Klimaat positief

by Melissa Oosterbroek | Nonfiction |
ISBN: 9464351780 Global Overview for this book
Registered by MelissaOosterbr of Haarlem, Noord-Holland Netherlands on 5/24/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by MelissaOosterbr from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, May 24, 2022
Hier ben ik erg positief over

Lieve lezer, je hebt het boek te pakken wat ik zelf heb geschreven en nu vrijlaat via mijn eigen planten en boekenbieb :D. Het spel, zo leef je duurzaam heb ik ondertussen uitgespeeld al maak ik nog fouten.

Journal Entry 3 by wingestroocloeckwing at Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, June 15, 2022
Ik was heel blij met de ‘duurzame minibieb Leidsebuurt’ in de Gasthuislaan, en nog blijer toen ik daar een BC boek zag liggen. En hoe toevallig: de beheerster is de schrijfster van dit boek. En nog toevalliger: ik ken haar huis. Ja, haarzelf niet, maar wel haar duurzame huis, want dat heb ik bezichtigd tijdens een Dag van de Bouw een paar jaar geleden. Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar dit boek, want de schrijfster spreekt duidelijk uit ervaring!

Journal Entry 4 by wingestroocloeckwing at Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Monday, June 20, 2022
Ik begon met bovengemiddelde belangstelling aan dit interessante boek. Oosterbroek legt hierin uiterst gedetailleerd uit hoe wij allemaal op onze eigen vierkante meter een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van de CO2. Ze begint met een mijns inziens onderbelicht onderwerp: hoe we CO2-opname kunnen vergroten met onze eigen groendaken, geveltuinen, moestuinen, en zelfs kamerplanten.  Bij dat laatste had ik nog niet zo stilgestaan! En: gebruik vooral olivijnzand en de zoekmachine Ecosia! Ze gaat verder met de CO2-uitstoot verminderen door allerlei bekende (o.a. zonnepanelen, warmtepomp) en (mij) onbekende maatregelen: (o.a. infraroodverwarming, duurzame tandarts en kapper zoeken). Ook krijg je tips hoe je stap voor stap je gedrag kunt veranderen.

Elke maatregel wordt gedetailleerd uitgelegd, ondersteund door uitzonderlijk gedetailleerde rekenmodellen om bijvoorbeeld de CO2-opname per kamerplant of houten meubel te kunnen berekenen,  de uitstoot van je kopje koffie en je batterijen, en de CO2-besparing van groen bankieren en verzekeren. Hiermee kun je de kengetallen van jouw CO2-footprint berekenen, onderverdeeld in mobiliteit, wonen, eten en drinken, kledingen verzorging, etc.  Ik was diep onder de indruk!

Minder

Dit boek leidt ongetwijfeld tot minder CO2-uitstoot, maar er zijn ook wat mindere zaken aan het boek zelf . Ten eerste zijn veel voorbeelden en tips gelieerd aan Haarlem, de woonplaats van Oosterbroek, en die van mij. Geweldig voor mij, iets minder als je niet in Haarlem woont. Ten tweede de uitvoering: ik vond erg veel typefouten (d/t en spatiegebruik) en veel verkeerde referenties bij de boeken waarnaar wordt verwezen. Stephan Covey. Gladwall. Start with the Why. De donut economie. Daarnaast staan er ook veel typefouten (copy-paste-fouten) in de tabellen. Dit soort zaken levert bij mij altijd een wat ongemakkelijk gevoel op: als je in de tekst zoveel fouten maakt, zijn je berekeningen dan wél goed? Hoe het ook zij, het boek levert je zeker veel inspiratie op om CO2-bewuster te leven.

Ik vond het inspirerend en praktisch.

Released 1 wk ago (6/20/2022 UTC) at Stoofsteeg 35-49 minibieb / LFL (niet openbaar) in Haarlem, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hey daar vinder!

Je hebt me gevangen!

Meld hier op de site dat ik bij jou ben, dat kan met een avatar, maar eventueel óók anoniem. In ieder geval gratis, zonder SPAM en zonder verplichtingen!
Lees mij en laat mij dan weer vrij. Mijn voorgaande lezers kunnen mijn reizen volgen, en als je je registreert bij BookCrossing kun jij ook mij en je andere boeken volgen over de wereld! Iedere keer dat het boek opgepikt, gelezen en vrijgelaten wordt, krijg je een emailtje.

Vrijlaten kun je doen door mij naar de vindplek terug te brengen,
óf je geeft me door aan een vriend/vriendin, je tante of neef,
óf je laat me ergens los in het wild, bijvoorbeeld op het station of op een bankje.
Neem me mee op vakantie! Of laat me achter op je werk. Of bij de tandarts....
Wat jij wilt! Zet me echter niet in je kast, daar word ik ongelukkig van... :-(

Want ik hou van reizen! Veel leesplezier met mij!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.