Kun vielä muistan (Before I Forget)

by Andre Brink | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 1402208669 Global Overview for this book
Registered by Alejanda of Pori, Satakunta Finland on 1/3/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Alejanda from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, January 3, 2012
"Kun vielä muistan on 70 vuotta täyttävän André Brinkin Romanttinen rakkaudentunnustus ja nautinnollinen ylistys naiselle. Vaikuttava romaani rakkaudesta kaikissa muodoissaan, mutta ennen kaikkea kuolemasta: "Me emme kirjoita pitääksemme kiinni vaan päästääksemme irti."

Journal Entry 2 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, April 10, 2012
No voi herttinen, kuinkahan kauan tämäkin on ollut hyllyssä enkä tehnyt journalia. Aloin nimittäin kirjaa eilen illalla lukea ja päätin tulla katsomaan, mitä mieltä edelliset lukijat olleet ja mitä, ei kirjaa löydy mistään. Journali siis tekemättä. Anteeksi. Missä lie ollut tämän akan pää kirjaa kotiin kuskatessa. Minulla siis kirja turvallisesti nyt on ja innokkaana sitä luen.

Journal Entry 3 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Sunday, April 15, 2012
Bookcrossing näytti taas voimansa. Valitsin tämän kirjan kasasta sen mukaan, että on jotain ihan muuta kuin nyt olen viime aikoina lukenut. Ja tämä todella oli. Piti heti googlata kirjailijasta ym. Eli jäin koukkuun ja pahasti.

Koska kirja oli kaikella tavalla elämys, haluan jakaa sen muiden kanssa ja laitan varattuna odottamaan seuraavaa lukijaa.

Ihana rakkauden ylistys koko kirja!

Journal Entry 4 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 9, 2012
Kiitos arjamaaria yllätyksestä!

Journal Entry 5 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, November 8, 2012
Viime aikoina on tullut luettua vain juonivetoista hömppää, joten tämä oli todellinen poikkeus niihin. Otin kirjan lukuun, sillä olen yrittänyt pitää tbr-kasan maltillisena ja olla makuuttamatta muilta saatuja kirjoja pitkään. Tämän kirjan lukeminen toi minulle hyvin vahvasti esiin sen miksi on myös hyvä unohtaa, en haikaile tai edes sen kummemmin muistele menneitä (suhteita). Tässä ja nyt on todella hyvä.

Kiitos arjamaaria erilaisesta lukukokemuksesta vähään aikaan. Nyt voi hyvillä mielin palata takaisin hömppään ja dekkareihin kun ensimmäinen Andre Brinkin kirja on luettu.

Journal Entry 6 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 13, 2012

Released 11 yrs ago (11/13/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein miittiin.

Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 7 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 13, 2012
Voi että, tämä oli ihan pakko ottaa heti, kun huomasin kirjapinossa. Aikoinaan luin paljon Brinkiä (tosin tätä en ole lukenut), hän on ollut yksi lempikirjailijoistani. Ihme kyllä, BC:n aikana en ole lukenut vielä yhtäkään, joten ehkä tästä voisi aloittaa. :)

Journal Entry 8 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, August 14, 2023
Menihän tässä vuosi jos toinenkin ennen kuin sain tartuttua kirjaan. Nyt olen BC:n aikana lukenut jo kolme Brinkiä.

Monenlaisia ajatuksia ja tunteita heräsi. Ensinnäkin pidän Brinkin kirjoitustyylistä ja aiheet ovat puhuttelevia, vaikka usein raskaita. Tarinana tämä ei kuitenkaan vedä vertoja teokselle Tuokio tuulessa, joka oli (lukioaikoina) ensimmäinen lukemani Brink (BC:n aikana luin sen toisen kerran). Ehkä siinä teoksessa on jotain "ensirakkauden" taikaa, koska vertaan myöhemmin lukemiani Brinkejä aina siihen. Sekä Tuokio tuulessa että tämä tarina jättävät jälkeensä haikean ja surullisen tunnelman.

Tässä tarinassa alkoi jossain vaiheessa ärsyttämään kertojan hyppely suhteesta toiseen. Oliko ihan välttämätöntä tunkea tähän tarinaan näin monta naista? Pari olisi ihan hyvin voinut jättää pois eikä juttu olisi siitä kärsinyt. Lisäksi koin samaistumista sivulla 303 olleeseen Abbien mielipiteeseen, jossa mainitaan hänen suomineen erityisen purevasti pienirintaisia naisia. En tiedä, onko tämä vain minun havaintoni/kuvitelmani, vain Brinkin tuotannolle tyypillistä vai onko kirjallisuudessa ylipäätään tavallista ihannoida pienirintaisia naisia? Siis onko naisen pienirintaisuus jotain korkeakulttuurista ja ylevää, jota voidaan säädyllisesti ihainnoida kirjallisuudessa, kun taas isorintaisten naisten ihannointi jätetään pornolle? Pitäisi ehkä tasapainon säilyttämiseksi lukea seuraavaksi kirja, jossa mieskertojan rakastettu on isorintainen (jos sellaisia kirjoja on). :D

Kiinnostava yksityiskohta kirjassa oli se, että tarinassa vilahtelee muutama henkilöhahmo myös Brinkin muista teoksista. Ainakin Andréa Malgas on yksi tällainen, toinen taisi olla Nicolette.

Tällä pystyy osallistumaan nyt aika moneen haasteeseen. Ensinnäkin BC Helmet -lukuhaasteessa tämä sopii kohtaan 18 (Kirja on julkaistu alun perin kiinan, hindin, englannin, espanjan tai arabian kielellä, maailman viisi puhutuinta kieltä). Tarkehaasteeseen tämä sopii kirjailijan nimen takia (André Brink). Ja lopuksi louhin tämän vielä pois hyllystäni. Seuraava lukijakin on jo tiedossa... :)

Journal Entry 9 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 22, 2023

Released 9 mos ago (8/22/2023 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Sikasäkkikirja postin haltuun kohti seuraavaa lukijaa. :)

Journal Entry 10 by sutti at Keminmaa, Lappi / Lappland Finland on Sunday, August 27, 2023
Kiitos Minkulalle sikasäkki kirjasta. Journaleiden perusteella varsin mielenkiintoinen luettava.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.