Tsaarin kuriiri

by Jules Verne | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 11/30/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, November 30, 2022
Tsaarin kuriiri
Kavaltajan loppu


Keisaristaan luopunut petturiupseeri Ivan Ogarev on nostattanut tataarikaanin kapinaan ja marssii tämän verenhimoisten joukkojen edessä kohti Irkutskia. Tsaarin veli, suuriruhtinas on ollut tarkastusmarkalla Siperiassa ja on nyt vaarassa jäädä loukkoon Irkutskiin. Kaupunkiin johtavat lennätinlinjat on katkaistu, koko Siperia on eristetty muusta Venäjästä. Ainoa keino varoittaa suuriruhtinasta Ogarevista on lähettää matkaan kuriiri. Tehtävään valitaan peloton siperialainen Mikael Strogov, jonka tehtävänä on keinoista välittämättä pyrkiä suuriruhtinaan luokse.

Mikael Strogov joutuu kavaltaja Ogarevin vangiksi, mutta hänen onnistuu paeta kärsittyään sitä ennen tataarikaanin määräämän julman rangaistuksen. Uupumatta hän pyrkii kohti päämääräänsä vierellään karkotetun isänsä luokse Irkutskiin matkaava tyttö, Nadja. Aika ajoin heidän seuraansa liittyy kaksi ulkomaalaista lehtimiestä, jotka ovat tulleet seuraamaan taistelutoimia. Heidänkin apunsa osoittautuu korvaamattomaksi. Päästyään vihdoin Irkutskiin onnistuu Nadjan ja Mikael Strogovin viime hetkellä paljastaa kavaltaja Ogarevin katalat suunnitelmat.

Ranskankielinen alkuteos: Michel Strogoff
Suomentanut: Valfrid Hedman
Tarkistettu 1977

2. painos, Uusi Kirjakerho 1977

– Mökillä vuosikaudet/-kymmenet hyllyssä lojunut kirja pääsee nyt vihdoin kiertoon :)

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, November 30, 2022
Jules Verne (1828–1905) Wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jules_Verne

Tsaarin kuriiri julkaistiin vuonna 1876 ja siksi kertomuksen lukeminen vähän kyllä kiinnostaisi, mutta nyt tuolla itärajan takana huseeraa sen sortin sekopää ja verenhimoinen tsaari, ettei ryzzänmaasta ja ryzzien pahuudesta jaksa enää jokapäiväisten hyökkäys/terrori-isku/kidutus/lastenraiskaus/joukkohauta- jne. uutisten lisäksi kuulla enää vapaaehtoisesti yhtään lisää. Veritsaarin ohella koko ryzzien heimo on vastuussa siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu. Ei tsaari yksinään siellä kansanmurhaa suorita, ei tietääkseni ole raiskannut maassa yhtään lasta eikä omin käsin kiduttanut ja tappanut yhtään ukrainalaista. (Ei ainakaan nyt, KGB:n agenttina on toki aiemmin voinut tappaa.) Jokaisen ryzzän (venäläisille z-kirjain on kovin tärkeä, siksi sanavalinta) kädet ovat veressä.

#slavaukraini
#standwithukraine

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Kaupunginkirjasto in Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, November 30, 2022

Released 2 mos ago (11/30/2022 UTC) at Kaupunginkirjasto in Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vernen klassikkokirja odottaa lukijaa kirjaston kirjankierrätyskärryssä! Nappaa sieltä luettavaa talvi-iltojen iloksi!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/marraskuu -haasteeseen (kansikuva: eläimet).

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.