De stof waarvan de dromen zijn

by Johannes Mario Simmel | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9023502698 Global Overview for this book
Registered by winghema-verfwing of on 8/4/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by winghema-verfwing from not specified, not specified not specified on Tuesday, August 4, 2015
De stof waarvan de dromen zijn neemt de lezer mee naar Praag, Frankfurt, New York, Hamburg, Helsinki en naar een verraderlijk moeras in de buurt van Bremen. De plaatsen van handeling zijn de redactiekantoren van een groot weekblad, een vluchtelingenkamp, bijzonder luxueuze hotels en de onderwereld van Hamburg, plus nog de raamloze vertrekken voor computers, waar op de beeldschermen de voorbeelden verschijnen van de stof waarvan de dromen worden gemaakt.

De hoofdpersoon van deze roman is de cynische sterreporter Walter Roland, eens de belangrijkste verslaggever van een internationaal weekblad, maar sindsdien enigszins afgezakt en teleurgesteld. Tezamen met zijn vriend, de fotograaf, krijgt hij de opdracht een bepaald geval te onderzoeken in een vluchtelingenkamp bij Bremen. Hier is hij getuige van raadselachtige gebeurtenissen, die hem op een geheel ander spoor brengen, een spoor dat hem meevoert door een wereld van werkelijkheid en waan.

Tezamen met een vluchteling uit Tsjecho-Slowakije ontdekt Roland een ongelooflijk complot, raakt in levensgevaarlijke situaties, maar weet zijn opdracht tot een einde te voeren, dat hij voordien nooit had kunnen vermoeden. Het brengt hem niet alleen nieuwe roem en een contract uit New York, maar tevens de liefde van het meisje dat hij wilde redden en dat de sleutelfiguur van het complot bleek te zijn.

Journal Entry 2 by winghema-verfwing at Lux OBCZ bookshelf/boekenplank in Nijmegen, Gelderland Netherlands on Sunday, August 23, 2015

Released 8 yrs ago (8/23/2015 UTC) at Lux OBCZ bookshelf/boekenplank in Nijmegen, Gelderland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

op de plank erbij.

Aan de vinder:
Gefeliciteerd met je gevonden boek! Ik zou het erg leuk vinden als je hier iets vertelt over je vondst. Dat kan anoniem, maar je kunt je ook – gratis - als BookCrossing-lid aanmelden, en zo dit boek (en andere) op hun reis volgen en sturen.
Als je wilt, kun je daarbij mij, hema-verf, als referral opgeven.
Daarna staat het je geheel vrij dit boek zelf te lezen, het direct door te geven aan een ander, of het opnieuw ergens neer te leggen zodat een volgende lezer het kan vinden.
Hoe dan ook, veel plezier ermee!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.