Vanha mies joka luki rakkausromaaneja

by Luis Sepúlveda | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9510189510 Global Overview for this book
Registered by sumako of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 5/30/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sumako from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, May 30, 2015
Celian kovakantinen poisto. - suom. Matti Brotherus. - WSOY 1993. - 131 sivua
Alkuteos: Un viejo que leía novelas de amor, ©1989

Kirjasampo (30.5.2015):

Lyyrinen romaani luonnon puolesta

Antonio José Bolivar Proãno asuu EL Idilion kylässä Ecuadorissa. Amazonasin alueella ja lukee rakkausromaaneja; sellaisia, jotka itkettävät ja joiden päähenkilöt joutuvat kärsimään. Hänen rakkain esineensä on suurennuslasi, jonka avulla romaanein juonet selviävät. Toiseksi rakkain on hammasproteesi.

Hän tuli aikoinaan vaimonsa kanssa vuorilta viidakkoon leveämmän leivän perässä. Pian vaimo kuoli malariaan. Antonio oppi paikallisten alkuasukkaiden, shuarien tavoille. He opettivat hänelle kaiken luonnosta ja sen kunnioittamisesta. Mutta yksi dramaattinen virhe erotti hänet heimosta, ja hän joutui palaamaan EL Idilioon. Siellä hän elättää itsensä metsästämällä ja kalastamalla ja toimimalla välillä oppaana. Kylän ahne pormestari palkkaa vanhuksen oppaaksi takaa-ajoon. On saatava hengiltä tappajaoselotti, jonka pennut viidakon rikkauksista kiinnostunut amerikkalainen on ampunut. Naaraoselotin puolisoakin on haavoitettu, ja nyt peto haluaa tappaa kaikki ihmiset. Lopulta vastakkain ovat vanhus ja oselotti.

Vanha mies joka luki rakkausromaaneja on lyyrisesti ja ekologisella paatoksella kirjoitettu alkuperäisen luonnon puolustuspuhe. Se on myös romaani Amazonasin rajusta muutoksesta ja ”valkoisen miehen” loputtomasta ahneudesta. Samalla se piirtää lämpimän humoristisen henkilökuvan vanhasta miehestä.
(takakansiteksti)

Journal Entry 2 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, August 2, 2022

Released 1 yr ago (8/2/2022 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kiitos hyllyntyhjennysavusta!

Journal Entry 3 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, September 15, 2022
Muutama arvontapalkintokirja oli jäänyt journaloimatta. (Vaikka tätä pyysin oikein erikseen, kun vaikutti kiinnostavalta.) Kiitos!

Journal Entry 4 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, November 16, 2022
Vaikuttava ja puhutteleva teos. Takakannessa mainittua paatoksellisuutta oli sikäli kuin se käsitetään myönteiseksi. En voi ymmärtää valkoisten halua tuhota kaikki, alentaa toisia ja tietää aina paremmin. (En luonnollisestikaan tarkoita tällä kaikkia yksilöitä vaan erilaisten ryhmien toimintatapoja suhteessa erityisesti alkuperäiskansoihin, myös täällä Suomessa.) Puhumattakaan luonnon kunnioittamattomuudesta. Tämä kirja oli samaan aikaan vimmaisa ja raukea, surullinen ja myönteinen, ihana ja kammottava. Ennen kaikkea mahtava lukukokemus, erittäin tärkeää asiaa ja lumoavaa luontokuvausta. (Onko maahaaste vielä käynnissä? Tällä saa Ecuadorin.)

Journal Entry 5 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, November 17, 2022

Released 1 yr ago (11/17/2022 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivottavasti nautit kirjasta!

P.S. Unohdin korttiin kirjoittaa, että laita ihmeessä foorumille ja/tai Turussa asuville crossareille viestiä, jos matkasi tuovat tänne päin! Yleensä virallisen miittiaikataulun ulkopuolellakin ainakin jonkinlainen tapaaminen onnistuu - varsinkin, kun meillä ei edes ole vakimiittiaikataulua. :D Viime vuoden puolella sellaista yritettiin viritellä, mutta se kuivui kokoon.

Journal Entry 6 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, November 23, 2022
Kiitos makke! Ainakin kirjan alkupuhe on vaikuttava ja jo senkin perusteella uskon pitäväni kirjasta kovasti!
Kunhan päästään valoisampaan aikaan, varmasti Turkuun päin suunnistan. Seurailen miittejänne ja voin jopa huudella foorumilla :D.

Journal Entry 7 by eijukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 18, 2023

Released 1 yr ago (2/21/2023 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Minulla on ollut erinäisiä vaikeuksia tämän kirjan lukemisessa "yliherkkyyteni" takia, mutta otan kirjan junalukemiseksi matkalle Tampereen miittiin ja yritän selvittää sen menomatkalla! Hieno kirjahan tämä nimittäin on!

Tarjoan kirjaa miitissä eteenpäin ja jos ei nappaa, vapauttanen sen Metson vaihtohyllylle.
Kiinnostavia lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Journal Entry 8 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, February 20, 2023
Kirjan etukannesta takakanteen jatkuva Henri Rousseaun maalaus vuodelta 1910 on upean salaperäinen. Parasta kirjassa onkin luonnon kuvaus ja jos eläinten tappaminen ei olisi minulle niin vastenmielistä luettavaa, olisin pystynyt sukeltamaan tuohon viidakkoon täysin. Lukemaan oppiminen ja rakkausromaanien lukeminen saa vanhan miehen unohtamaan ihmisten julmuuden ja se tekee hänet onnelliseksi kuten meidät kaikki lukemista rakastavat!

Journal Entry 9 by eijukka at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, March 12, 2023

Released 1 yr ago (3/15/2023 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja matkaa mukanani Helsingin miittiin tarjolle. Jos ei nappaa siellä, taidan vapauttaa sen Sellon kirjaston vaihtohyllylle ohi kulkiessani.
Löytäjälle hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 10 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 15, 2023
Minä nappasin tämän miittipöydästä, kiitos kirjan kierrättäjät!

Journal Entry 11 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 27, 2024
Pääsin Alejandan maailman ympäri kirja kerrallaan - haasteessa viimein pois Kolumbian viidakosta ja saatoin jatkaa matkaani Ecuadorin viidakkoon. Hatunnosto Sumakolle ja Myrtillukselle, jotka ovat jo aikaa sitten lukeneet itsensä maailman ympäri - tosin eivät Poriin asti. Minun matkani käy hitaasti...
Kirja sopii myös sumakon Välipalahaasteeseen ja ruzenan Tarkehaasteeseen.
Jos kirja olisi ollut pidempi, olisin saattanut jättää lukemisen kesken. Vaikka alkukappale on hieno, niin kohta aiheena oli hampaiden kiskominen ja kiinnitin huomiota kirosanoihin dialogissa. Eivät ne aina minua häiritse. Ehkä alkukielellä en olisi niitä niin huomannut.
Mutta vanhan miehen lukuharrastus tietenkin puhutteli. Kissapedon raatelemat ruumiit saivat muistelemaan Vargasin Kuriton mies nurin - romaania, jossa löytyy suden hampaiden raatelemia ruumiita. Tämä nyt ihan vain assosiaationa mainittakoon.
Ajojahdista luin jo suurella mielenkiinnolla ja pormestarin kohellus viidakossa toi siihen surkuhupaisuutta. En kyllä pärjäisi minäkään viidakossa. Olisinko yhtä ylimielinen?
Tässä olisi varmaan kaikenlaisia tasoja, mutta pysyttelen pinnalla. Loppu oli koskettava kohtaaminen.
Kansikuva on hieno!

Sitaatti sivulta 58:
Hän osasi lukea.
Se oli hänen elämänsä merkittävin havainto. Hän osasi lukea. Nyt hänellä oli vasta-aine vanhuuden turruttavaa myrkkyä vastaan. Hän osasi lukea. Mutta hänellä ei ollut lukemista.

Journal Entry 12 by wingtoukokuuwing at Malminkartanon kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 13, 2024

Released 1 mo ago (6/13/2024 UTC) at Malminkartanon kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätin kirjaston kierrätyshyllyyn. Löytämisen ja lukemisen iloa!

Journal Entry 13 by wingSaka74wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 29, 2024
Lähdin Malminkartanon kirjastoon palauttamaan yhtä kirjaston kirjaa enkä tietenkään voinut kävellä kierrätyshyllyn ohi. Luin tästä ensimmäisen sivun, joka oli sen verran koukuttava, että otin kirjan mukaani. Löysin hyllystä tämän lisäksi yhden toivekirjani sekä kiinnostavalta vaikuttavan dekkarin, joten bc-hyllyni tasapaino horjui tänään merkittävästi :-)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.