Rei Shimuran ensimmäinen tapaus

by Sujata Massey | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9512056232 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/18/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, March 18, 2009
Metson poistomyynnistä.
Englanninkielinen alkuteos The Salaryman's Wife.
Gummerus, 2000, 433s.

Takakansi:

"Rei Shimura, 27-vuotias japanilais-amerikkalainen nuori nainen asuu työkaverinsa kanssa vaatimattomassa asunnossa Tokion laitakaupungillaja sinnittelee päivästä toiseen pienellä englanninopettajan palkallaan. Silti Rei ei lähtisi mistään hinnasta takaisin kotiin Kaliforniaan. Intohimo japanilaisiin antiikkiesineisiin ja itsenäisyyden kaipuu pitävät hänet visusti Tokiossa.
Uudenvuoden yö lomahotellisa japanilaisilla alpeilla tuo Rein elämään odottamattomia mutkia. Rei löytää tärkeän virkamiehen vaimon ruumiin lumihangesta. Hän joutuu tulkiksi hotellin englanninkielisille vieraille. Ja huomaa pian sokeutuneensa aikamoiseen soppaan. Ja soppa sakenee entisestään kun skottilainen juristi Hugh Glendinning astuu mukaan kuvaan...

Rei Shimuran ensimmäinen tapaus sai ilmestyttyään Mystery Writers of America arvostetun Agatha Christie-palkinnon vuoden parhaasta esikoisromaanista. Kirjailijan tapa sijoittaa klassinen englantilainen dekkari vanhan ja uuden välillä tasapainottelevaan Japaniin ovat tuoneet Masseylle runsaasti lukijoita ja kiitosta vanhan muodon modernista käsittelytavasta. Monikulttuurinen dekkari on syntynyt."


Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Wishlist Tag Game, A RABCK -- Controlled Releases on Sunday, February 19, 2012

Released 10 yrs ago (2/20/2012 UTC) at Wishlist Tag Game, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Olin ensin aikeissa lukea tämän kirjan itse, mutta realiteetti on, ettei kaikkia lukupinon kirjoja ehdi koskaan lukea :-( Niinpä tämä Rei Shimura matkaa Hippa-toivelistakirjana Tmarjulle, toivottavasti tykkäät!Journal Entry 3 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Tuesday, February 21, 2012
Kiitos toivelistahipan kirjasta.
Kai näitä Rei Shimuria pitää ainakin yksi lukea, kun "kaikki" on lukenu näitä....

Journal Entry 4 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Sunday, January 13, 2013
Tämä nousi nyt lukupinon huipulle, kun sille löytyi seuraava lukija.

Edit. 9.2.
No tulihan tämä luettua, ja luultavasti oli ensimmäinen ja viimeinen Rei Shimuran seikkailu, jonka minä luen. Tai jos ei sitten jostain pussista tule sokkona valittua tms.
Eli ei ollu mun juttu tämä, vaikkakin oli kiinnostavaa lukea japanilaiseen kulttuuriiin sijoitettua dekkaria, jonka syyllistäkään en arvannut ennen viime sivuja. Eli ainekset hyvään dekkariin oli kasassa, mutta ei vaan kolahtanut minuun.
Kaikkea voi kerran kokeilla, ja tää oli nyt mun osalta tässä. Ensi viikolla kirja matkaa seuraavalle lukijalle.

Journal Entry 5 by Tmarju at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, February 11, 2013

Released 9 yrs ago (2/11/2013 UTC) at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Rei Shimura lähtee uuteen kotiin.

Journal Entry 6 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Friday, February 15, 2013
Kiitos Tmarju toivelistakirjasta!

Journal Entry 7 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, July 17, 2013
No juu... Kirja oli pieni pettymys. Olen nähnyt bookcrossaajien lukevan tätä sarjaa ja monien toivovan Rei Shimura -kirjoja. Tämän kirjan juoni oli melko kömpelö ja sekava eikä arvoituksen ratkominen missään vaiheessa ollut kovin jännittävää. Hyvää oli kiinnostava tapahtumaympäristö, ihmeellinen japanilainen kulttuuri, huumorin pilkahdukset sekä päähenkilö ystävineen. Kiinnostavia aineksia oli sen verran riittävästi että taidan antaa Reille vielä uuden mahdollisuuden. Hyllyssäni nimittäin odottaa lukemista muutama seuraava Rei Shimura -dekkari. Ehkä sarja lähtee vielä lentoonsa ja hioutuu paremmaksi ensimmäisen osan jälkeen...
--
Taavinalle Oulun miitissä 17.10.13

Journal Entry 8 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, October 18, 2013
Kiitos toivelistakirjasta! Tämä oli toiveissa, koska en ole näitä kirjoja lukenut vielä yhtään. Nythän pääsen kokeilemaan :)

Journal Entry 9 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, January 10, 2021
Kauanpa ehdin tätä hautomaan, ennen kuin ennätin lukemaan! TBR-vuoren louhintahaasteeseen pääsen siis tällä :)

Luulin lukeneeni jonkun Rei Shimura -kirjan joskus, mutta ilmeisesti muistin väärin. Ainakin bc-hyllyäni tonkimalla en löytänyt yhtään luettua, vain 3 lukemista odottavaa.
Parasta kirjassa oli japanilainen kulttuuri. Kävin viime lokakuussa Ranualla Japanitalossa, joka myös esittelee japanilaisuutta ja on japanilaisten japanilaiseen tyyliin rakennettu. Tästä vierailusta oli jonkin verran apua, kun kuvittelin japanilaista kotia tatameineen. Japanilaista mafiaa yakuzaa taas esitteli erinomaisesti melkein vuosi sitten lukemani Kenzo Kitakatan Tokion tuhkaa. Sattumalta siis tullut japanilaisuutta monesta suunnasta! Kuulin vielä, että ensi viikolla kotikaupunkiin avattaisiin japanilainen ravintola, täytynee käydä testaamassa :)
Dekkari oli aivan viihdyttävä ja murhaajaa en todellakaan arvannut etukäteen. Hiukan pitkältä tämä kirja kyllä tuntui, jopa pidemmältä kuin sen 433 sivua, olisiko ollut tiivistämisen varaa? Sarjan seuraava osa Rei Shimura ja zen-temppelin arvoitus näyttäisi olevan hyllyssäni, joten enköhän jossain vaiheessa taas palaa Rein pariin.

Journal Entry 10 by taavina at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, April 13, 2021

Released 1 yr ago (4/12/2021 UTC) at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Eipä ole näilläkään seuduilla montaa bc-miittiä pidetty viimeisen vuoden aikana. Ja niistä vähäisistä StinaPpi ei ole päässyt moneenkaan. Korjasin siis tilannetta ja kiikutin Stinalle pienen kassillisen valikoituja kirjoja hänen pihallensa. Toivottavasti näistä löytyy mieluisaa luettavaa :)

Journal Entry 11 by stinappi at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, April 13, 2021
Sain kassillisen kirjoja kun tavattiin pikaisesti Taavinan kanssa parkkipaikalla maanantaina. Tämä oli yksi niistä. En ole yhtään "reisimurhaa" *) koskaan lukenut, joten ehkä nyt yritän paikata tämän puutteen. Kiitos! :)

*) eräs bookcrossari kertoi aikoja sitten kuulleensa kirjan nimen väärin ja ihmetelleensä että mikä ihmeen reisimurhakirja :D

Released 2 mos ago (10/1/2022 UTC) at Raahen kaupunginkirjasto in Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa.

Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille http://www.bookcrossing.com/forum/30

Journal Entry 13 by Jaatiina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, October 2, 2022
Kirjamessujen loppusiivouksessa otin kirjan vapautettavaksi kotimatkalla.

Released 1 mo ago (10/2/2022 UTC) at Oulaisten kaupunginkirjasto in Oulainen, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja löytyy kirjaston eteisen kierrätyspisteestä. Lukuiloa!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.