Kuriton mies nurin

by Fred Vargas | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 7/4/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 4, 2018
Takakannesta:

"Toinen komisario Adamsberg-dekkari sukeltaa myyttisiin tarinoihin

Ranskan Alppien takamailla, Italian kyljessä, rajan ylittäneet sudet aiheuttavat levottomuutta. Ranskalaiset lampaankasvattajat pelkäävät eläintensä puolesta, eikä pelko ole turhaa. Yhtenä yönä sudet raatelevat pari lammasta, seuraavana yhdeksän. Lampaankasvattajat sisuuntuvat. Tämä ei ole oikein! Ajometsästystä suunnitellaan, tunteet käyvät kuumina. Kun löydetään ensimmäinen ihmisuhri, huhut lähtevät liikkeelle kulovalkean tavoin. Vanhat tarinat ihmissusista heräävät eloon. Kaikki asiantuntijat ovat ymmällään: raatelijan leuka ON hirveän iso, kuin hyvin iso susi tai jotakin vielä pahempaa...

Komisario Adamsberg katsoo Pariisissa televisiouutisten raporttia ja muistelee lapsuutensa tarinoita muinaisista susista. Hän jos kuka tietä, miten tätä arvoitusta pitää lähestyä.

Kuriton mies nurin on Fred Vargasin rakastetun komisario Adamsberg -sarjan toinen dekkari. Vargas yhdistää pirullisen ovelan murhamysteerin, rehevän henkilökuvauksen ja menneisyyden vahvat tarinat dekkariksi, jota ei yksinkertaisesti voi laskea käsistään."

Journal Entry 2 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, January 4, 2021
Fred Vargas valittiin foorumilla Tammikuun kirjailijaksi, joten nyt oli hyvä syy lukea tämä Adamsberg-sarjan toinen dekkari. Luin juuri ennen tätä kirjaa Evie Wyldin Kaikki laulavat linnut, jonka tarina liittyi kuolleisiin lampaisiin ja myös tässä Vargasin kirjassa oli paljon kuolleita lampaita. Luulen, että kuolleiden lampaiden kiintiö on tältä vuodelta täysi. :D

Sarjan ensimmäinen kirja, Sinisten ympyröiden mies, ei ihan täysin vakuuttanut minua, mutta päätin kuitenkin antaa Vargasille vielä toisen mahdollisuuden. Kieltämättä Adamsbergin aivoituksissa on edelleen hankala pysyä mukana, mutta jotain erilaista ja kiinnostavaa näissä dekkareissa kyllä on. Henkilöhahmot ovat erikoisia kiinnostavine piirteineen ja yllättäen tarinoissa on myös hieman huumoria. Itse tarina oli tosin jossain kohtaa hieman pitkästyttävä. Sen verran kuitenkin tästäkin kirjasta pidin, että aion kyllä lukea loputkin hyllystä löytyvät Vargasin kirjat.

Kirja käy Suomi mainittu -haasteeseen. Heti kirjan ensimmäisellä sivulla (s. 6) oli Suomeen liittyvä asia, Sibelius-niminen susi:
"- Se on Sibelius, Jean väitti.
- Sibelius on paljon isompi. Sillä ei ole keltaista tupsua kaulassa."

Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 13, 2021

Released 3 yrs ago (2/15/2021 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja lähtee postitse toukokuulle. Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa talven jatkoa/kevään alkua!

Journal Entry 4 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 17, 2021
Kiitos toivekirjastani ja kauniista tulppaanikortista! Tulipa tosiaan sopivasti päivitettyä tämä kirja toivelistalle, kun tuli mieleen, että voisihan tämän sarjan lukemista jatkaa joskus.
Valon määrä tuntuu lisääntyvän vauhdilla eli kevättä kohti kuljetaan. Kaikkea hyvää sinulle!

Journal Entry 5 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 27, 2024
Tätä oli niin kiva lukea! Sekoilin dekkarijärjestyksessä ja luin jokin aika sitten sarjassa myöhemmin ilmestyneen ruttoaiheisen kirjan. Tässä oli road movie - tunnelmaa ja sopivan erikoiset henkilöhahmot. Soliman, joka siteerasi tietosanakirjaa muun muassa. Karjankuljetusvaunun matkassa mentiin. Juonen herättämiä ajatuksia en viitsi kommentoida, etten spoilaa. Mutta sopiva jännite kirjassa oli ja oli hauskaa hoksata tai aavistella tietty asia.

Journal Entry 6 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Friday, March 1, 2024

Released 1 mo ago (3/1/2024 UTC) at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Eteenpäin miitissä. Hyviä lukuhetkiä tämän parissa!

Journal Entry 7 by wingPeoniowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 2, 2024
Kiitos kirjasta ja miitistä, mukavasti kiersivät kirjat! Tämän sarjan ensimmäinen pitäisi varmaan lukea ensin, onneksi se on hyllyssä odottelemassa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.