De MULO

by Wim Daniëls | Nonfiction |
ISBN: 9789044637113 Global Overview for this book
Registered by wingHoisvolbuukskeswing of Helmond, Noord-Brabant Netherlands on 5/5/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingHoisvolbuukskeswing from Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, May 5, 2022
Van 1857 tot 1968 kende Nederland de mulo, het meer uitgebreid lager onderwijs. Het is een onderwijstype geweest waar vooral arbeiderskinderen en kinderen van kleine middenstanders – jongens en zeker ook meisjes – veel baat bij hebben gehad. Vaak kregen deze kinderen vanuit de lagere school een lager schooladvies dan kinderen uit meer welgestelde families, ook al waren de intellectuele capaciteiten gelijk. Voor hen geen gymnasium, hbs of mms, maar de mulo, de ambachtsschool of de huishoudschool. Maar de mulo bleek geen verkeerde opleiding te zijn. ‘Daar leerde je tenminste wat’, werd vaak gezegd. Een mulo-opleiding bood velen een goede basis voor een mooie maatschappelijke carrière. Nederland heeft in de loop van de tijd ook niet minder dan drie premiers gehad met een mulo-opleiding. In dit boek wordt de kleurrijke en bijzondere geschiedenis van de mulo op toegankelijke wijze uit de doeken gedaan. Tjee, zat dat zo met de mulo, zullen veel lezers zeggen. Ja, zo zat het.

Leuk om even door te spitten na 4 jaar MULO doorlopen te hebben. En ja het was goed en uitgebreid onderwijs. Met 12 vakken was het inderdaad regelmatig "stampen", de HAVO-top erna (klas 4 en 5, met 6 vakken) kon ik op mijn sloffen aan!

Journal Entry 2 by wingHoisvolbuukskeswing at OBCZ-Hortensia in Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Friday, June 24, 2022

Released 1 mo ago (6/24/2022 UTC) at OBCZ-Hortensia in Helmond, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Aanvulling van de mini/tuinbieb.
Goede reis verder boek - Veel leesplezier vinder!

Journal Entry 3 by JP-tje at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, June 26, 2022
Gevangen in het vogelboekenhuisje bij hoisvolbuukskes.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.