Esau

by Philip Kerr | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingNordpiratwing of Bromma, Stockholm Sweden on 10/25/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingNordpiratwing from Bromma, Stockholm Sweden on Monday, October 25, 2021
Den världsberömde bergsklättraren Jack Furness håller på att bestiga en av Nepals högsta toppar när en lavin drar ner honom i en glaciärspricka. I isen finner han fragment av en skalle som är märkligt välbevarad, och vid hemkomsten visar han den för sin före detta flickvän Swift, forskare vid Berkeley. Skallen, konstaterar hon, är ett sällsynt exemplar av en tidig apmänniska, som vetenskapen ännu inte har klassificerat. Hon upptäcker också att den inte alls är miljontals år gammal. Tillsammans utrustar de en expedition till Himalaya. Men ett kärnvapenkrig hotar att utbryta mellan Indien och Pakistan, och de politiska oroligheterna gör resan vansklig. Jack Furness misstänker också snart att en av expeditionsmedlemmarna har ett eget, mörkt syfte med resan.

Journal Entry 2 by wingNordpiratwing at Bromma, Stockholm Sweden on Wednesday, April 13, 2022
Jag måste erkänna att jag är en smula oklar över varför jag ens började läsa den här boken, för jag trodde inte att den skulle vara bra! Den är kanske inget litterärt mästerverk, men den var inte så usel som jag fruktade. Jag kände för att läsa nån slags ospecifik spänningsroman och jag är väldigt fascinerad av de höga bergskedjorna och bergsområdena.
Jag gillade de vetenskapliga och tekniska utvikningarna, även om de kanske inte alltid följer verkligheten. Trots att handlingen urartar i fantasi är det lite kul och fantasieggande grepp av författaren att blanda verklighet och fiktion sådär om man är på det humöret, och det var jag ju.
Jag gillade inte slentriansexismen och funderade ett par gånger på att sluta läsa. Det händer att jag tänker att jag är färdig med att läsa manliga författare; mäns beskrivningar av kvinnor är tyvärr ofta så himla pinsamma och så även här. Ibland tyckte jag också att författaren "försökte för mycket" och klämde in för många idéer och trådar, men faktiskt knöts de ihop acceptabelt på slutet.
Jag har inte hittat så många böcker som utspelar sig i Himalaya, men jag skulle gärna hitta och läsa fler.

Journal Entry 3 by wingNordpiratwing at Folkskolegatan / shelf under the tunnel in Södermalm, Stockholm Sweden on Thursday, September 29, 2022

Released 2 mos ago (9/29/2022 UTC) at Folkskolegatan / shelf under the tunnel in Södermalm, Stockholm Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Hej du som hittar boken!
Välkommen till bokens journal! Var snäll och skriv en liten anteckning om var du hittade boken någonstans.

Välkommen hit till BookCrossing också!
Titta gärna runt lite på sidan BookCrossing.com.
Du kan antingen registrera dig som medlem eller välja att vara anonym upphittare. Bookcrossing lämnar inte ut din e-postadress till någon! Jag har aldrig fått spam eller oönskad e-post på grund av bookcrossing.

Besök gärna forumet för skandinaviska medlemmar:

http://www.bookcrossing.com/forum/31

Trevlig läsning!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.