Hard Gras 139

Registered by gerbie7 of Goor, Overijssel Netherlands on 10/8/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by gerbie7 from Goor, Overijssel Netherlands on Friday, October 8, 2021
Hard Gras 139

Haar alom geprezen debuut heb ik nog niet gelezen, maar dankzij HG kan ik nu toch zeggen dat ik Marieke Lucas Rijneveld heb gelezen. Al ben ik nog niet overtuigd door wat ik las. Twee gedichten, te weinig om een eerlijk en gewogen oordeel te geven.

Zonder twijfel ben ik wel enthousiast over de vijf ZKV’s van de meester AL Snijders. Pas na zijn dood debuteert hij in HG, best bijzonder postuum debuteren. Het was er bij leven niet van gekomen, maar vanuit zijn nalatenschap vond men toch deze vijf verhaaltjes. Zo knap dat hij in een paar alinea’s net zo veel kan vertellen als een ander in een heel hoofdstuk.

Tan Tunali mocht mee naar het EK voor studenten in Spanje, weliswaar op voorwaarde dat hij er een aantal wedstrijden zou fluiten, maar voor hem was het een kans en het levert een vermakelijk verhaal op, over de reis, de verschillen tussen de teams en de scheidsrechters op het toernooi, het studentenleven in de zuid Spaanse hitte.

Carolina Trujillo is al aan deel vier toe van de gelekte telefoongesprekken tussen Messi en Suarez. Wat we op het veld nooit zien, blijkt toch wel uit deze transcripties, de Argentijn heeft eigenlijk best humor. En tegelijkertijd is hij zo normaal als we vermoeden vanuit zijn interviews. Mooi dat we al deze gesprekken kunnen meebeleven.

En ondanks dat vele moois is het Frank Heinen toch weer gelukt om de overtreffende trap te vinden, om het mooiste verhaal van uitgave 139 te schrijven. In de krochten van het internet op zoek naar de hoofdrolspeler van een obscure Franse film. Je kunt je voorstellen dat er meer gekken in achterkamertjes gelijke fratsen uithalen, maar geen van hen kan er ook bij benadering maar zo mooi over schrijven als de veelschrijver uit de Domstad. Wat ben ik jaloers op zijn productie in combinatie met een belachelijk hoog niveau.

Tel daar een mooi verhaal van Danielle Kliwon, een leuk tussendoortje van Roman Helinski en een bijzonder buitenbeentje van Auke Hulst bij op, zonder twijfel heb je dan weer een heel mooie uitgave van Hard Gras.

Citaat: “Jarenlang, tot ver na de leeftijd waarop ik mezelf met goed fatsoen nog met Bandian kon identificeren, bekeek ik Le ballon d’or op VHS. Met het verdwijnen van de videorecorder uit mijn leven verdween de film ook tijdelijk uit zicht. Een tijdje stond de jongleer-sessie op het dak van het stadion nog los op YouTube, maar zoals dat gaat met illegaal geplaatste fragmenten, verdween die op een zeker moment ook weer.” (p.88)


Nummer: 21-049
Titel: Hard Gras 139
Ondertitel: Benzema is terug
Auteur: Diversen (Carolina Trujillo, Danielle Kliwon, AL Snijders, Marieke Lucas Rijneveld, Auke Hulst, Robert Vuijsje, Tan Tunali, Casper Sikkema, Zeger van Herwaarden, Roman Helinski, Frank Heinen)
Taal: Nederlands
Jaar: 2021
# Pagina’s: 96 (10664)
Categorie: Voetbal
ISBN: 978-90-263-5539-4

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.