Lol V. Steinin elämä

by Marguerite Duras | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9511085468 Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 5/20/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, May 20, 2022
Alkuteos Le ravissement de Lol V. Stein, 1964. Otava, 1986. Suom. Annikki Suni. Kovakantinen, 154 s.

Takakansi:
Lol V. Steinin merkitsevä elämä alkaa hetkestä, jolloin viimeiset vieraat astuvat kynnyksen yli T. Beachin kasinolle. Tanssiaiset kestävät aamukoittoon – ja auringon noustessa nuori tyttö on täydellisesti muuttunut.
Sinä yönä Lol Valerie Stein menettää komean rakastettunsa, näkee ja kokee jotain, joka ei jätä häntä koskaan.
Kymmenen vuoden kuluttua Lol V. Stein palaa kotikaupunkiinsa. Hän on mennyt naimisiin, saanut kolmea lasta, hänen elämänsä on järjestyksessä, onnellistakin. Tahtoen tai tahtomattaan hän alkaa kuitenkin jäljittää nuoruutensa kokemusta. Vaistonvaraisen määrätietoisesti hän valitsee ihmiset, sankarin, näytelmän kulissit ja saa aikaan juuri sen minkä on pakko tapahtua.
Lol V. Steinin elämä on romaani nuoruuden intohimosta ja pettymisestä, ja niiden jäljistä naisen elämässä. Yhtä vahva ja upea lukukokemus kuin Durasin aikaisemmin suomennettu, Goncourt –palkinnolla palkittu Rakastaja.

***
Luettu toukokuussa 2022.

Olen pari Durasin romaania lukenut ennen tätä ja niistä on jäänyt vähän ahdistava ja tunkkainen olo. Jotain kiehtovaa Durasin tyylissä kuitenkin on, niin että olen halunnut lukea lisää. Tästä pidin nyt selvästi enemmän kuin niistä aiemmista. Voi tietysti olla, että olen oppinut lukemaan hänen kirjoitustyyliään, sillä ainakaan tässä kirjassa tekstin kanssa ei saanut hätäillä. Jotenkin tämä kirja tavoittaa sellaista tunnelmaa, mitä on vaikea sanoilla kuvailla. Häilyväisiä ajatuksia, ihmismielen kummallisia syövereitä ja itsensä huijaamista. Yhtenä teemoista ajattelin olevan sen, kuinka teemme omasta elämästämme itsellemme tarinan. Mitä siihen tarinaan ottaa mukaan, miten muisti toimii ja valikoi ja muuntelee. Ja mitä vaikutuksia sillä on omiin ajatuksiin, valintoihin, ym, millaisen tarinan on itsesään tehnyt. Surullinen tarina, mutta itselle jäi jotenkin positiivisen pohdiskeleva olotila tämän jälkeen.

Romaanien lisäksi olen lukenut Durasin teoksen Jokapäiväinen elämäni, missä hän kertoo elämästään ja ajatuksistaan ja samassa yhteydessä hänen rakastajansa Yann Andréan Duras rakastettuni
ja ne olivat molemmat oikein mielenkiintoisia.

Released 1 mo ago (5/23/2022 UTC) at Minna Canthin puisto in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Minna Canthin patsaalla. Hyviä lukuhetkiä löytäjälle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.