Kirjastokissa

Registered by Savotar of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 11/13/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
13 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Savotar from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, November 13, 2008
Takakannesta:

Iowan osavaltiossa Yhdysvalloisssa, Spencer-nimisen pikkukaupungin kirjaston henkilökunta löysi kohmettuneen kissanpoikasen kirjojen palautusluukusta tammikuussa 1988. Kissa sai nimen Dewey Readmore Books ja se liitettiin virallisesti kirjaston henkilökuntaan. Dewey sulatti kirjastoväen ja kaupungin asukkaiden sydämet ja toi kirjastolle sekä Spencerin kaupungille valtavasti myönteistä julkisuutta. Kissaa tultiin ihailemaan pitkienkin matkojen päästä.Journal Entry 2 by Savotar from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 15, 2008
Rinkiin osallistujat:

Sobergirl (Turku)
Polenka (Joensuu)
Liinuskainen (Lehmo)
Chania (Kokkola)
StinaP (Raahe)
Lasikello (Helsinki)
Kemppu (Tampere)
Bookgeo (Tampere)
Piiku (Turku)
Vinya (Turku)
Cinnamon234 (Turku)

Journal Entry 3 by Savotar from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, November 21, 2008
Olipa hieno tarina, ei pelkästään kissasta, vaan kirjoittajasta itsestään, Spencerin kaupungista, Iowasta, USA:sta. Kertomus lähihistoriasta kissan ja ihmisten kautta. Ja ihania kuvia!

Lopussa tuli kyllä itku...

Journal Entry 4 by Sobergirl from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 22, 2008
Kirjastokissa nyt koiraihmisellä :)
Luen kuukauden sisällä ja laitan eteenpäin! Kiitos Savotar ringin järjestämisestä!

Journal Entry 5 by Sobergirl from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, December 12, 2008
Aaaaawwwwww.... IHANA KIRJA!

Kirja lkähtee seuraavalle osallistujalle kun olen kotiutunut töistä.

Kiitos Savotar ringin järjestämisestä!!!

Journal Entry 6 by Sobergirl from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, December 18, 2008
Kirjastokissa lähti tänään viettämään joulua Polenkan luo!


Journal Entry 7 by polenka from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, December 19, 2008
Kiitos kirjasta ja mukana tulleista label-tarroista! Kisu ei pääse nyt mukaan mummolaan joulunviettoon, mutta yritän lukea nopeasti tammikuussa ja antaa liinuskaiselle :)

Journal Entry 8 by polenka from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, January 19, 2009
Pakko myöntää, että en lukenut kirjaa loppuun. Siinä ei kyllä sinänsä ollut vikaa, luin kyllä sitä kiinnostuneena ja Deweyn tarina oli oikein soma (rakastan kisuja!), mutta huomasin ajattelevani koko ajan kaikkia muita kirjoja, jotka odottivat lukemista ja tuntuivat kiinnostavammilta.

Liinuskaiselle torstain miitissä.

Journal Entry 9 by Liinuskainen from Lieksa, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Friday, January 23, 2009
Sain kirjan Polenkalta eilisessä Joensuun tapaamisessa. Luin illalla ensimmäiset sata sivua ja vaikuttaa kyllä kovin herttaiselta kirjalta

Journal Entry 10 by Liinuskainen from Lieksa, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Tuesday, February 3, 2009
Ihan pakko todeta: awwwww <3 Kertakaikkisen suloinen ja rakastettava tarina. Kirja kertoo paitsi yhdestä kissasta myös erään naisen ei niin kovin helposta elämästä, pienestä kaupungista/yhteisöstä ja rakkaudesta kirjoihin ja kirjastoon. Mukava lukea, vaikka ensin tarinan haarautuessa tuli vähän olo: hei minnekäs tämä tarina nyt oikein pomppasi. Mutta kissan tarina, pikkukaupungin historia ja tapahtumat sekä kertojan elämä punoutuivat hyvin yhteen. Kiitos ringin järjestämisestä, tämä tuntui hyvän mielen kirjalta, vaikka lopussa minullekin tuli kyyneleet silmiin.

Edit.
Piti vähän vielä kaivella tuolla netissä ja löytyihän sieltä:
Biografia
Kuvia
Dewey Readmore Books and Tom - Cats of Iowa - youtube

Journal Entry 11 by Liinuskainen at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Thursday, February 5, 2009

Released 12 yrs ago (2/5/2009 UTC) at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähti tämän päivän postiin ja kohti Chaniaa.Journal Entry 12 by wingChaniawing from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Friday, February 6, 2009
Kirja saapui! Luen viikonlopun/alkuviikon aikana koska tapaan StinaP:n ensi perjantaina ja voin ojentaa kirjan kädestä käteen :)

Journal Entry 13 by wingChaniawing from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, February 11, 2009
Kiva kirja! Olin hiukan pettynyt koska toivoin vielä enemmän tarinaa Deweystä, mutta muutkin asiat tietysti istuivat kirjaan mukavasti. Jonkinlainen Amerikkalainen patrioottisuus häiritsi minua hiukan vaikka tietysti kirja oli myös kirja Spencerin kaupungista ja kaupungin kirjastosta ja ihmisistä, ei vain kissasta. Joka tapauksessa kaunis ja koskettava tarina, kannatti lukea!

Annan kirjan ylihuomenna stinaP:lle miitissä.

Journal Entry 14 by stinaP from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, February 14, 2009
Taitaapi olla muuten ihan eka bc-rinki, johon osallistun. Kietoudun viltin alle sänkyyn lukemaan tätä, kunhan olen tehnyt ystävänpäivän vierailun "kissatalolle" eli paikalliselle löytöeläinkodille.

Journal Entry 15 by stinaP from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, February 22, 2009
Chanian kanssa samaa mieltä, että Dewey jäi ehkä jossain vaiheessa taka-alalle. Muuten oikein mukava kirja, tykkäsin.

Kirjaa jatkaa matkaansa huomenna.

Journal Entry 16 by Lasikello from Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Sunday, March 22, 2009
Pääsin kirjan loppuun eilen illalla ja parkumiseksihan se meni.. Etenkin kun oma Mauno kerhäsi sängyn jalkopäässä. Minäkin olin pettynyt siihen, että kirja kertoi loppujen lopuksi aika vähän itse "tähdestä". Kissan tarina kun oli se millä tätä kirjaa markkinoidaan ja mitä tavallaan luvataan. Paatos ja patriotismi ärsyttivät minuakin ja varsinkin alussa hypin jonkun verran sivuja eteenpäin silloin kun tarina erkani muualle. Oli tämä kuitenkin ihan lukemisen arvoinen, etenkin kun minulla on niin suuri pehmeä kohta sisälläni kaikkia kissoja varten.

Sain HGG-paketissa USA:sta kirjanmerkin jossa mainostetaan Waldwick Public Library:n 50v juhlaa. Ajattelin, että laitan sen tämän kirjan väliin jatkamaan matkaa, koska mihin muualle moinen paremmin sopisikaan. :)

Journal Entry 17 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, March 23, 2009
Sain kirjan tänään - kuinkas ollakaan - kirjaston aulassa kuriirin välityksellä. Hänelle ja Lasikellolle kiitokset! Aloin lukea heti.

Journal Entry 18 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 24, 2009
Jos voisi antaa erikseen pisteitä Deweyn tarinalle ja kirjan muulle sisällölle ja tyylille, pisteet menisivät jotakuinkin Dewey 10, muu kirja 5. Minusta tämä ei ollut järin hyvin jäsennelty kirja. Sitä myydään kirjana kirjastokissasta (joskin kirjan alkukielinen alaotsikko antaa viitteen siitä, että se kertoo kirjastosta ja Spencerin kaupungista laajemminkin), mutta silti se välillä poukkoaa selostamaan pitkät pätkät jotain lähes täysin kissaan - ja kirjastoonkin - liittymätöntä.
Minusta oli äärimmäisen turhauttavaa yrittää keskittyä lukemaan kirjailijan sairasteluista ja muista ongelmista, hänen tyttärensä häistä ja varsinkin jostain hänen vanhempiensa seurustelun alkuajoista (yli 50v ennen kuin Dewey edes syntyi!), kun halusin lukea Deweysta. Ja joku raja kotiseuturakkaudellakin! Monet kirjan kohdat vain silmäilin läpi. Toki osa näistä asioista oli taustaa Deweyn tarinalle, mutta niitä olisi voinut käsitellä vain lyhyesti ja siltä osin kuin ne kissaan liittyivät. Esimerkiksi kirjaston uudistuminen ajan myötä ja Deweyn suhtautuminen näihin muutoksiin oli ok, sen sijaan kokonainen luku kirjailijan äidin sairaudesta ei ollut. Minusta kirjan asiat eivät sopineet saumattomasti yhteen, vaan tuntui kuin olisin kesken kirjastokissakirjan lukenut jotain muuta kirjaa. Jos kirjailija halusi kertoa laajemminkin Spencerin kaupungista, itsestään ja sukulaisistaan, niin sen kaiken olisi voinut ainakin jäsentää kirjaan paremmin. Mutta kyllä minusta pelkästään Deweyn tarina olisi riittänyt sisällöksi kirjaan, oli kissassa toki sen verran ainesta!
No niin, nyt kun olen päästellyt nuo höyryt pois tieltä, totean, että tosiaan itse Deweyn tarina oli tietenkin kaltaiselleni kissojen ja kirjojen ystävälle maittavaa luettavaa. Minusta oli aivan ihmeellistä, miten palautuslaatikkoon hylätty kissa voi olla niin ihmisrakas! Deweyn kaikki tempaukset olivat hauskoja ja sen ystävystyminen erilaisten ihmisten kanssa hienoa ja liikuttavaa. Kyllä minäkin menisin kaksinkertaisella ilolla kirjastoon, jossa on oma kirjastokissa! Kuvia olisi katsonut mielellään enemmänkin. No, katson netistä kun Liinuskainen ystävällisesti laittoi linkkejäkin.
Vielä yksi asia, joka minua jäi ihmetyttämään: miksi ihmeessä Vicki kylvetti Deweya säännöllisesti? Eihän kissaa, varsinkaan sisäkissaa, tarvitse kylvettää! Erityisesti kun se useimpien kissojen tapaan vihasi sitä. Kyllä harjaaminen/takkujen selvittäminen riittää, ellei kissa selkeästi ryvetä itseään, kuten Deweyn tapauksessa silloin kun se palasi ainoalta pakomatkaltaan. Noin muuten en epäile ollenkaan, etteikö kirjailija ja kirjaston henkilökunta yms. olisi osannut hoitaa kissaa hyvin.

Annan kirjan eteenpäin Bookgeolle torstain miitissä.

Journal Entry 19 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 26, 2009
Sain kirjan Kempulta illan miitissä, kiitokset! Aloitan lukemisen pian.

Journal Entry 20 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 31, 2009
Tämä oli hieno kissatarina valtavan ihmisläheisestä ja hauskasta kissasta. Lisäksi tämä tuntui olevan kirjoittajalleen myös keino käsitellä oman ihmiselämänsä solmuja ja niiden aukomista Dewey-kissan elämänkaaren esittelyn lomassa.

Jokin erikoinen, hieno vaisto Deweyllä oli, koska se osasi piristää ja lohduttaakin erityisesti juuri niitä ihmisiä, jotka sitä elämäntilanteestaan tai mielialastaan johtuen kaipasivat.

Vaikka olenkin kovasti kissaihminen, tarina ei saanut minua liikuttumaan. Lämminhenkisen tuulahduksen se kyllä toi, joten kannatti lukea.

Kirja jatkaa nyt matkaansa Piikun luo.

Journal Entry 21 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, April 6, 2009
Kirjastokissa joutui nyt valitettavasti ei-kissaihmisen haltuun. Lupaan kuitenkin pitää hänestä hyvää huolta!

Journal Entry 22 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, April 14, 2009
Kemppu on näköjään maininnut jo ne asiat jotka minuakin häiritsivät tässä kirjassa. Vickin sairaudet, tyttärensä hääpuku yms eivät kiinnostaneet minua yhtään.

Lähinnä sain vahvistuksen sille että en todellakaan ole kissaihminen: en usko että lähtisin edes Paraisten kaupunginkirjastoon (joka siis on kilometrin päässä) katsoakseni kissaa! Ja Dewey sai siis vieraita pitkien matkojen päästä, ei ymmärrä, ei. Minä kyynisenä mietin oliko kyse ylipäätään kissarakkaudesta vai halusta nähdä "TV:stä tuttu" hahmo...

Lämmin ja liikuttava tarina joka tapauksessa. Tytärkin kiinnostui aiheesta niin että aikoo lainata tämän kirjan kirjastosta. Tämä nimenomainen kappale jatkaa matkaansa, viestittelen Vinyalle nyt saman tien.

Journal Entry 23 by Cinnamon234 from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, April 26, 2009
Kiitoksia Savottarelle ringin järjestämisestä ja Piikulle kirjan toimittamisesta eteenpäin (järjestys on vähän muuttunut ja Vinya haluaa kuulemma olla ringin viimeinen). Nyt odotan innolla ens viikonloppua. Vappu-piknik ja hyvä kirja vois kruunata kauniin sään. Siis kaunista säätä toivomaan.

Journal Entry 24 by Cinnamon234 from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, September 19, 2009
Ihanan lämmin kirja. Tarinassa oli niin iloisia kuin surullisiakin hetkiä, mutta se oli äärimmäisen kissamainen kautta linjan :)

Kirja toivoakseni siirtyy tänään miitissä eteenpäin.

Journal Entry 25 by Vinya from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, October 31, 2009
20.9.2009:

Sain kirjan piknik-miitissä, kiitos!31.10.2009:

Kirja oli ihan mukavaa luettavaa, mutta minua alkoi loppupäässä tympiä Deweyn jatkuva ylistäminen; kuinka hieno kissa se oli, miten ystävällinen kaikille ja ilmiömäiset vaistot omaava. Varmasti ollut erikoisen seurallinen kissa, mutta kuitenkin se on vain kissa. Olen itsekin kissaihminen, mutta liika on liikaa.

Aluksi minuakin häiritsi tarinan poukkoilu osavaltion kuvaukseen ynnä muuhun, mutta minä pidin Vickyn perheen tarinoista. Muutoin kyllä oli liikaa paikkakunnan kuvausta.

Alaan sitoutuneena mietin useammassakin vaiheessa kirjaston resurssien käyttöä kissan kannalta. Erinomaista oli se, että kissatarvikkeet kustannettiin vapaaehtoiskolehdilla ja Vickyn kukkarosta. Silti kulmakarvojen kohottelua aiheutti esimerkiksi laajamittainen kissanetsintä, jossa useampi kirjastolainen oli etsimässä kissaa ja vain pari jäi tiskille hoitamaan töitänsä.

Kissa kirjastossa on mukava idea, mutta ei kovin realistinen, ainakaan Suomessa. Eri säädökset puuttuisivat kissan pitämiseen julkisissa tiloissa, ja varsinkin allergioista tietävänä en hyväksy eläimiä (no joo, akvaariot sun muut erikseen) suljetuissa yleisissä paikoissa, vaikka ne ihania olisivatkin. Pöyristyin kerran kirjastossa, kun eräs nainen tuli sisälle kantaen olkalaukussaa pikkuruista koiraa! Vaikka se oli ihan hiljaa, huomaamaton ja hyväkäytöksinen, ei minusta silti lemmikit kuulu kirjastoon.

Hyvä kirja, laittoi pohtimaan asioita. Loppu oli liikuttava. Kiitos Savotar!

Journal Entry 26 by Vinya from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, November 17, 2009
Kirja palautuu takaisin Savottarelle tämän viikon Turun BC-miitissä lauantaina.

Journal Entry 27 by Vilijonkka from Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 21, 2009
Liikutuin jo heti alussa, tämä kirja on hetkessä luettu. kiitokset lainasta Savotar :)

Suloinen tarina, vaikka toisinaan tuntui olevan asiaa myös vähän tarinan vierestä. Ei ihan niin hyvä kirja kuin olin odottanut, mutta lukukokemus muiden joukossa.

Palautuu Savottarelle Tampereen reissun aikana...

Journal Entry 28 by Savotar from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, April 10, 2010
Kirjastokissa on palannut kierroksiltaan ja tullut takaisin kotiin. Tämä menee pc-hyllyyn ainakin toistaiseksi, sillä ajattelin antaa äidille luettavaksi. Saa nähdä, viitsinkö pitää tätä sen enempiä itselläni, vaikka kovasti kirjasta itse pidänkin.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.