Leinikkimekko

by Eppu Nuotio | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9789512422920 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 5/17/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 17, 2022
Kustantajan esittely:

"Raakel Oksa saa kunnostusprojektikseen kahden asunnon yhdistämisen Töölössä. Raakelin ja hänen luottoremontoijansa Dannen purkaessa väliseinää he löytävät rakenteista peltisen keksipaketin, johon on säilötty katkaistu letti ja leinikkimekko.
Kesällä 1960 lahjakas viulistityttö matkustaa Kainuusta Helsinkiin kesäkurssille saatuaan maakuntajuhlassa stipendin. Hilkka asettuu vanhapiikatätinsä asuntoon. Unelmien kesä, jolloin Hilkka omistautuu viulunsoitolle ja ensirakkaudelle, päättyy kuin saksilla leikaten.
Eppu Nuotion dekkarisarjan avaus esittelee intohimoisen käsityöläisen, Raakel Oksan, joka puusepän työnsä ohessa tempautuu selvittämään rikoksia eri kaupunginosissa. Raakel Oksan tähdittämä sarja sammuttaa janon, jonka Nuotion Ellen Lähde -sarja jätti lukijoihinsa."

Gummerus, 2022.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, June 28, 2022
Viihdyttävä ja suorastaan lempeä pehmodekkari, jossa rikoksilla ei mässäilty. Puuseppä Raakel Oksa tuntui hyvin inhimilliseltä tyypiltä, ja pidin sekä puusepän työn että Töölön elävästä kuvauksesta. Apollonkadun ympäristö on minulle aiemmista elämänvaiheista tuttu, mikä ehkä sinänsä toi tarinan hyvin lähelle. Lopusta löytyi yllättävä linkki Nuotion aiempiin kirjoihin, joista niistäkin olen pitänyt. Raakel Oksan elämästä haluan jatkossa lukea lisää.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Syntymäpäiväryhmä, Birthday present -- Controlled Releases on Thursday, July 21, 2022

Released 4 mos ago (7/24/2022 UTC) at Syntymäpäiväryhmä, Birthday present -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Paljon onnea!

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 10, 2022
Kiitos toivekirjasta, joka onkin varsin uusi!

Journal Entry 5 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 9, 2022
Tämä oli mukavan leppoisa dekkari. Nuotio on onnistunut ympäristön kuvaamisessa, vaikka lukemistani varmasti helpotti, että tunnen Töölöä ennestään. Positiivista on myös se, että naisella on kirjassa ammatti, joka mielletään usein hyvin miehiseksi. Itse en tiedä puusepän työstä mitään, mutta kuvaus vaikutti hyvin uskottavalta. Syylliseksi riitti ehdokkaita ja yllätys olikin melkoinen, kun se selvisi. Helsinki taitaa nykyään elää niin ympäri vuorokauden, ettei yksityinen yöllinen ajelu ratikalla olisi enää mahdollinen, mutta sellainen olisi kyllä mielenkiintoinen.

Lii5an Kouluhaasteessa tämä kuuluu tietysti käsityöhön, sillä puuseppä saa ryhmänsä kanssa keittiön kaapit ja muutenkin koko remontin valmiiksi.

Journal Entry 6 by Saka74 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 12, 2022

Released 2 mos ago (9/13/2022 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toiveyllätys!

Journal Entry 7 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 14, 2022
Kiitos toivekirjasta, Saka!
Tämä vaikuttaa oikein mukavalta tarinalta.
Oli hauska tavata!

Journal Entry 8 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 14, 2022
Koska kirjalla on monta toivojaa, luinkin sen heti. Otan kirjan mukaan Porvooseen. Ainakin Paulanni on tulossa sinne.
Minäkin pidin ympäristön kuvauksesta tarinan lisäksi. Olen hiljattain liikuksinut noilla kulmin Töölössä ja aiemminkin joskus. Mukava pehmodekkari. Toivottavasti sarjaan tulee lisää osia. Loppukohtaus tavallaan lupaa jatkoa.

Lii5an Kouluhaaste: Käsityö nyt tuli vähän toiselta alalta kuin etukäteen ajattelin. Minullahan on niitä tilkkutöiden tekijöistä kertovia kirjoja lukujonossa. Tämä kuuluu kuitenkin myös käsityöhön, sillä puuseppä saa ryhmänsä kanssa keittiön kaapit ja muutenkin koko remontin valmiiksi.

Journal Entry 9 by wingAnneliswing at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 17, 2022

Released 2 mos ago (9/17/2022 UTC) at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja Paulannille, ole hyvä! Tätä toivoo moni muukin, mutta sinut tapaan ensin.
Mukavia lukuhetkiä!

Journal Entry 10 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 17, 2022
Kyllä minua tänään hemmoteltiin toivekirjoilla. Kiitos Annelis, tämä menee nopeasti lukuun.

Journal Entry 11 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 30, 2022
Ja aika nopeasti tämä tulikin lukuun. Olipa pirteää, että päähenkilönä oli työlleen omistautunut yrittäjä-puuseppä. Kuten aikaisemmilla lukijoilla, Töölö tuli tutuksi, kun asuin melkein koko opiskeluajan Oksasenkadun lähikadulla. Ja pitkään juuri tuollaisessa isossa asunnossa, jota Raakel remontoi - tosin vain sen yhdessä pienessä huoneessa alivuokralaisena.

Kouluhaaste: käsityö, sillä puuseppä tekee kaappeja ym valmiiksi.
Jatkoa Raakelin puusepäntöille ja mysteerien selvittämiselle odotellessa kirja matkaa Tammelaan Taryalle, jonka toivelistalla se on.

Journal Entry 12 by wingPaulanniwing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 30, 2022

Released 2 mos ago (10/1/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Leppoisia lukuhetkiä toivelistakirjan seurassa.

Journal Entry 13 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, October 5, 2022
Sain Leinikkimekon viime lauantain Tammela-miitissä. En ole tykännyt ollenkaan kaikista Nuotion dekkareista, valtaosasta toki, ja kiva on nyt tutustua Raakel Oksaan :)

Kivaa oli myös kahvitella crossarien kanssa tässä kotikulmilla :) Eikä kukaan pyörtynyt nähdessään kirjasäkkini! :D

Kiitos toivelistakirjasta ja miittiseurasta! Otetaan ensi kesänä uusiksi :)

Journal Entry 14 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, October 7, 2022
Luin äskettäin loppuun Arhipan dekkarin Parhain sä oot ja jatkoin Varpu Ahavan parissa heti perään seuraavassa dekkarissa Unet ansaa asettaa. Hirmuisen hyvin olen viihtynyt Naantalissa ja Turussa, vaan nyt on jätettävä Arhippa ja siirryttävä Helsinkiin. Tarkoitus on ehtiä lukea tämä huomisen aikana, sillä sunnuntaina saisin kirjalle kuriirin ;)

Journal Entry 15 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, October 8, 2022

Released 1 mo ago (10/9/2022 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Leinikkimekko on minulla vielä kesken (101/233), mutta teen vapautuksen jo nyt, koska aamulla ennen Forssaan lähtöä en enää ehdi. Pippis lupautui – jälleen kerran! – kuriiriksi Turun suunnan crossareille ja tämä on Piikun toivelistalla :)

Olen tässä viime kuukausina lukenut useamman Pirkko Arhipan kirjan ja tämä on mukavan samantyylinen, joskin noissa viimeksi lukemissani rikoksia ratkoo poliisi, Varpu Ahava. Tapahtumapaikat ovat tässä kiinnostavia, niin Töölö kuin Helsinki muutoinkin. Rosalakin on mainittu, siellä olen kerran käynyt, kun veneemme ei päässyt tuulisen sään takia Bengtskäriin. Hilkalle on luvattu yksityinen ratikka-ajelu ja sellaisella olen minäkin ollut vuosia (kuusi-kahdeksan?) sitten. Geokätköilijöillä oli nimittäin tapana tehdä itsenäisyyspäivän ajelu ja sillä viimeisellä kerralla olin minäkin mukana. Sille illalle sattui hirmuinen lumipyry eikä lumisista ja väkimäärän takia huurustuneista ikkunoista nähnyt ulos, joten reitistä ei jäänyt kummoistakaan mielikuvaa, vaikka kuski kyllä selosti, missä mentiin. Pyhäiltana oli sen verran vähemmän liikennettä, että raiteet ehtivät peittyä lumeen ja välillä kuski tiedottikin, että "oli tässä kohtaa ainakin ennen raiteet" :D Katajanokan terminaalin edustalla ajossa oli jonkinlainen tauko (tupakkasellainen?), ratikan avoimista ovista näin terminaalirakennuksen :)

Klossi täytyy googlata, sillä yhdistän sanan ainoastaan pyöräilyyn :D

Forssassa ei näytä olevan kahvittelupaikkoja liiemmin avoinna sunnuntaisin.. Saa nähdä, minne pippiksen kanssa huomenna päädymme :D

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/lokakuu -haasteeseen (jännitys).

* * * * *
Edit: Aamuyöhön saakka meni Leinikkimekon kanssa, vaikka kirja onkin nopealukuinen. Tarina on sujuvasti kirjoitettu ja sinänsä ihan ok, mutta vaikkapa niihin Arhipan kirjoihin verrattuna jotenkin väritön. Ihmisistä puuttui särmä! Ehkä sitä on luvassa seuraavissa osissa, kun alkututustuminen Raakeliin ja hänen lähipiiriinsä on nyt suoritettu ;)

Tutut paikat miellyttävät aina lukijaa ;) Tässä mainittiin muun muassa Maunulan maja, jossa olen aikana ennen koronaa käynyt kahvittelemassa sekä järjestänyt helmikuussa 2013 (juu, ajankohta piti tarkistaa, en muistanut sitä) noin 120 hengen miitin, kun Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset järjestivät eri puolilla Suomea geokätköilytapahtumia YHDESSÄ-teemalla.

Kirjassa mainitusta dokumentista tuli mieleen tv:n uutispätkä ehkä parin vuoden takaa, jossa alakouluikäinen poika esitteli makuupaikkaansa. Hän nukkui kesät talvet teltassa parvekkeella ja oli niin tottunut siihen, ettei halunnut sisälle. Reipasta meininkiä!

Edit 2: Kaivelin tuon uutisjutun:
10-vuotias Leo Ampuja on nukkunut ulkona yli vuoden: ''Pitäisi tulla maailmanloppu, etten enää nukkuisi teltassa''

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.