ΗΔΟΝΟ-Α-ΒΛΕΨΙΕΣ

Registered by StrangeEmily of Trikala, Trikala Greece on 8/17/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by StrangeEmily from Trikala, Trikala Greece on Wednesday, August 17, 2022
Δυσκολεύτηκα κάπως από τον τρόπο γραφής και το άφησα στη μέση.... Ελπίζω να το βρει κάποιος που θα το εκτιμήσει περισσότερο.

Στη συλλογή αυτή ο Β. Π. Κ. (επανέρχεται με 15 αφηγήσεις και μία ποιητική ελεγεία που φέρουν το ιδιότυπο ύφος της γραφής του. Ιστορίες ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, διαθλασμένες μέσα από ποικίλες αφηγηματικές οπτικές και συχνά φορτισμένες από το τοπικό χρώμα, το τοπίο και το έντονα αυτοβιογραφικό στοιχείο, διαδραματίζονται σε πόλεις και επαρχίες, κυρίως στις δευτέρες. Διαπλέκονται και συνομιλούν διακειμενικώς με μυθιστορηματικά κείμενα, εκκλησιαστικό λόγο, ποιητικά θραύσματα, πολιτικά γεγονότα, πολιτιστικά και υπερφυσικά συμβάντα, αλλά και με την τοπική τους ιστορία. Ο συγγραφέας, άλλοτε με υποδόρια και άλλοτε με διάχυτη ειρωνεία και αυτοσαρκασμό -ωστόσο με διάθεση αναστοχαστικά ποιητική- διασώζει στο τώρα της αφήγησης μνήμες, συμβάντα και στιγμές από τη διαπλοκή του ανθρώπινου με το φυσικό, το υπερφυσικό και το Θείο, αναδεικνύοντας τις λεπτές αποχρώσεις του σημαντικά εφήμερου, και για το λόγο αυτό, πολύτιμου, όσο και μυστηριώδους στοιχείου της ανθρώπινης εμπειρίας σε όλες της τις εκφάνσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στη μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού. Καλή τύχη βιβλιαράκι!

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookcrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.