Pimeyden enkeli

by Dean Koontz | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9512061317 Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 9/15/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, September 15, 2013
"Bartholomew Lampion syntyy Bright Beachissa, Kaliforniassa. Päivä tulee mullistamaan monen ihmisen elämän - ja hän on kaiken keskipisteenä. Kaiken lähtökohtana ovat hänen silmänsä, ne lumoavat kaikki ihmiset. On sääli että hän menettää näkönsä kolmivuotiaana, vain saadakseen sen takaisin kymmenen vuotta myöhemmin.
Samaan aikaan kuin "Barty" syntyy, satojen kilometrien päässä mies havahtuu ajatukseen, että hänellä on maailmassa yksi ainoa vihollinen: Bartholomew Lampion. Tämä on tuhottava hinnalla millä hyvänsä, siitä tulee hänen elämäntehtävänsä.
San Franciscossa väkivaltaisen raiskauksen seurauksena näkee päivänvalon tyttö, jonka elämää Barty tulee hallitsemaan, halusipa hän sitä tai ei. Näiden kolmen ihmisen välille kehittyy monimutkainen vyyhti - ja lopulta on vain yksi kysymys: kuka onkaan pimeän, kuka taas valon enkeli?"

Alkuteos From The Corner of His Eye, 2000
Suoenkielinen kovakantinen v. 2002.
799s. - olenpas tiiliskiven napannut Helsinki-Vantaan lentoaseaman Bookswapista!

Journal Entry 2 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, January 6, 2024
Aloitin kirjan lukemisen joskus viime vuoden puolella louhinta- ja tiiliskivihaasteiden innoittaman. No ne haasteet loppuivat vuoden vaihteessa enkä ehtinyt.
Nuorena olen Koonzin kirjoja lukenut ja varmaankin siksi tämän napannut. Mutta nyt vain ihmettelin, että joku on tällaisen järkäleen lentokentälle jättänyt - ja minä sitten napannut... Kirjan genre ei enää houkutellut, luulen etten enää olisi tätä ottanut. Mutta päätin kokeilla kuitenkin.
Heti alku oli mielenkiintoinen, kolme erillistä tarinaa, joissa jokin yhteys ja joka tarinassa alkaa heti tapahtua yllättäviä asioita. Koukutuin nopeasti. Raskausmyrkytys esitettiin hyvin uskottavasti. Ainakin Suomessa se yleensä huomataan ajoissa (jos odottaja käy neuvolassa) ja harvoin johtaa niin traagisiin tapahtumiin kuin kirjassa. Mutta mahdollista se on.
Kirjan tapahtumat sijoittuivat yllättäen 60-luvulle. Ihmettelin, kun näytti että koko tarina sijoittuu sinne. Vaan vasta ihan lopussa vuosikymmet alkoivat edetä ja lopulta pompittiin vielä 2000-luvun alkuunkin.

Kirjasta löytyi useita USA:n presidenttejä mainittuna.
Lyndon Johnson s. 206
"Myöhemmin sinä vuonna 1964 preisentti Lyndon Johnsonin odotettiin vahvistavan niin demokraattien kuin republikaanienkin vahvalla tuella kansalaisoikeuslain, ja tällä hetkellä selväjärkisten, oman itsensä etusijaan uskovien oli vaarallista toteuttaa terveitä vaistojaan."
Ja s. 364
"Yhdysvallat aloitti ensimmäiset ilmaiskut Pohjois-Vietnamia vastaan, ja Lyndon Johnson nosti tuohon selkkaukseen osallistuvien joukkojen vahvuuden 150 000:een."
s. 498 John Kennedy:
"Ennen kuolemaansa John Kennedy oli luvannut, että ihminen kävelisi kuussa ennen vuosikymmenen päättymistä."
Eisenhover, s. 775
"Vuodesta 1969 vuoteen 1973: Kukon vuotta seurasi Koiran vuosi, sitä seurasi nopeasti Sian vuosi, sitä vielä nopeammin Rotan vuosi, ja Härän vuosi meni ohi yhdessä vilauksessa. Eisenhower kuoli"
Truman, s. 775
"McCartney lähti omille teilleen, ja Beatles hajosi. Maanjäristys Los Angelesissa, Truman kuoli, Vietnam liukui kaaokseen, mellakoita Irlannissa, uusi sota LÄhi-idässä, Watergate."
Ja Nixon s. 776
"Sitten tuli vuosi 1974, Tiikerin vuosi. Bensiinipula, hamstrausta, kilometrien pituisia jonoja bensiiniasemilla. Patty Hearst kidnapattiin. Nixon joutui epäsuosioon."
Sivulla 710 mainitaan presidentit, muttei kenenkään tietyn nimeä:
""Mitä luulet, puhuvatko koirat? Angel kysyi.
"Jos puhuisivat, joku niistä olisi tässä vaiheessa presidentti. Kaikki pitävät koirista.""

Kirjassa oli käsittämättömän ja ärsyttävän paljon kirjoitusvirheitä. Puuttuvia sanoja, vääriä sanoja, vääriä taivutuksia. Sivuilla 222-223 pelikortit menevät sekaisin, pakasta vedetään "toinen herttaässä", kun kaikki herttaässät on jo vedetty ja kortin pitäisi olla ruutuässä. Seuraava kortti onkin kolmas ruutuässä.
Sivulla 236 Victorian kasvot "kiskastuisivat" ihastuksesta.
s. 627, Angelin nukkeja ja väristyskirjoja
s. 631, ämmästä on tullut ammä
Jne jne, paljon pieniä häiritseviä virheitä. En muista olenko ennen nähnyt näin huonosti tehtyä kirjaa, pikkuvirheitä tosiaankin vilisi.
Niistä huolimatta kokonaisuus jäi plussan puolelle yllättävän paljon. Vaikka kirja oli pitkä, tarina oli mielenkiintoinen.

Kirja menee tarjolle huomiseen miittiin Ouluun, nähtäväksi jää kiinnostuuko kukaan.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.