Kuolema sukupuussa

by Eeva Tenhunen | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 9/12/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, September 12, 2022
Huvilakadun varrella sijaitsevalla sukutalolla on enteellinen nimi: Tuulenpesä. Sinne tullaan ja sieltä lähdetään nopeasti kuin tuuli. Siellä puhutut asiatkin ovat joskus tuulesta temmattuja. Miksi esimerkiksi Emilia-täti, suvun Kirjailijatar ja Boheemi, jatkuvasti valehtelee kertoessaan lapsuudestaan? Tai miksi hän vaikenee tyystin vuoden 1914 tapahtumista? Entä kuka on varastanut vanhat valokuvat Tuulenpesän albumista? Kaikkinainen salailu on tullut talossa niin tavaksi, että kun Emilia vihdoin viimein, 75 täyttäessään, ilmoittaa kertovansa suvulle totuuden omasta elämästään, hänet murhataan.

Romaanin näyttämönä on vehmas kesäinen kylpyläkaupunki ja kertojana Leeni Morelli, Emilian serkuntytär, joka on tullut Roomasta miestään pakoon lapsuudenmaisemiinsa.

Eeva Tenhunen on kirjoittanut intensiivisiä, ihmismielen syvyyksiä halkovia jännitysromaaneitaan jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen kirjojaan ovat Mustat kalat, Keisari seisoo palatsissaan, Nuku hyvin, Punahilkka, Kuolema savolaiseen tapaan, Hyvän tytön hautajaiset ja Viimeinen pari.

WSOY 1985

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, September 12, 2022
Aloittelin tätä tänään vähäsen, kun sain pari muuta kirjaa päätökseen. Menossa on tosin vasta 23/232, mutta kiinnostavalta vaikuttaa :)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 16, 2022
Pikkuhiljaa on kirja edistynyt, vaikka lukuaikaa on viime päivinä ollut olemattoman vähän. Olen nyt sivulla 134/232 ja murhaa vielä odotellaan...

Äskettäin kirjassa mainittiin ikkunaliimapaperit, mahtaako monikaan crossari enää tietää, mitä ne ovat ;) Meillä niitä mökillä yhä on, vaikka emme nykyisin otakaan tuplia pois kesäksi emmekä vaihda tuuletusikkunoiden toista lasia hyttysverkkoon. Syynä on paitsi laiskuus, vielä enemmän se, että ikkunanpuitteet alkavat olla siinä kunnossa, että jos niihin koskee, ne hajoavat.. Kolmisen vuotta sitten avasimme kesähelteellä toisen tuvan tuuletusikkunoista – ja tarvitsimme puusepän sulkemaan sen :O

Arhippa käyttää tässä aika paljon sulkeita, mutta ne liittyvät Leenin ajattelemisiin eivätkä ärsytä ollenkaan yhtä paljon kuin Colin Dexterin asioita ikään kuin ulkopuolisena kuvaillessaan käyttämät sulkeet.

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 17, 2022
Luin kirjan äsken pihalla loppuun – juuri ajoissa, sillä heti luettuani alkoikin tihuuttaa vettä. Kirja olisi toki tullut päätökseen reilusti ennen sateen alkamista, jos en siinä välillä oli käynyt tiirailemassa parinkymmenen kurjen auran pyörimistä edestakaisin, noukkimassa kahta ämpärillistä mätiä omenoita omenapuiden alta ja saarnaamassa tammen oksalla tammenterhoa mutustelevalle oravalle turvallisesta liikkumisesta :D Sydän meinaa pysähtyä joka kerta, kun kuulen sen juoksevan liiterin peltikaton reunaa pitkin (liiteri ei näy siihen kohtaan, missä meillä on pihakalusteet, syreenit ovat välissä, mutta oravan kynsien rapina kuuluu). Lähimpään tammeen on liiterin päädystä monen metrin matka, mutta niin vain se loikka tänäänkin onnistui. Mutta varovaisempi se saisi olla. Ja onko vihreiden tammenterhojen syöminen terveellistä, eikö niistä tule mahanpuruja? Omenapuut ovat täynnä omenoita, niin että osa oksista on taipunut maahan saakka, mutta ehkä orava haluaa vaihtelua ruokavalioonsa..

Olen kovasti tykästynyt Arhipan tyyliin, mutta tässä kirjassa juoni ei ollut ihan parhaimmillaan. Sukutalo Tuulenpesä vaikutti kyllä aivan ihanalta paikalta ja boheemi emigranttitäti Emilia oli virkistävä tapaus :D

Sitten sellainen pieni tätihuomautus kaikille nuorille naisille (ja miksei myös miehille): Sivujen 37–38 tilanteessa ainoa oikea ratkaisu on pakata kimpsut ja kampsut ja poistua takavasemmalle tai ihan mihin suuntaan tahansa, mutta pois suhteesta. Jos lyö kerran, lyö toisenkin. Kun tuo raja on ylitetty, kynnys väkivaltaan madaltuu joka kerran.

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 17, 2022

Released 2 mos ago (9/17/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 6 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, September 28, 2022
Vanhan suvun erikoisia tapahtumia. Suunsoittoa, kiusantekoja, murhiakin. Jännittävä, kannattaa lukea!

Journal Entry 7 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, September 28, 2022

Released 2 mos ago (9/28/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Parin luetun kirjan palautus.

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 29, 2022
Kirjan matka jatkuu ylihuomenna..

Released 2 mos ago (10/1/2022 UTC) at Makulihan tilapuoti ja kahvila in Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tenhusta tarjolla huomisessa BC-miitissä!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/lokakuu -haasteeseen (jännitys).

Journal Entry 10 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, October 8, 2022
Annelis toi tämän Turun kierrätysmiittiin, koska oli toivelistakirjani.🙂

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.