Klovnin kyyneleet

by Lotta Lundberg | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by oofiri of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/27/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by oofiri from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 27, 2012
Romaani, 2008. Alkuteos Skynda, kom och se, 2006. Suomentanut Leena Vallisaari.

"Luna Parkin huvipuisto, New York, 1932. Sirkuskääpiöt Glauer ja Ka ovat saaneet tarpeekseen narrin elämästä. He palaavat Glauerin kotimaahan Saksaan haaveenaan perustaa oma teatteriseurue. Mukaan liittyy maailman pienin kuplettilaulaja Verner sekä pahansisuinen musta tanssityttö Nelly. Hitler-nimiseen mieheen hullaantuneessa maassa teatteria ei kuitenkaan suvaita, kääpiöistä nyt puhumattakaan. Unelma parrasvaloissa paistattelusta vaihtuu Berliinin kellariloukoissa lymyilyyn. Seurue saa viime hetkellä kutsun Gröna Lundin huvipuistoon Tukholmaan. Mutta ensi-illan lähestyessä pahaenteiset varjot alkavat kerääntyä kääpiöiden oman tivolikylän, Liliputian, ympärille."

Tämä on vaikuttava kirja. (lisää kun ehdin)

Journal Entry 2 by LaPitchoune at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 2, 2013
Ihanan muhkea kovakantinen kirja värikkäällä otsikkofontilta. Käsittelee friikkisirkusta, joten kiinnostuin ja aloinkin heti lukea kotimatkalla. Kiitos!

Journal Entry 3 by LaPitchoune at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, April 10, 2013
Luinkin tämän aika sukkelaan. Jos sanoo, että teema oli virkistävä tai kiinnostava, tuntee saman tien syyllisyyden piston kirjan tarjoaman näkökulmapiikin vuoksi. Pitääkö itsekin sortua inhottavaksi erikoisuuksien tuijottajaksi? Kirjan lukeminen sentään ei ole ihan suoranaista töllistelyä. Enemmän kai reflektoin omaa suhtautumistani fyysiseen poikkeavuuteen: mieleen tulivat ennen kaikkea kääpiökokoiset näyttelijät kuten mm. Carnivàle- sarjasta tuttu Michael J. Anderson ja Game of Thronesin Peter Dinklage. Olen tottunut fanittamaan heidän hahmojaan; toivottavasti sellaista suhtautumista ei pidetä loukkaavana. Vaikka mistäpä sitä tietää. Poikkeuksiakin on moneen junaan. Aika harva lienee kaikissa suhteissa ns. normaali.

Minusta tarinan hahmojen kirjo oli kiva asia. Oli monta tyyppiä, jotka kukin erilaisuudessaan täydensivät toisiaan. Historiallinen konteksti toi lisäjännitystä teemaan. Teksti sinänsä onnistui luotsaamaan hahmojen introspektiota - minäkuvaa ja muistoja - ihan uskottavasti esim. kirjeiden muodossa.

Oli mukava lukea näin isotekstistä kovakantista kirjaa. Kiitos suosituksesta ja tämänkin kirjan jakamisesta, oofiri!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.