseen ei ole juurikaan ollut, mutta sen verran olen ehtinyt, että olen päässyt tässä sivulle 138. Arhipan kirjoitustyyli miellyttää ja Varpuun ja Tiiaan olen tottunut ja tykästynyt. Mutta ei kai Converseja voi sanoa lenkkitossuiksi? Sen verran minäkin olen tietävinäni :P

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, October 6, 2022
Luin tämän loppuun eilen ja tänään aloitin sitten jo seuraavan Varpu Ahava -dekkarin, Unet ansaa asettaa. Takaperoisessa järjestyksessä tulee näitä luetuksi, niin kuin kirjasarjoja yleensäkin :D

Harmi, että se Suomi-foorumin haaste, jossa piti lukea kirja, joka on mainittu toisessa kirjassa, jonka luit, on jo päättynyt. Tästä olisi tullut helppo kirjapari, sillä Varpu oli kouluaikoinaan lukenut Agatha Christien kirjan Murder on the Links :) Suomennoksen Golfkentän murha olen lukenut useampaan kertaan vuosien varrella ja menisihän se enkuksikin.

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, October 28, 2022

Released 1 yr ago (10/29/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Käyn huomenna postitusasioilla kirkonkylässä ja lähetän samalla pari Arhippaa matkaan. Lukuiloa yllärikirjojen parissa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun tällä kirjalla Vapauta sateenkaari -haasteeseen (punainen) sekä Vapautusten vuosi 2022/lokakuu -haasteeseen (jännitys).

Journal Entry 10 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, November 4, 2022
Kiitos kirjasta ja toisestakin, Tarya. Minäkin tykkään Arhipan kirjoista. En edes tiennyt, että Varpu Ahavasta on näin monta kirjaa.
Toivottavasti Sirpa ei järjestä synttäreitä ensi viikon lauantaina, niin pääsen Redin miittiin.

Journal Entry 11 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 9, 2022
Onpa taas vierähtänyt monta vuotta eli kirjaa, kun Iivokin on jo iso koululainen. Edellisellä kerralla hän oli pieni tenava. Samalla tavalla ovat vanhentuneet muutkin tutut. Näitä Arhipan kirjoja on ihan mukava lukea sekalaisessakin järjestyksessä. Taas tarttui miitissä matkaan yksi paljon vanhempi teos, jossa ei ehkä ole Varpua ollenkaan.
Ei ole Sirpasta kuulunut, joten päässen miittiin lauantaina.

Journal Entry 12 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, November 12, 2022

Released 1 yr ago (11/13/2022 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Redin miittiin mukaan.
Mukavia lukuhetkiä!

Journal Entry 13 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, November 12, 2022
Olen lukenut ainakin yhden Arhipan, josta muistaakseni tykkäsin. Viikko sitten Lahden Ilmaisen kirjan tapahtumasta tarttui yli 70 000:n kirjan joukosta mukaan kaksi Arhippaa ja nyt tämä. Kohta näitä täytyy alkaa myös lukea...
Tiedän tarjoilijan, jolle kirja siirtyy seuraavaksi. Hän vaan on juuri nyt jossain Amazonin varrella ja FB-päivitysten perusteella syö grillattuja lihavia toukkia! Matkailu saattaa avartaa, mutta taidan pysytellä Euroopassa ja syödä perinteisiä ruokia. Taryan ja Anneliksen päähän kylvin skotlanninmatkan siemenen, mutta haggista en aio siellä syödä.

Journal Entry 14 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, December 10, 2022
Aloin lukea kirjaa, mutta kehtaako tätä tarjota tarjoilijalle, kun kirjan tarjoilija tuntuu tarjoilleen enemmän itseään kuin ruokaa? Vasta luvussa 7, joten tätä on aikaa vielä pohtia.

Journal Entry 15 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 11, 2022
Onko Naantalissakin Kaivopuisto ja Kaivohuone?
Kirjassa mainitaan frisbeegolf. Sain ikävän kosketuspinnan lajiin Helsingin Kaivopuistossa, tai siis edellinen koirani sai, kun frisbeegolffaajat heittelivät kiekkojaan alas vanhan puolustusmuurin päältä ja yhden frisbee osui suoraan vanhaa koiraani kankkuun. Suutuin aivan tolkuttomasti, otin kiekon ja panin sen reppuuni. Perääni juoksi mies, joka pahoitteli osumaa ja pyysi kiekkoa takaisin (klassisesta frisbeestä poiketen frisbeegolf on kovamuovinen kiekko, eli kun se lentää päin, niin se sattuu!). Ilmoitin hänelle, että koska hän ei osaa varoa kanssakulkijoita, niin minulla ei ole aikomustakaan palauttaa hänen leluaan. Mies paapersi perässäni varmaan puolen puistonmitan verran, kunnes uskoi että olen tosissani. Valitettavasti kiekossa oli omistajan nimi ja puhelinnumero, joten en voinut lahjoittaa sitä millekään hyväntekeväisyyskirppikselle, vaan jouduin panemaan sen roskiin.

Journal Entry 16 by wingkirjakkowing at Taloyhtiö Sampsan sauna-lounge in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 11, 2022

Released 1 yr ago (12/11/2022 UTC) at Taloyhtiö Sampsan sauna-lounge in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Juoni junnasi aika lailla paikoillaan ja tuli moneen kertaan selväksi miten Huono Nainen tarjoilija oli. Tämä saattaa olla yksi syy siihen, etten ole ollut hirveän innostunut kotimaisista dekkareista, juoni on usein aika yksnappinen. Jäi kesken.
Tiputin kirjan Sampsan sauna-loungeen, kun en ole varmaan ensi viikolla menossa minkään muun vapautuspaikan ohi. Viikon päästä voisin tehdä sauna-loungen hyllyssä pienen inventaarion ja ottaa osan kirjoista vapautettavaksi Linnatuuleen matkallani jouluiseen Hämeeseen.

Journal Entry 17 by wingkirjakkowing at Twist Cafe in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, January 14, 2023

Released 1 yr ago (1/15/2023 UTC) at Twist Cafe in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tämä oli erpaxin toivelistalla, toivottavasti hän pääsee miittiin ja pitää kirjasta enemmän kuin minä.

Journal Entry 18 by wingerpaxwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 15, 2023
Kiitos toivelistakirjasta ja lounas- ja miittiseurasta, kirjakko! Enpä ollut ehtinyt hippasille mukaan, mutta miittiin kerkesinkin mainiosti, koska sää on mitä ankein ja kolein tänään.

Journal Entry 19 by wingerpaxwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, November 4, 2023
Nopealukuisen dekkarin parissa viihtyi hyvin. Kirjassa liikuttiin Naantalissa ja sen liepeillä. Juoni oli hyvä ja syyllisehdokkaita sopivan monta, vaikka syyllisen arvasikin. Sivulla 187 mainittiin George W. Bush, joten tämä käy Presidenttipeliin.

Otan Arhipan mukaani reissuun. Katselin, että ihan kaikilla ei tätä Arhipan kirjaa näkyisi BC-hyllyssään vielä.

Edit. kirja siirtyi Tampereen miitissä seuraavalla lukijalle, jota olin jo vähän aavistellutkin. Lukuiloa, Pamina.

Journal Entry 20 by wingerpaxwing at BookCrossing Meet-Up, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Saturday, December 9, 2023

Released 5 mos ago (11/5/2023 UTC) at BookCrossing Meet-Up, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittivapautus

Journal Entry 21 by wingPamina_81wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, December 12, 2023
Minähän tämän kirjan olen miitistä mukaani ottanut, koska Arhipan kirjoja olen muutaman jo lukenut ja tykännyt. Odotan tämänkin kirjan olevan vähän niin kuin "samaa sarjaa". Hetki tässä voi tosin mennä ennen kuin tämän kirjan kimppuun pääsen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.