Heida - Lammaspaimen maailman laidalta

by Steinunn Sigurdardottir | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 978951355380 Global Overview for this book
Registered by Smabbe of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/13/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Smabbe from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 13, 2021
Heida jätti lupaavan mallinuran New Yorkissa ja muutti Islantiin paikkaan, jota kutustaan "maailman laidaksi". Hän palasi sukutilalleen ja otti yksin hoitaakseen paitsi tilan, myös 500 lampaan lauman.
Kansainväliseksi bestselleriksi noussut teos kuvaa elämää jäätiköiden äärellä, Katla-tulivuoren kupeessa. Se maalaa vaikuttavan muotokuvan karismaattisesta nuoresta naisesta. Heidan juurevat ja arkisen ilakoivat tarinat herättävät henkiin myyttisen Islannin ja sen jylhän luonnon.
---
Jäin kyllä miettimään, että miten kauan Heida jaksaa tuolla tahdilla, mitä kirjassa kerrotaan. Tosin hän kyllä haaveili helpommasta elämästä vuosien karttuessa. Pienet runot olivat hauskoja.

Journal Entry 2 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 14, 2021

Released 10 mos ago (10/14/2021 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee toivelistakirjana seuraavalle lukijalle. Mukavia lukuhetkiä ja ihanaa syksyä.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, October 22, 2021
Kävimme tänään hakemassa postit kaupungista ja sanomalehtien ja muun seassa oli Heida :) Kiitokset toivekirjasta sekä hienosta ruskakortista! Mukavia syyspäiviä sinullekin!

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, June 20, 2022
Otin kirjan lukuun tavoitteenani saada se ja eräs toinen Islantiin sijoittuva kirja eteenpäin juhannuksen jälkeen. Kertaistumalla luin pari-kolme päivää sitten tästä 88 sivua, ja tänään olen hiukan jatkanut, tosin vain sivulle 115/294 asti. Islanti on mielenkiintoinen maa, jossa olen valitettavasti viettänyt vain viisi päivää, josta siitäkin on jo viisitoista vuotta. Lisäksi tällaista eläinallergista wannabe-maanviljelijää kiinnostaa jokainen traktori- ja viljelysasia :) Lampaat(kin) ovat ihania, mutta se allergia :( Onneksi sairastuin vasta vähän alle kolmikymppisenä, niin ehdin lapsena halailla eläimiä – niitä lampaitakin, mistä on muistona valokuva :)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, June 23, 2022
Nyt alkaa juhannus ja se sen jälkeinen aika olla niin lähellä, että luovun ajatuksesta lukea molemmat Islanti-kirjat. Tätäkään en ole ehtinyt lukea kuin vähän, mutta olen sentään jo sivulla 193/294. Z-puolue ei tässä nykyisessä maailmantilanteessa ole erityisen sopiva nimi, onkohan ympäristöpuolue harkinnut sen vaihtamista..?

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, June 25, 2022
Luin kirjan loppuun eilen ja vaikka se kertoo pohjimmiltaan aika arkisesta elämästä, Heidan päivistä ei puutu säpinää :O Lampaissa, tilanhoidossa ja viikkojen pituisissa talvisissa ultraäänitutkimuskierroksissa olisi jo riittävästi työtä ja voimalaitosprojekti(n vastustaminen) olisi uuvuttanut kenet tahansa. Siitäkin huolimatta siskontyttäreltä saadun julisteen ohje sopii kaikille meille laiskoille, jotka näemme vääryyttä emmekä halua/jaksa/viitsi/kykene puuttumaan siihen:
Stand up for what is right
even if you stand alone


Lammastalouteen en Islannin-reissullani perehtynyt, mutta Uudessa-Seelannissa olen käynyt tutustumassa lammastilaan ja nähnyt keritsemisnäytöksen. Ja onhan isovanhemmillani ollut lampaita, mutta ne laitettiin pois, kun olin alle kymmenvuotias. Keritsimet meillä edelleen on :D Lampaanlihaa en Uuden-Seelannin reissujen jälkeen ole enää syönyt, koska muualla valmistettu lammasruoka ei vain voi olla yhtä hyvää kuin se siellä oli.

Mänty joulupuuna kuulosti erikoiselta, mutta vielä erikoisemmalta kuulostivat kirjassa mainitut metsät. En muista Islannissa metsää nähneeni, jos ei oteta lukuun sitä yhtä pientä plänttiä lentokentältä Reykjavikiin menevän tien varrella. Siinä sitä sitten olikin puita kerrakseen. Se pieni maa-ala oli partiolaisten tai jonkin muun ryhmän harjoitus-/tutkimustyö, ja puut kasvoivat tiiviisti aivan kiinni toisissaan. Metsänhoito oli ilmeisesti sen verran vieras asia, että harvennus ei ollut tullut mieleen :D

Osallistun kirjalla Kielillä-lukuhaasteesen (islanti). Alkuteoksen nimi on Heiða: fjalldalabóndinn.

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Saturday, June 25, 2022

Released 1 mo ago (6/27/2022 UTC) at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ja sitten Lahden kautta eteenpäin!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/kesäkuu -haasteeseen (kirjan nimessä on mainittu paikka).

Edit: Uusi reitti onkin Hämeenlinnan kautta, mutta en viitsi tehdä uutta vapautusilmoitusta..

Journal Entry 8 by Delenna at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 3, 2022
Islanti <3

Kiiots kirjasta!

Journal Entry 9 by Delenna at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 20, 2022
Tekstinä ehkä hiukan sekavaa ja poukkoilevaa, mutta sisältö oli kuitenkin kiinnostava. Islantilaiset ovat kyllä aivan omaa luokkaansa! Koko ajan touhuamassa ja kaikkea kokeilemassa. Ja aina löytyy ystävä/naapuri/sukulainen auttamaan oli tarve mikä tahansa.

5pv reissu Islantiin ei ollut tarpeeksi, utta suunnittelen jatkuvasti.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.