Spanning

by Rene Appel | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Da-Ta-Ga of Harlingen, Fryslân (Friesland) Netherlands on 2/7/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Da-Ta-Ga from Harlingen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Tuesday, February 7, 2017
Het is 1980. Jeroen Wielmeijer doet een onderzoek naar stress. Hij moet snel promoveren want zijn hoogleraar heeft een baan voor hem. Maar zijn onderzoeksresultaten zijn anders dan gehoopt en tot overmaat van ramp krijgt hij persoonlijke problemen; de samenwerking met zijn assistente Marjon wordt wel erg innig. Een kwart leven en een heel huwelijk later kijkt Marjon naar het praatprogramma vam Paul Blauwhuis en ziet daar de bekende professor Wielmeijer die zijn licht laat schijnen over het verschijnsel stress.
Recensie(s)
Bij gelegenheid van de Wetenschaps- en techniekweek schreef Appel dit verhaal dat speelt in universitaire kring in 1980 en 1998. Een latere professor kwetst een studente ernstig en na jaren besluit ze (waarom eigenlijk?) wraak te nemen. Dat kost haar het leven. Het geheel valt van een gerenommeerde schrijver als Appel tegen: veel uitzettingen over psychologisch onderzoek en universitair gehannes, maar een gebrek aan echte spanning. De combinatie misdaad-wetenschap lijkt dan ook niet helemaal gelukt. Natuurlijk is de auteur bekwaam en geroutineerd genoeg om een goed leesbaar verhaal neer te zetten, al is de plot wat zwak. Sommige personen zijn goed herkenbaar zoals de interviewer Paul Witteman die hier Paul Blauwhuis heet. En het leven aan zo'n universiteit wordt nogal ontluisterend beschreven. Uit eigen ervaring? Normale druk.
(Biblion recensie, Hans Wagemans.)


Journal Entry 2 by Da-Ta-Ga at Aeolus (gesloten) in Sexbierum, Fryslân (Friesland) Netherlands on Tuesday, February 21, 2017

Released 7 yrs ago (2/22/2017 UTC) at Aeolus (gesloten) in Sexbierum, Fryslân (Friesland) Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

vind mij en ga mij lekker lezen.

laat mijn oude lezers weten wat je van mij vond.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.