Het Mekka Manuscript

by Michel van Rijn | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9058310930 Global Overview for this book
Registered by AnnevO of Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on 4/30/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, April 30, 2007
Volgens de uitgever:
Het Mekka Manuscript is de eerste thriller van een wel zeer opmerkelijke auteur: Michel van Rijn. Berucht en beroemd, verguisd en gevierd, is hij de man over wie een Scotland Yard-agent ooit tegen The New Yorker zei: ‘hij is betrokken bij 90% van alle kunstsmokkelzaken ter wereld en hij zou graag willen beweren dat hij ook bij de resterende 10% betrokken was.’ Het Mekka Manuscript is de eerste in een reeks van thrillers die zich afspelen in de kunst(onder)wereld.

In Het Mekka Manuscript maken we kennis met kunstsmokkelaar Axel de St.Cyr, die na een misgelopen deal in Libië door de plaatselijke Djihad gedwongen wordt te kiezen tussen óf het stelen van het Mekka Manuscript uit het British Museum óf de rest van zijn levensdagen naar de ansichtkaarten in zijn cel te turen. Nadat De St.Cyr erin slaagt het manuscript te ontvreemden én de afgesproken overdracht aan de Djihad te ontlopen, ontpopt zich een razendsnelle pageturner. Heen en weer vliegend tussen Zürich en Malta, Londen en de Dominicaanse Republiek probeert Axel zijn belagers te slim af te zijn en het manuscript te verkopen aan de hoogste bieder. Er is echter een klein probleem: niet alleen de Djihad heeft het op Axel gemunt, maar ook Osama bin Laden, de Mossad en de Art Squad van Scotland Yard. Want in het manuscript staat wie de opvolger van de Profeet zal zijn...

Een streetwise hoofdpersonage, exotische locaties, en een verrassende blik in de keuken van de kunstwereld zijn slechts drie kenmerken van Het Mekka Manuscript. Het is het razendknappe debuut van een geboren verhalenverteller.

Journal Entry 2 by AnnevO at Cinerama in Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, July 5, 2008

Released 15 yrs ago (7/6/2008 UTC) at Cinerama in Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd!
Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard.

Dit boek is losgelaten voor het Nederlandse Bookcrossing Monopoly spel. Onze opdracht voor deze week: Laat een boek los in de bioscoop. Deze kunstsmokkelaar voelt zich vast thuis bij Indiana Jones.

Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Of als je het boek niet wilt lezen,omdat het je smaak niet is, hier melden dat het boek gevonden is? Het zou leuk zijn als je het boek verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.

Het zou nog leuker zijn als je lid wordt van BookCrossing. Dat is gratis en veilig, je emailadres wordt niet doorgegeven.
Dit kan je hier doen: www.bookcrossing.com/join (Engelse pagina). Je kunt dan zelf zien waar het boek na jou naar toe gaat. Je kan ook andere boeken registreren en loslaten, kijk maar eens op www.bookcrossing.nl voor meer uitleg in het Nederlands. Als je lid wordt, zou ik het leuk vinden als je mij, AnnevO, als verwijzer ("referrer") opgeeft, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.

Wil je meer boeken vinden? Kijk dan eens in een officiële bookcrossing zone (OBCZ), bijvoorbeeld in Grand Café Restauarant & Jazzclub Biblio, Van Vollenhovenstraat 15 unit 26-27 te Rotterdam of in een van de vele andere Nederlandse OBCZ's (te vinden via de Nederlandstalige website).

Veel leesplezier,
AnnevO

Journal Entry 3 by hawkey4077 from Spijkenisse, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, July 8, 2008
Found the book on the reading table of a cinema at Rotterdam. Think this is a very nice way of sharing books and also in the true spirit of the internet.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.