Weduwe voor een jaar

by John Winslow Irving | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9023439651 Global Overview for this book
Registered by wingsmitjeswing of Bilthoven, Utrecht Netherlands on 1/1/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Tuesday, January 1, 2013
Ruth Cole is een complexe persoonlijkheid met tegenstrijdige karaktertrekken, een 'moeilijke' vrouw. 'Aardig' in de gangbare zin van het woord is ze niet, onvergetelijk is ze wel. Het verhaal van Ruth wordt verteld in drie delen, die zich elk concentreren rond een kritiek moment in haar leven. Het eerste deel speelt zich af in de zomer van 1958, als Ruth pas vier is. Een tweede venster op haar leven gaat open in het najaar van 1990, wanneer de nog ongetrouwde Ruth een privé-leven heeft dat heel veel minder succesvol verloopt dan haar loopbaan als schrijfster. Ze vertrouwt haar eigen oordeel ten aanzien van mannen niet, en met reden. Weduwe voor een jaar eindigt in de herfst van 1995, wanneer Ruth een eenenveertigjarige weduwe en moeder is. Ze lijkt voor het eerst van haar leven verliefd te worden.

Weduwe voor een jaar is een komisch, maar soms ook onthutsend boek, een rijk geschakeerde liefdesgeschiedenis met een verbluffende emotionele kracht. Bij alle scabreusheid en erotiek is het vooral een schitterende roman over het verstrijken van de tijd en de onverbiddelijkheid van verdriet.

Journal Entry 2 by wingsmitjeswing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, February 28, 2013

Released 11 yrs ago (2/28/2013 UTC) at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op weg naar Boekenspookje om uit te delen tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart 2013. Voor de vinder veel leesplezier !

Journal Entry 3 by Boekenspookje at Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, March 5, 2013
Vandaag in een grote doos met boeken bij mij gekomen, waarvoor mijn hartelijke dank. Ik hoop dat dit boek aanstaande vrijdag op de Internationale Vrouwendag een aardige lezer vindt om mee naar huis te gaan.

Journal Entry 4 by Boekenspookje at Stedelijk College in Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, March 7, 2013

Released 11 yrs ago (3/8/2013 UTC) at Stedelijk College in Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boekje gaat vrijdagavond 8 maart Internationale Vrouwendag vieren op het Stedelijk College (Van Doornenplantsoen). Mede door de belangeloze gift van boeken door mijn medebookcrossers SylS, hema-verf en smitjes kan ik op deze avond naar ik hoop een heleboel vrouwen blij maken met een gratis boek.
Ik wens je veel plezier met dit boekje en zou het leuk vinden als je lid wordt (gratis), zodat je kunt ontdekken hoe leuk BookCrossen is.

Journal Entry 5 by alicepinas1977 at Zoetermeer, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, April 24, 2014
ik vond het boek donderdag 24 april om kwart over vier in de randstad rail 3 loosduinen halte meerzicht in zoetermeer ik vond het leuk om zo een boek tegen te komen

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.