De tijd stopt niet voor muizen

by Michael Hoeye | Children's Books |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 2/13/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, February 13, 2008
NBD|Biblion:
Het zou een normale beschrijving van een liefdesgeschiedenis kunnen zijn: een gewone hardwerkende man loopt tegen een pinnige huisbaas aan en droomt van avontuur. Iets dat hij vindt in de ontmoeting met een bijzondere vrouw. Als deze echter verdwijnt, gaat hij als een volleerd speurder achter haar aan. De man en vrouw zijn echter muizen en het is bewonderenswaardig hoe goed de schrijver erin is geslaagd een parabel te schetsen van onze wereld; onze kleine ergernisjes en hoop en de manier waarop de reclame daar misbruik van maakt. Alles is bezien door de ogen van een muis en toch volledig herkenbaar en begrijpelijk. Het verhaal is met vaart geschreven en de betere lezer ontdekt volop kwinkslagen naar zichzelf. De woordkeus is duidelijk gericht op de wat oudere jeugd maar de korte hoofdstukken en de onderbrekingen door naamborden en krantenartikelen maken het geen droog, moeilijk boek. Als eerste van een serie van vijf (afzonderlijk te lezen) boeken maakt het nieuwsgierig naar de rest; de stevige kaft en uitvoering maken het ook nog eens een mooi boek om te hebben. Vanaf ca. 14 jaar. Over dit boek is veel ophef geweest omdat de Engelse uitgever de hoogste rechten ooit voor een kinderboek betaalde.

Een geweldig leuk, amusant boek. Goed voor een paar aangename uurtjes!!!

Journal Entry 2 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, June 16, 2009
Gaat 28 juni mee naar het Castricumse strand voor bookguide.

Journal Entry 3 by bookguide from Wijchen, Gelderland Netherlands on Monday, June 29, 2009
Dank je wel, Janna2, voor het meebrengen. Het zal een tijdje bij mij komen logeren, waar de kans is groot dat mijn oudste zoon het wil lezen, maar misschien ga ik het voorlezen aan mijn andere zoon (die nauwelijks zelf leest), of gewoon zelf lezen. Het is in ieder geval aantrekkelijk genoeg om onze aandacht te trekken!

Journal Entry 4 by bookguide at Wijchen, Gelderland Netherlands on Sunday, November 27, 2011
Dit vond ik een erg leuk boek voor kinderen vanaf een jaar of 10. Alle personages zijn dieren, het merendeel muizen, ratten, hamsters en mollen, maar ze gedragen zich net als mensen. De namen zijn heel ingewikkeld, en in het begin vond ik het moeilijk iedereen uit elkaar te houden. Ik hield een lijst bij, met de bedoeling de Engelse namen op te zoeken. Dat deed ik pas aan het eind van het boek, en wat bleek? Ze zijn bijna allemaal min of meer hetzelfde in het Engels. Er was wel één naam waar ik een grapje in ontdekte, en dat was de naam van een operazangeres, Camia Mallijs. In het Engels was dat vast Camia Mallis. Draai het om, en het wordt (bijna) Maria Callas. Maar dat is echt een grapje voor volwassenen, en het hele stukje over de opera 'De Nachtvlinder' (afgeleid van Madame Butterfly, misschien?).

Alhoewel recensies van het boek op internet merken op dat 'De tijd stopt niet voor muizen' weinig nieuws bevat, ik heb er veel plezier aan beleefd. Dit wordt ook vaak gezegd over de boeken van J.K. Rowling, maar dat is een deel van de aantrekkingskracht van zo'n boek; een feest van herkenning! Het verhaal is spannend, de beschrijvingen van de achtergronden knus, en aan het eind komen er genoeg kronkels en verrassingen om de spanningsboog vast te houden.

Leuke feiten:
Michael Hoeve heeft zijn eigen uitgeverij vernoemd naar de naam van Hermux Tantamoqs huisdier, een lieverheersbeestje. In het Engels heet ze Terfle, en dat is de naam van de oorspronkelijke uitgeverij.
In een uitgebreid interview gepubliceerd op de Bookbrowse website, legt Michael Hoeve uit hoe hij het boek geschreven heeft. Hij werkt meestal als creativiteitscoach voor managementtrainingen. In zijn vrije tijd schreef stukjes over muizen en andere dieren in een notitieboekje, gewoon voor de lol. De namen heeft hij verzonnen op vakantie met zijn vrouw, toen ze een anagramspelletje aan het spelen waren. Toen zijn vrouw op reis ging, had hij geen zin om saaie emails naar haar toe te sturen, en begon met een stukje over de muis Hermux Tantamoq. Dit deed hij een tijdje achter elkaar, en ging ermee verder. Toen maakte hij een mooie kaft, maakte er een boek van, en stuurde het naar zijn vrouw als Valentijnscadeau. Hij heeft nog een aantal meer gemaakt en opgestuurd aan andere vrienden. Een boekenverkoper stimuleerde hem om het boek uit te geven, en het werd een succes. Dit interview bevat ook een heleboel leuke creativiteitstips voor kinderen en volwassenen: http://iturl.nl/sn7sWq (bookbrowse.com).

Journal Entry 5 by bookguide at BC meeting 2018 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, July 8, 2018

Released 4 yrs ago (7/8/2018 UTC) at BC meeting 2018 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek is losgelaten voor de volgende BookCrossing challenges:
- The Ultimate Challenge - boeken lezen en loslaten, met bonuspunten voor een maandelijkse thema.
- Reduce Mount TBR (To Be Read) - lezen en loslaten van TBR boeken die al voor eind 2014 op de plank stonden. Mijn leesdoel is 36 boeken.

Journal Entry 6 by wingSmitie1405wing at Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, July 8, 2018
Ik vond de omschrijving bij dit boek zo vreemd dat ik het wel mee moest nemen. Gaat op de leesstapel

Journal Entry 7 by wingSmitie1405wing at Oudenbosch, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, March 1, 2023
Leuk avonturenverhaal. Hermeux start als een muis met een simpele werkroutine, maar raakt verzeild in een avontuur met complotten, magische planten en een heel irritante buurvrouw.

De rare namen vond ik niet heel vervelend, maar het had van mij wel wat minder gemogen.

Journal Entry 8 by wingSmitie1405wing at Kelderman en van Noort in Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, March 25, 2023

Released 2 mos ago (3/26/2023 UTC) at Kelderman en van Noort in Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek gaat mee naar de voorjaarsmeeting in Eindhoven. Veel leesplezier!

Journal Entry 9 by wingFifnawing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Monday, March 27, 2023
Deze bleef liggen aan het einde van de meeting, dus heb ik mij erover ontfermd.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.