Vijf kwarten van de sinaasappel

by Joanne Harris | Literature & Fiction |
ISBN: 9032508156 Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 1/17/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Monday, January 17, 2022
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en ind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative Chaos


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Monday, January 24, 2022
Beschrijving
De zwijgzame Framboise runt een succesvolle crêperie in Les Laveuses aan de Loire. Vanwege haar moeders rol in de oorlog houdt ze haar ware identiteit verborgen voor de dorpsgenoten. Maar niemand kan het verleden ontvluchten of ontkennen. Met de hulp van het dagboek van haar moeder - met recepten en memoires - komen de herinneringen aan haar jeugd terug. En... leert Framboise de hele waarheid kennen.Recensie(s)
NBDBiblion recensie
Als Framboises moeder Mirabelle sterft, laat ze haar zoon Cassis de boerderij na, Framboises zus Reine-Claude het fortuin in de wijnkelder, maar aan haar lieveling Framboise slechts haar plakboek met recepten en persoonlijke aantekeningen, en een fles met een truffel. Waarom? Framboise keert later als weduwe terug naar haar geboortedorp aan de Loire en begint in de oude familieboerderij een creperie met behulp van haar moeders recepten. Ze houdt geheim dat ze de dochter is van Mirabelle Dartigen, door de dorpelingen nog steeds gehaat want verantwoordelijk gehouden voor de verschrikkelijke tragedie die het dorp tijdens de Duitse bezetting trof. Maar Framboise merkt dat het verleden zich niet zo makkelijk vergeten laat; met behulp van haar moeders receptendagboek weet ze de gebeurtenissen van toen, waarin een sinaasappel een cruciale rol speelt, te ontsluieren. Boeiend en sfeervol geschreven verhaal met als achtergrond het Franse dorpsleven, dat afwisselend in het heden en in de Tweede Wereldoorlog speelt. Minder luchtig dan Harris' succesvolle, verfilmde roman 'Chocolat', maar het leest even makkelijk weg. Derde boek in Harris' drieluik (1: 'Bramenwijn', 2: 'Chocola' ) waarin culinaire zaken en Frankrijk een belangrijke rol spelen. Pocketeditie.

(Biblion recensie, Redactie)

Mijn mening:
opnieuw een fijn boek van een van mijn favoriete schrijfsters, Joanne Harris. Plezierige mix van historie, Franse sfeer, culinaire genoegens en intriges..... En wat weer een prachtig omslagontwerp...lees vooral ook haar andere boeken zoals Stranddieven (mijn favoriet), Bokkensprongen (eindelijk eens een leuke verhalenbundel) en natuurlijk Chocolat en de vervolgdelen zoals: Rode Schoenen!

Released 4 mos ago (1/24/2022 UTC) at Buurtbieb Buiten Gewoon, Savornin Lohmanlaan 71 in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

De loop zit er weer in, bij buurt bieb Buiten Gewoon. Regelmatig krijg ik nieuwe boeken binnen, en die zet ik dan zo snel mogelijk weer in de kast, voorzien van een BCID-nummer....laat u weten dat het boek veilig is bij u? en wat u ervan vindt??

Veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.