Is

by Ulla-Lena Lundberg | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 11/30/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, November 30, 2023
Vinnare av Finlandiapriset 2012

Det var en präst, en klockare och en väktare. En prästgård med en pastorska, stor kärlek och kor i fähuset. Får, gris, höns och en församling berömd för sin sång långt ute i havet utanför snävt ritade kartor. Hit kommer man bara med båt, om man i likhet med postförare och sjöbevakare lyckas tråckla sig fram genom den förrädiska skärgården.

När man nalkas står kyrkan uppe på berget som ett riktmärke, men när man kommer i land på kyrkön står hon nere i dälden och tar emot.

Här tänker den unga prästfamiljen stanna. Kriget är slut, det är fred i världen. Livsmedelssituationen förbättras långsamt, och gästfriheten är en kristen dygd med rötter i hedendomen. Det är inte fel att göra sig förhoppningar om ett nytt liv, att tänka framåt, skaffa sig utrymme i sin roll, röra sig friare, vara vänskaplig och glad.

Kommunen bygger hälsogård, bro och framtid. Strömmingsfiskarna kommer hem från marknaden i Helsingfors med stoppning i axlarna och guld i munnen. När det blir vinter lägger sig isen som ett golv mellan byarna och kyrkön. I prästgården sjuder det av liv och verksamhet. Mycket ska man hinna med under ett liv, men tiden har prästparet för sig.

Utanför prästgården, på farvattnen och ute på isen, råder uråldriga makter. Det vet postföraren, medan prästen har annat i tankarna när han är på väg hemåt mot ljuset i prästgårdsfönstret.

I Ulla-Lena Lundbergs nya roman förenas många trådar ur hennes mångsidiga produktion. I det lilla samhället och i den enskilda människan ligger en hel värld synlig i glimtar och blänk.

Journal Entry 2 by wingduffeliwing at BC 2024 Convention in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, April 9, 2024

Released 1 mo ago (4/19/2024 UTC) at BC 2024 Convention in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Trevlig läsning!

Journal Entry 3 by wingBAMPwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 19, 2024
I found the book on the table with books written by Finnish authors and translated into different languages.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.