Profile Image

Findabair

Age 40
Joined Saturday, December 10, 2005
Recent Book Activity
Statistics
4 weeks all time
books registered 0 447
released in the wild 0 237
controlled releases 0 39
releases caught 0 107
controlled releases caught 0 30
books found 0 101
tell-a-friend referrals 0 95
new member referrals 0 6
forum posts 0 831
Extended Profile
Irsk litteratur er dessverre svært oversett ellers i Europa. Derfor har jeg i mange år hatt en liten utfordring gående for meg selv om å lese så mye som mulig av bøker fra Irland. Dette er den irske litteraturen jeg har registrert så langt:

Irish literature is sadly ignored in general. Therefore, I have for many years had a small personal challenge of reading as much Irish literature as possible. This is the Irish literature I've registered so far:

Frank McCourt: Angela's Ashes Oppvekstskildring fra Limerick hvis ry som en god bok ikke er overdrevet.; Orla Melling: The Hunter's Moon Egentlig en ungdomsbok, men jeg er like begeistret fremdeles. Spennende bruk av irske myter i en moderne setting.; Máirtín Ó Cadhain: Kirkegårdsjord Et av hovedverkene i moderne irskspråklig litteratur, her i norsk oversettelse.; Colm Tóibín: The Blackwater Lightship Homofili er ett av temaene i denne boka, noe som skapte litt oppstyr i Irland da den kom i 1999.

Jeg er generelt nokså alt-lesende, men det går særlig mye i fantasy og science fiction, i tillegg til krim og historiske romaner.

I read more or less every genre, but fantasy, science fiction, crime and historical novels in particular.

Jeg er nok for mye av en boksamler til å være en veldig god bokkrysser. Særlig samler jeg på vampyrbøker, fantasy med kong Arthur, og seilskuteromaner, og fantasy og science fiction generelt. Derfor er det PC-bøkene mine som best representerer litteratursmaken min. Jeg bruker PC-statusen til å registrere bøker jeg virkelig anbefaler, og jeg prøver å skrive litt utfyllende om hver av dem. Selv om dette er bøker jeg ikke kan tenke meg å slippe fri, så kan jeg nok overtales til å låne dem bort eller starte en bokring e.l.

I'm probably too much of a book collector to be a very good BookCrosser. In particular, I collect vampire books, fantasy with king Arthur and novels of sailships. This means that my PC books will best reflect my taste in literature. I use the PC status to register books I really like, and I try to write informatively of each. Even though these are books I can't imagine parting with, I might be persuaded to lend them out, start a bookring, etc.

Ting jeg liker (annet enn å lese bøker! =)
  • kinoturer! I den forbindelse er det verdt å huske på et sitat som dukket opp på sidene her: Never judge a book by its film! =)
  • musikk (Blackmore's Night, Nightwish, Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian, Clannad, Capercaillie, Therion, Orphaned Land... jeg kunne fortsatt og fortsatt =) Denne interessen har resultert i sterke koblinger mellom bøker og musikk, når jeg i timesvis har lest én bok med den samme cd'en på repeat. Era+ Wuthering Heights og Máire Brennan+Once a Hero av Elizabeth Moon, for å nevne noe.
  • håndarbeid (strikking, hekling, korsstingsbroderi)
  • trening (yoga, aerobic, styrke)
  • skrive lister =)
Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.