Tamara

by Eeva Kilpi | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingmyrtilluswing of Pori, Satakunta Finland on 2/20/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingmyrtilluswing from Pori, Satakunta Finland on Sunday, February 20, 2022
Kahdeksas painos. WSOY, 1987.

Tamara on suhteesta toiseen heittäytyvä elämäntaiteilija, joka toteuttaa itseään rakkauden alueella. Hän kokee inhimillisen kiintymyksen moninaiset asteet ja vivahteet normeista piittaamatta, luulotellen olevansa vapaa ja haavoittumaton. Tamaran rakkauksia seuraa arvoituksellinen kertoja-minä, hänen uskottunsa. Tälle syrjässä eläjälle ystävättären kokemukset ovat omakohtaista todellisuutta. Näiden kokemusten kautta hän pohtii ihmissuhteiden ongelmallisuutta, mikä juuri rakkaudessa ilmenee keski-tetyimmissä muodoissaan.
Tamara tarjoaa eroottisten elämysten iloa kielen ja fantasian välityksellä. Se on rakkauden lämmin, intiimi puolustuspuhe, arkaluonteisen aiheen raikas ja hienoistunut toteutus. Tamarassa Eeva Kilpi on avoimempi ja rohkeampi kuin koskaan.

Journal Entry 2 by wingmyrtilluswing at Pori, Satakunta Finland on Sunday, February 27, 2022
Kerroin eräälle ystävälleni lukevani Eeva Kilven Tamaran, jonka löysin kirppikseltä. Hän ihmetteli, etten ole lukenut sitä jo 1970-luvulla. En ollut. Sen sijaan olen silloin lukenut kylläkin Tytti Parraksen Jojon ja Erica Jongin Lennä, uneksi.
Kirjan kannessa kirjaa kuvaillaan: "Hienostunut eroottinen romaani - kansainvälinen menestys." Kyllähän kirjassa kuvaillaan eroottisuutta, mutta mielestäni se on ennen kaikkea kirja rakkaudesta, kykenemättömyydestä rakkauteen (joko henkisesti tai fyysisesti) ja rakkauden etsimisestä. Onneksi kirja sisältää runsaasti keskustelua ja pohdintoja mm. luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, kaduilla toikkaroivista yksinäisistä kavereista, lapsettomuudesta, hylätyksi tulemisesta ... Jos näitä pohdiskeluja ei kirjassa olisi ollut, en olisi jaksanut lukea sitä loppuun. Kirjan voi luokitella kuuluvaksi feministiseen kirjallisuuteen. Tamara on oman tiensä kulkija, joka tietää mitä haluaa ja mitä ei. Teoksesta löytyy myös onneksi huumoria ja iloa.
No kannattiko lukea vasta lähes seitsemänkymppisenä? No kannatti, kirja on ajaton. Sen puhutteleva teksti sopii aivan hyvin nykyaikaan. Muistaakseni Eeva Kilpi jossain Suomen kuvalehden haastattelussa ihmetteli, miksi Tamarasta ei ole otettu viime aikoina uutta painosta. Niin minäkin ihmettelen.

Minut yllätti täysin nimettömän kertojan ajatus kirjan lopussa: "Vai kuvittelinko vain? Niin kuin kaiken muunkin."


Journal Entry 3 by wingmyrtilluswing at Kolme kuningasta -veistos in Kankaanpää, Satakunta Finland on Thursday, August 25, 2022

Released 3 mos ago (8/25/2022 UTC) at Kolme kuningasta -veistos in Kankaanpää, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kolme kuningasta, Liv Due

Journal Entry 4 by Vinha_E at Kankaanpää, Satakunta Finland on Thursday, August 25, 2022
Kiitos Myrtillus, kun vapautit kirjoja tänne. Otin tämän mukaan Kolme kuningasta -patsaalta.

Journal Entry 5 by Vinha_E at Hotelli Scandic Paasi in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 29, 2022

Released 2 mos ago (9/29/2022 UTC) at Hotelli Scandic Paasi in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätin kirjan hotellin aulaan pöydälle. Lukuiloa löytäjälle!
(En saa tuota kuvaa oikeinpäin.)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.